Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Procesautomatisering en Mechatronica

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houdt u zich binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houdt u zich binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houdt u zich binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

Meest bekeken Procesautomatisering en Mechatronica

Meest bekeken Procesautomatisering en Mechatronica

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heeft u het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (4) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (3) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (18) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houdt u zich binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen? Met onze trainingen en opleidingen procesautomatisering op MBO- en HBO-niveau ontwikkelt u uw kennis en vaardigheden hierin. Het accent ligt op de industriële toepassingen. Denk daarbij aan industriële automatisering, regeltechniek, energietechniek en procesautomatisering.

Wat is Mechatronica?

Mechatronica is een samensmelting van de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. De onderlinge samenhang is daarbij belangrijk. Hierdoor kunnen deze constructies superieure eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en meer flexibel geproduceerd worden. Wilt u meer kennis vergaren over mechanische constructies en het bijbehorende geautomatiseerde regelsysteem als geheel, of deze zelf leren ontwerpen? U kunt onze mechatronica-opleidingen volgen op MBO- en HBO-niveau.

Procesautomatisering en Mechatronica op HBO-niveau

Op HBO-niveau heeft u keuze uit verschillende opleidingen. Met HBO Embedded Systems Engineering ontwikkelt u zich, vanuit uw (elektro)technische vooropleiding, verder in integrale technische oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken. HBO Industriële Automatisering is een praktijkgericht programma op HBO-niveau. U gaat aan de slag met industriële automatisering en technische bedrijfskunde. U krijgt inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak.

Opleiding HBO Mechatronica

Wilt u meer leren over mechatronica en heeft u affiniteit met (elektro)techniek? Of bent u werkzaam in een technische functie en wilt u zich verdiepen in mechatronica? Dan is de opleiding HBO Mechatronica wat u zoekt. In de mechatronica verenigen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing zich. Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.

HBO-programma Procesautomatisering en Energietechniek

U wilt zich in automatisering en energietechniek verdiepen op HBO-niveau. Met het praktijkgerichte HBO-programma Procesautomatisering en Energietechniek ontwikkelt u zich op het gebied van energietechniek en procesautomatisering. Dit zijn twee zeer actuele onderwerpen in het kader van duurzaamheid. U leert processen optimaliseren op het vlak van productie en energieverbruik. Tijdens het programma gaat u aan de slag met energietechniek, mechatronica en embedded systems.
Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek.

MBO Procesautomatisering en Mechatronica

Op MBO niveau 4 en niveau 3 kunt u kiezen voor de generieke opleidingen MBO Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 en MBO Eerste Monteur Mechatronica niveau 3. Met deze opleidingen kunt u zelfstandig aan de slag en met het MBO niveau 4-diploma bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.
Komt het even niet uit om een complete erkende MBO-opleiding te volgen? Kies dan voor een van de korte MBO-programma’s MBO Mechatronica, MBO Processen en Kwaliteit of MBO Procesverbetering.
Werkt u met meet- en regeltechnieken in productieprocessen en wilt leren hoe u die processen kunt inregelen en optimaliseren? Dan is de PBNA Praktijkopleiding Monteur Meet- en Regeltechniek wat u nodig heeft. U oefent onder meer met het afstellen van transmitters, u gaat u dieper in op PID-regelaars en corrigerende organen en krijgt inzicht in selectieregelingen en regelkleppen.

Industriële Automatisering

Bent u (beginnend) meet- en regeltechnicus, instrumentatietechnicus, monteur, operator, technicus of engineer en werkt u met meet- en regeltechniek en industriële en/of procesautomatisering? Dan zijn onze PIT-trainingen in dit werkveld interessant voor u.
De training Meten en Meetinstrumenten (PIT-1) behandelt meettechnieken, meetinstrumenten en de toepassingsgebieden. U oefent op een praktijklocatie met het meten van verschillende processen en het afstellen van transmitters.
Volg de training Regeltechniek: Regelafsluiters en Corrigerende Organen (PIT-2) en u krijgt inzicht in de basis van de regeltechniek, PID-regelaars en het gebruik van corrigerende organen.
Na afronding van de training Procesautomatiseringssystemen (PIT-3) kunt u onder andere werken met de hard- en software van diverse procesbeheerssystemen (DCS, DDC, PLC en SCADA). U gaat in een praktijklocatie aan de slag met het ontwerpen van interfaces en het opbouwen en testen van netwerken.
Als u de training Industriële Automatisering (PIT-4) volgt leert u veel over uitvoerorganen, hoofdschakelelementen, sensoren en besturingsfuncties. U werkt aan industriële automatiseringssystemen en oefent met opbouwen, aansluiten, inregelen, optimaliseren en storingzoeken.