Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Logopedie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. U ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. U ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. U ontwikkelt de fundamentele...

Lees meer

Meest bekeken Logopedie

HBO Bachelor Logopedie
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding
HBO Logopedie
12 maanden HBO/HBO-programma

Meest bekeken Logopedie

HBO Bachelor Logopedie
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding
HBO Logopedie
12 maanden HBO/HBO-programma
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Variant

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI Opleidingen verzorgt een interessant pakket van opleidingen op het gebied van logopedie. U ontwikkelt de fundamentele elementen van logopedie, zodat u mensen met stemklachten en taal- en spraakstoornissen beter kunt begeleiden. Wat onze opleidingen kenmerkt, is de praktijkgerichte aanpak en de verzorging door ervaren docenten. Kiest u voor een (deeltijd) opleiding logopedie van NCOI, dan kunt u kiezen uit vele startmomenten door heel Nederland.

Wat is logopedie?

Als logopedist ondersteunt u cliënten bij uiteenlopende communicatiestoornissen. Hulpvragen kunnen betrekking hebben op taal, maar ook op spraak, gehoor en slikken. De doelgroepen lopen zeer uiteen. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met jongeren die een nieuwe taal aanleren, of met ouderen die herstellen van een beroerte. Met een deeltijdopleiding logopedie leert u cliënten optimaal ondersteunen bij hun persoonlijke doelen. Tijdens de opleiding wordt u volledig begeleid door ervaren logopedisten, die de theorie vertalen naar de voor u herkenbare praktijk.

HBO Bachelor Logopedie

Met de HBO Bachelor Logopedie van NCOI Opleidingen wordt u op praktijkgerichte wijze opgeleid tot zelfstandig, erkend logopedist. U verdiept zich in de anatomie en de spraakontwikkeling van de mens. Daarbij verdiept u zich in mogelijke afwijkingen hierbinnen, zoals neurologische afwijkingen. Bovendien ontwikkelt u vaardigheden om diagnoses te stellen bij bijvoorbeeld:
  • Hersenletsel (afasie)
  • Uitspraakgebrek (dysartrie) 
  • Slikstoornissen (dysfagie) 

Deze verschillende diagnoses en de keuze voor bijbehorende behandelmethoden leert u onderbouwen op basis van Evidence Based Practice. Zo kunt u aantonen dat u gewetensvol handelt, conform een weloverwogen methodiek. Met het erkende Bachelorgetuigschrift Logopedie van NCOI Opleidingen zet u dan ook een belangrijke stap in uw carrière als logopedist.

Professional Master Paramedisch Ondernemer

Bent u werkzaam als logopedist en heeft u de ambitie om voor uzelf te beginnen? Dat kan met de Professional Master Paramedisch Ondernemer bij NCOI Opleidingen. Tijdens deze Professional Master verdiept u zich in huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen het vakgebied. Op basis hiervan leert u een heldere strategie vormen en implementeren. Na afloop beschikt u over de kennis en vaardigheden om uw onderneming succesvol binnen de markt te plaatsen. Daarmee legt u hét fundament voor uw verdere carrière als zelfstandig ondernemer binnen de paramedische branche.

Businesspartner Pro Education

Bent u logopedist? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI u een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om uw ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.