NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Houd je je binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen? Met onze trainingen en opleidingen procesautomatisering op MBO- en HBO-niveau ontwikkel je je kennis en vaardigheden hierin. Het accent ligt op de industriële toepassingen. Denk daarbij aan industriële automatisering, regeltechniek, energietechniek en procesautomatisering.
Mechatronica is een samensmelting van de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. De onderlinge samenhang is daarbij belangrijk. Hierdoor kunnen deze constructies superieure eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en meer flexibel geproduceerd worden. Wil je meer kennis vergaren over mechanische constructies en het bijbehorende geautomatiseerde regelsysteem als geheel, of deze zelf leren ontwerpen? Je kunt onze mechatronica-opleidingen volgen op MBO- en HBO-niveau.
Op HBO-niveau heb je keuze uit verschillende opleidingen. Met HBO Embedded Systems Engineering ontwikkel je je, vanuit je (elektro)technische vooropleiding, verder in integrale technische oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken. HBO Industriële Automatisering is een praktijkgericht programma op HBO-niveau. Je gaat aan de slag met industriële automatisering en technische bedrijfskunde. Je krijgt inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak.
Wil je meer leren over mechatronica en heb je affiniteit met (elektro)techniek? Of ben je werkzaam in een technische functie en wil je je verdiepen in mechatronica? Dan is de opleiding HBO Mechatronica wat je zoekt. In de mechatronica verenigen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing zich. Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.
Je wil je in automatisering en energietechniek verdiepen op HBO-niveau. Met het praktijkgerichte HBO-programma Procesautomatisering ontwikkel je je op het gebied van energietechniek en procesautomatisering. Dit zijn twee zeer actuele onderwerpen in het kader van duurzaamheid. Je leert processen optimaliseren op het vlak van productie en energieverbruik. Tijdens het programma ga je aan de slag met energietechniek, mechatronica en embedded systems.
Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek.
Op MBO niveau 4 en niveau 3 kun je kiezen voor de generieke opleidingen MBO Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 en MBO Eerste Monteur Mechatronica niveau 3. Met deze opleidingen kun je zelfstandig aan de slag en met het MBO niveau 4-diploma ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.
Komt het even niet uit om een complete erkende MBO-opleiding te volgen? Kies dan voor een van de korte MBO-programma’s MBO Mechatronica, MBO Processen en Kwaliteit of MBO Procesverbetering.
Werk je met meet- en regeltechnieken in productieprocessen en wil je leren hoe je die processen kunt inregelen en optimaliseren? Dan is de Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing wat je nodig hebtt. Je oefent onder meer met het afstellen van transmitters, je gaat je dieper in op PID-regelaars en corrigerende organen en krijgt inzicht in selectieregelingen en regelkleppen.
Ben je (beginnend) meet- en regeltechnicus, instrumentatietechnicus, monteur, operator, technicus of engineer en werk je met meet- en regeltechniek en industriële en/of procesautomatisering? Dan zijn onze PIT-trainingen in dit werkveld interessant voor jou.
De training Meten en Meetinstrumenten (PIT-1) behandelt meettechnieken, meetinstrumenten en de toepassingsgebieden. Je oefent op een praktijklocatie met het meten van verschillende processen en het afstellen van transmitters.
Volg de training Regeltechniek: Regelafsluiters en Corrigerende Organen (PIT-2) en je krijgt inzicht in de basis van de regeltechniek, PID-regelaars en het gebruik van corrigerende organen.
Na afronding van de training Procesautomatiseringssystemen (PIT-3 kun je onder andere werken met de hard- en software van diverse procesbeheerssystemen (DCS, DDC, PLC en SCADA). Je gaat in een praktijklocatie aan de slag met het ontwerpen van interfaces en het opbouwen en testen van netwerken.
Als je de training Industriële Automatisering volgt leer je veel over uitvoerorganen, hoofdschakelelementen, sensoren en besturingsfuncties. Je werkt aan industriële automatiseringssystemen en oefent met opbouwen, aansluiten, inregelen, optimaliseren en storingzoeken.