Menu
NCOI Opleidingen - Marketing & Sales

Sales en Accountmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die je interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate Degree (2) Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Een Ad-programma biedt je de mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Ad kun je verder studeren naar HBO Bachelor. Hogeschool NCOI is erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs en bevoegd om graden te verleden voor HBO Associate degree en HBO Bachelor.

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij je opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (4) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. Je kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding
NVAO-geaccrediteerd
4 maanden Vakopleiding

Training (19) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht nieuwe klanten benaderen? Koopsignalen leren herkennen, zodat je daarop kunt inspelen? En beter in staat zijn duurzame relaties op te bouwen met klanten? De opleidingen en trainingen van NCOI bereiden je voor om succesvol aan de slag te gaan in het vakgebied sales en accountmanagement.

Is werken in sales en accountmanagement iets voor jou?

Als sales- en accountmanager ben je het aanspreekpunt voor klanten, maar ga je ook op zoek naar nieuwe afnemers. Je houdt verkoopgesprekken, geeft advies en onderhandelt. Het doel is om de wensen en behoeften van klanten te matchen met de producten of diensten van uw organisatie. Zo behaal je mooie verkoopresultaten en kun je je klantenbestand blijven uitbreiden. Door middel van relatiemanagement bouw je een langdurige en sterke band op met klanten, zodat zij ook in de toekomst voor jouw organisatie blijven kiezen. Klinkt dat als een mooie uitdaging? Heb je een klantgerichte instelling, ben je sociaal en kun je goed netwerken? Dan is het vakgebied sales en accountmanagement echt iets voor jou. 

NIMA sales opleidingen

NCOI biedt je de mogelijkheid om een waardevol NIMA-diploma te behalen. Met de opleiding NIMA A Sales ontwikkel je je tot salesprofessional. Je geeft jeverkoopvaardigheden een boost en werkt aan jeonderhandelingsvaardigheden. Na deze sales opleiding behaal je gegarandeerd betere verkoopresultaten.

Tijdens de opleiding NIMA B Sales Accountmanager richt je je naast de uitvoering van het verkoopproces ook op de ontwikkeling van je vaardigheden als sales- en accountmanager. Je gaat aan de slag met het opstellen van een accountplan en -strategie, het samenstellen van een accountteam en het toepassen van effectieve gesprekstechnieken. Na deze opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om een verkoopplan op te stellen en uit te voeren en kun je leidinggeven aan een verkoopteam.

Opleiding over sales en marketing

Marketing en sales gaan hand in hand. Om klanten binnen te halen, moet je je organisatie of merk op een overtuigende wijze onder de aandacht brengen van de doelgroep. Wil je je meer richten op de marketingkant van het salesvak? Dan bieden wij je onder andere de volgende programma’s:

  • HBO Marketing en Sales
    Je leert hoe je door de inzet van de juiste marketinginstrumenten een belangrijke bijdrage levert aan de invulling van de gekozen merkstrategie. Je gaat aan de slag met onderwerpen als marktsegmentatie, positionering en branding, maar ontwikkelt ook de benodigde salesvaardigheden.
  • MBO Manager Retail niveau 4
    Met de interessante combinatie van onderwerpen als retailmanagement, marketing en praktisch leidinggeven word je voorbereid op de taak om samen met het personeel te zorgen voor meer bekendheid van een winkel en een stijging van de verkoopresultaten.
  • HBO Small Business en Ondernemerschap 
    Heb je net je eigen bedrijf opgestart? Of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan zul je de behoeften van je doelgroep moeten achterhalen en je organisatie in de markt moeten zetten. In dit programma leer je hoe dat moet. Je leert je eigen bedrijf opzetten, je onderzoekt hoe je kunt inspelen op klantbehoeften en je ontdekt hoe je de concurrentie voorblijft. 
 

De voordelen van studeren bij NCOI

NCOI Opleidingen is er speciaal voor werkenden. Door onze praktijkgerichte aanpak kun je in je werk direct aan de slag met de lesstof. Bovendien krijg je les van inspirerende professionals uit de praktijk. Zij weten als geen ander wat het vak inhoudt en vormen daarom de ideale sparringpartner voor je persoonlijke vraagstukken. Ook bieden wij meerdere startmomenten, verschillende studievarianten en leslocaties door heel Nederland. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je studeert.