Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Logopedie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. Je ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. Je ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. Je ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

Logopedie: 3 opleidingen

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf prijs:  € 19.215,00 6 locaties Virtual Classroom, Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Eindhoven 1e startmoment: 27-09-2022

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 6.886,00 6 locaties Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Virtual Classroom, Eindhoven 1e startmoment: 27-09-2022

Training (1) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Online segmentbrochure NCOI

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. Je ontwikkelt de fundamentele elementen van logopedie, zodat je mensen met stemklachten en taal- en spraakstoornissen beter kunt begeleiden. Wat onze opleidingen kenmerkt, is de praktijkgerichte aanpak en de verzorging door ervaren docenten. Kies je voor een (deeltijd) opleiding logopedie van NCOI, dan kun je kiezen uit vele startmomenten door heel Nederland.

Wat is logopedie?

Als logopedist ondersteun je cliënten bij uiteenlopende communicatiestoornissen. Hulpvragen kunnen betrekking hebben op taal, maar ook op spraak, gehoor en slikken. De doelgroepen lopen zeer uiteen. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met jongeren die een nieuwe taal aanleren, of met ouderen die herstellen van een beroerte. Met een deeltijdopleiding logopedie leer je cliënten optimaal ondersteunen bij hun persoonlijke doelen. Tijdens de opleiding word je volledig begeleid door ervaren logopedisten, die de theorie vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

HBO Bachelor Logopedie

Met de HBO Bachelor Logopedie van NCOI Opleidingen word je op praktijkgerichte wijze opgeleid tot zelfstandig, erkend logopedist. Je verdiept zich in de anatomie en de spraakontwikkeling van de mens. Daarbij verdiep je je in mogelijke afwijkingen hierbinnen, zoals neurologische afwijkingen. Bovendien ontwikkel je vaardigheden om diagnoses te stellen bij bijvoorbeeld:
  • Hersenletsel (afasie)
  • Uitspraakgebrek (dysartrie) 
  • Slikstoornissen (dysfagie) 

Deze verschillende diagnoses en de keuze voor bijbehorende behandelmethoden leer je onderbouwen op basis van Evidence Based Practice. Zo leer je bij HBO logopedie je aantonen dat je gewetensvol handelt, conform een weloverwogen methodiek. Met het erkende Bachelorgetuigschrift Logopedie van NCOI Opleidingen zet je dan ook een belangrijke stap in je carrière als logopedist.

Businesspartner Pro Education

Ben je logopedist? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI je een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om je ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.