Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (21) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (4) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (2) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (5) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (2) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Soms kunnen mensen zich, om wat voor reden dan ook, niet goed redden in de maatschappij en hebben ze professionele hulp nodig om hun problemen de baas te worden. Een maatschappelijk werker kan hen helpen hun problemen aan te pakken en de regie over hun leven terug te krijgen. In een opleiding maatschappelijk werk leert u alles wat u nodig heeft om succesvol te worden als maatschappelijk werker en verdiept u zich in relevante thema’s als ouderenzorg, jeugdzorg, autismezorg, gehandicaptenzorg en verslavingszorg.

Opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Bent u op zoek naar een opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na het afronden van deze opleiding kunt u mensen helpen door met hen en hun omgeving in gesprek te gaan. U luistert, adviseert en bemiddelt in soms zeer lastige en complexe situaties. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende specialisatiemogelijkheden en HBO-programma’s op het gebied van MWD. Hieronder leest u hier meer over.

Afstudeerrichtingen GGZ-agoog en Jeugdzorgwerker

Een van de afstudeerrichtingen waaruit u kunt kiezen, is de specialisatie GGz-agoog. Als GGz-agoog helpt u cliënten bij het herstel van een psychische aandoening en het (weer) integreren in de maatschappij. Na het afronden van deze opleiding kunt u aan de slag binnen de GGz, de verslavingszorg, maatschappelijke opvang of bij justitie. Wilt u graag werken met kinderen, jongeren en het gezin waar ze deel van uitmaken? Dan is de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker iets voor u. In deze opleiding stelt u samen met uw cliënt zijn of haar hulpbehoefte vast en zorgt u voor passende hulpverlening. Deze opleiding biedt u een uitstekende basis om u te ontwikkelen tot specialist op het gebied van jeugdzorg.

HBO-programma’s

HBO-programma’s zijn ideaal als u zich in korte tijd op HBO-niveau wilt verdiepen in een heel specifiek onderwerp op het gebied van maatschappelijk werk en dienstverlening. Wilt u meer leren over autisme? Dan is de opleiding HBO Autismespectrumstoornissen interessant voor u. In deze opleiding krijgt u zicht op de oorzaken en kenmerken van verschillende stoornissen, de specifieke doelgroepen en de wijze waarop u cliënten met autisme professioneel kunt begeleiden. Dit is de ideale opleiding als u zich in slechts 6 maanden wilt verdiepen in autismezorg. Of kies voor het HBO-programma Gezinsbegeleiding en Orthopedagogiek en leer de behoeften en mogelijkheden van het kind en de ouders te vertalen naar een behandelingsplan. Bent u geïnteresseerd in gedragsproblemen bij kinderen en wilt u leren hoe u vroegtijdig problemen in de ontwikkeling kunt opsporen, voorkomen of oplossen? Kies dan voor de 1-jarige opleiding HBO Kinderpsychologie.