Menu

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer

Meest bekeken Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Meest bekeken Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (2) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO-programma (21) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (4) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (2) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (6) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig om hun problemen de baas te worden. Een maatschappelijk werker kan hen helpen hun problemen aan te pakken en de regie over hun leven terug te krijgen. In een opleiding maatschappelijk werk leert u alles wat u nodig heeft om succesvol te worden als maatschappelijk werker en verdiept u zich in relevante thema’s als ouderenzorg, jeugdzorg, autismezorg, gehandicaptenzorg en verslavingszorg.

Opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Bent u op zoek naar een opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na het afronden van deze opleiding kunt u mensen helpen door met hen en hun omgeving in gesprek te gaan. U luistert, adviseert en bemiddelt in soms zeer lastige en complexe situaties. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende specialisatiemogelijkheden en HBO-programma’s op het gebied van MWD. Hieronder leest u hier meer over.

Afstudeerrichtingen GGZ-agoog en Jeugdzorgwerker

Een van de afstudeerrichtingen waaruit u kunt kiezen, is de specialisatie GGz-agoog. Als GGz-agoog helpt u cliënten bij het herstel van een psychische aandoening en het (weer) integreren in de maatschappij. Na het afronden van deze opleiding kunt u aan de slag binnen de GGz, de verslavingszorg, maatschappelijke opvang of bij justitie. Wilt u graag werken met kinderen, jongeren en het gezin waar ze deel van uitmaken? Dan is de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker iets voor u. In deze opleiding stelt u samen met uw cliënt zijn of haar hulpbehoefte vast en zorgt u voor passende hulpverlening. Deze opleiding biedt u een uitstekende basis om u te ontwikkelen tot specialist op het gebied van jeugdzorg.

HBO-programma’s

HBO-programma’s zijn ideaal als u zich in korte tijd op HBO-niveau wilt verdiepen in een heel specifiek onderwerp op het gebied van maatschappelijk werk en dienstverlening. Wilt u meer leren over autisme? Dan is de opleiding HBO Autismespectrumstoornissen interessant voor u. In deze opleiding krijgt u zicht op de oorzaken en kenmerken van verschillende stoornissen, de specifieke doelgroepen en de wijze waarop u cliënten met autisme professioneel kunt begeleiden. Dit is de ideale opleiding als u zich in slechts 6 maanden wilt verdiepen in autismezorg. Of kies voor het HBO-programma Gezinsbegeleiding en Orthopedagogiek en leer de behoeften en mogelijkheden van het kind en de ouders te vertalen naar een behandelingsplan. Bent u geïnteresseerd in gedragsproblemen bij kinderen en wilt u leren hoe u vroegtijdig problemen in de ontwikkeling kunt opsporen, voorkomen of oplossen? Kies dan voor de 1-jarige opleiding HBO Kinderpsychologie.