Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Procesautomatisering en Mechatronica

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houd je je binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houd je je binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houd je je binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen?...

Lees meer

Meest bekeken Procesautomatisering en Mechatronica

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Prijs

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (1) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Masterclass NVAO-geaccrediteerd

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (11) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO-programma

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Praktijkopleiding (3) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleiding
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleiding

Vakopleiding (3) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Training (15) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Houd je je binnen het werkveld van meet- en regeltechniek of instrumentatie bezig met het optimaliseren van dynamische systemen? Met onze trainingen en opleidingen procesautomatisering op MBO- en HBO-niveau ontwikkel je je kennis en vaardigheden hierin. Het accent ligt op de industriële toepassingen. Denk daarbij aan industriële automatisering, regeltechniek, energietechniek en procesautomatisering.

Wat is Mechatronica?

Mechatronica is een samensmelting van de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. De onderlinge samenhang is daarbij belangrijk. Hierdoor kunnen deze constructies superieure eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en meer flexibel geproduceerd worden. Wil je meer kennis vergaren over mechanische constructies en het bijbehorende geautomatiseerde regelsysteem als geheel, of deze zelf leren ontwerpen? Je kunt onze mechatronica-opleidingen volgen op MBO- en HBO-niveau.

Procesautomatisering en Mechatronica op HBO-niveau

Op HBO-niveau heb je keuze uit verschillende opleidingen. Met HBO Embedded Systems Engineering ontwikkel je je, vanuit je (elektro)technische vooropleiding, verder in integrale technische oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken. HBO Industriële Automatisering is een praktijkgericht programma op HBO-niveau. Je gaat aan de slag met industriële automatisering en technische bedrijfskunde. Je krijgt inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak.

Opleiding HBO Mechatronica

Wil je meer leren over mechatronica en heb je affiniteit met (elektro)techniek? Of ben je werkzaam in een technische functie en wil je je verdiepen in mechatronica? Dan is de opleiding HBO Mechatronica wat je zoekt. In de mechatronica verenigen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing zich. Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.

HBO-programma Procesautomatisering en Energietechniek

Je wil je in automatisering en energietechniek verdiepen op HBO-niveau. Met het praktijkgerichte HBO-programma Procesautomatisering ontwikkel je je op het gebied van energietechniek en procesautomatisering. Dit zijn twee zeer actuele onderwerpen in het kader van duurzaamheid. Je leert processen optimaliseren op het vlak van productie en energieverbruik. Tijdens het programma ga je aan de slag met energietechniek, mechatronica en embedded systems.
Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek.

MBO Procesautomatisering en Mechatronica

Op MBO niveau 4 en niveau 3 kun je kiezen voor de generieke opleidingen MBO Technicus Mechatronica Systemen niveau 4 en MBO Eerste Monteur Mechatronica niveau 3. Met deze opleidingen kun je zelfstandig aan de slag en met het MBO niveau 4-diploma ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.
Komt het even niet uit om een complete erkende MBO-opleiding te volgen? Kies dan voor een van de korte MBO-programma’s MBO Mechatronica, MBO Processen en Kwaliteit of MBO Procesverbetering.
Werk je met meet- en regeltechnieken in productieprocessen en wil je leren hoe je die processen kunt inregelen en optimaliseren? Dan is de Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing wat je nodig hebtt. Je oefent onder meer met het afstellen van transmitters, je gaat je dieper in op PID-regelaars en corrigerende organen en krijgt inzicht in selectieregelingen en regelkleppen.

Industriële Automatisering

Ben je (beginnend) meet- en regeltechnicus, instrumentatietechnicus, monteur, operator, technicus of engineer en werk je met meet- en regeltechniek en industriële en/of procesautomatisering? Dan zijn onze PIT-trainingen in dit werkveld interessant voor jou.
De training Meten en Meetinstrumenten (PIT-1) behandelt meettechnieken, meetinstrumenten en de toepassingsgebieden. Je oefent op een praktijklocatie met het meten van verschillende processen en het afstellen van transmitters.
Volg de training Regeltechniek: Regelafsluiters en Corrigerende Organen (PIT-2) en je krijgt inzicht in de basis van de regeltechniek, PID-regelaars en het gebruik van corrigerende organen.
Na afronding van de training Procesautomatiseringssystemen (PIT-3 kun je onder andere werken met de hard- en software van diverse procesbeheerssystemen (DCS, DDC, PLC en SCADA). Je gaat in een praktijklocatie aan de slag met het ontwerpen van interfaces en het opbouwen en testen van netwerken.
Als je de training Industriële Automatisering volgt leer je veel over uitvoerorganen, hoofdschakelelementen, sensoren en besturingsfuncties. Je werkt aan industriële automatiseringssystemen en oefent met opbouwen, aansluiten, inregelen, optimaliseren en storingzoeken.