Menu
NCOI Opleidingen - MBO Opleidingen
  • Home
  • MBO Zorg, Welzijn en Hulpverlening

MBO Zorg, Welzijn en Hulpverlening

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer

Meest bekeken MBO Zorg, Welzijn en Hulpverlening

MBO - Niveau 4 (6) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (5) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin je uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. Je dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (10) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleiding

Vakopleiding (6) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Training (1) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Training
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken zodat je patiënten en cliënten nog beter kunt helpen? In de zorg is op dit moment veel vraag naar goed geschoold personeel. Met een opleiding van NCOI creëer je dus uitstekende carrièremogelijkheden. Lees hieronder meer over ons aanbod.

Het vakgebied Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Binnen de zorgsector kun je veel verschillende kanten op. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als verpleegkundige in een ziekenhuis? Of wil je je specifiek richten op gehandicaptenzorg of kraamzorg? Je kunt er ook voor kiezen om  als persoonlijk begeleider in de sociaal pedagogische hulpverlening te gaan werken en mensen met problemen te helpen en begeleiden. Het vakgebied is breed en door de personeelstekorten zijn er voor jou veel kansen om aan de slag te gaan in de functie die jij ambieert.

Opleidingen gericht op MBO Zorg en Welzijn

Afhankelijk van je eigen interesses en wensen kun je uit verschillende MBO Zorg en Welzijn opleidingen kiezen. Wil je bijvoorbeeld verpleegkundige worden en werken in een ziekenhuis of verzorgingstehuis? Dan kun je kiezen voor de opleiding MBO Verpleegkundige Ziekenhuis (MBO-V ZH) niveau 4 of de opleiding MBO Verpleegkundige Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (MBO-V VVT) niveau 4. Je ontwikkelt je medische basiskennis, verdiept je in ziekteleer en leert alles op het gebied van verpleegtechnisch handelen. Denk daarbij onder meer aan het aansluiten van een infuus, wondverzorging en het assisteren of verrichten van onderzoeken.
 
Wil je liever als verzorgende aan de slag en mensen helpen bij hun dagelijkse basisverzorging? Een van onze meest gekozen opleidingen op dit gebied is de MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3. Deze opleiding is er in 4 verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor de richting Kraamzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg of Verpleeg-, verzorgingstehuizen en thuiszorg.

Opleidingen gericht op MBO Hulpverlening

Je kunt er ook voor kiezen om je te focussen op het begeleiden van mensen met problemen of tegenslagen in het leven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan MBO Medewerker Schuldhulpverlening of MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener niveau 4. Ook is er de MBO Basisopleiding Jeugdzorg, waarin je leert kinderen en jongeren met gedrag- en opvoedingsproblemen te begeleiden. Een compleet overzicht van al onze opleidingen gericht op Hulpverlening vind je bovenaan deze pagina.

Heb je een vooropleiding nodig?

Voor onze officieel erkende MBO-opleidingen moet je in het bezit zijn van een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je dat niet? Dan kun je met een toelatingstoets alsnog in aanmerking komen voor de opleiding. Voor onze MBO-programma’s, basisopleidingen en vakopleidingen gelden geen specifieke opleidingseisen.

Waarom kiezen voor MBO Zorg en Welzijn of hulpverlening bij NCOI?

  • De opleider van werkend Nederland
  • Perfect te combineren met werk en privé
  • Keuze uit diverse locaties in heel Nederland
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Persoonlijke studiebegeleider
  • Hoog aangeschreven bij werkgevers