HBO Informatica

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je ontwikkelen tot IT-specialist of ben je dit al en wil je je verder specialiseren in een bepaald onderwerp? Met een...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je ontwikkelen tot IT-specialist of ben je dit al en wil je je verder specialiseren in een bepaald onderwerp? Met een...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je ontwikkelen tot IT-specialist of ben je dit al en wil je je verder specialiseren in een bepaald onderwerp? Met een...

Lees meer
 • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
 • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
 • Ervaren docenten uit de praktijk

HBO Informatica: 27 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Opleidingen (27)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je ontwikkelen tot IT-specialist of ben je dit al en wil je je verder specialiseren in een bepaald onderwerp? Met een opleiding of programma gericht op informatica of een specifiek onderwerp binnen de informatica geef je je carrière een flinke boost.

IT-specialist worden?

Als informaticus of IT-specialist weet je alles van het ontwerpen, bouwen, testen en implementeren van software en informatiesystemen. Daar heb je technische kennis en vaardigheden nodig, maar ook analytisch denkvermogen. Werkt een systeem niet? Waarom is dat dan en hoe kun je het veranderen? Je helpt organisaties met het optimaliseren en verbeteren van hun systemen, apps en complexe software om zo hun eigen medewerkers en klanten nog beter van dienst te zijn.

HBO informatica biedt veel kansen

In vrijwel alle vakgebieden is er veel vraag naar goed opgeleide IT-specialisten. Je kunt dus veel kanten op met een afgeronde informaticaopleiding. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als software engineer, systeemontwerper of informatieanalist. Daarnaast kun je je in je werk of door middel van een opleiding nog verder specialiseren in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld big data, business intelligence of securitymanagement.

Bacheloropleiding of HBO-programma?

Wil je je op HBO-niveau laten opleiden tot IT-specialist en een erkend HBO Bachelorgetuigschrift behalen? Dan kun je kiezen voor de HBO Bachelor Informatica. In deze opleiding ontwikkel je je zo breed mogelijk en besteed je onder meer aandacht aan IT-development, testmanagement, ontwerpen en programmeren en IT-security. Daarnaast verdiep je je ook in onderwerpen als cloud computing en datamanagement.

Wil je niet meteen een volledige Bacheloropleiding volgen of je slechts verdiepen in een bepaald onderwerp in de informatica? Dan kun je kiezen voor de relatief korte HBO-programma’s. De duur van een HBO-programma verschilt van een paar maanden tot 2 jaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het HBO-programma Informatica. Daarnaast kun je ook kiezen voor een HBO-programma gericht op een specifiek onderwerp, zoals bijvoorbeeld netwerkbeheer, software development of servicemanagement.

Jouw praktijk staat centraal

In elke opleiding informatica van NCOI staat je eigen praktijk centraal. Dat houdt in dat je de kennis die je ontwikkelt direct in de praktijk brengt. Voor jou is dat prettig, want je hebt meteen profijt van de opleiding, maar ook de organisatie zal daar blij mee zijn. Daar loopt immers een medewerker met verstand van IT-zaken rond die direct inzetbaar is. Je krijgt les van topdocenten, die ruime ervaring hebben in de informatica. Zij weten wat er speelt binnen het vakgebied en kunnen je zo uitstekend helpen.

Waarom kiezen voor NCOI?

 • Opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden
 • Meerdere startmomenten per jaar
 • Keuze uit locaties in heel Nederland
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Goed te combineren met werk en privé
 • Persoonlijke studiebegeleider
 • Hoog aangeschreven bij werkgevers
 • Erkend door het ministerie van OCW