Sales en Accountmanagement opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een echte verkoper, houd je ervan om relaties op te bouwen met mensen en wil je je graag verder ontwikkelen op dit gebied? Kies dan voor een opleiding sales- en accountmanagement bij NCOI! Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een echte verkoper, houd je ervan om relaties op te bouwen met mensen en wil je je graag verder ontwikkelen op dit gebied? Kies dan voor een opleiding sales- en accountmanagement bij NCOI! Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een echte verkoper, houd je ervan om relaties op te bouwen met mensen en wil je je graag verder ontwikkelen op dit gebied? Kies dan voor een opleiding sales- en accountmanagement bij NCOI! Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 17 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterprogramma (1)

Masterclass (1)

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO Associate degree (1)

HBO-programma (5)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1)

Training (7)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een echte verkoper, houd je ervan om relaties op te bouwen met mensen en wil je je graag verder ontwikkelen op dit gebied? Kies dan voor een opleiding sales- en accountmanagement bij NCOI! Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Salesmanagement en Accountmanagement 

Als sales- en accountmanager ben je het aanspreekpunt voor klanten, maar ga je ook op zoek naar nieuwe afnemers. Een salesmanager is hierbij verantwoordelijk voor het aansturen en leiden van het gehele verkoopteam, inclusief het ontwikkelen van strategieën, het stellen van doelen en het monitoren van de algehele verkoopprestaties. Een accountmanager richt zich juist meer op het beheren en onderhouden van relaties met bestaande klanten. Ze streven ernaar om de behoeften van deze klanten te begrijpen en hieraan te voldoen, terwijl ze nieuwe kansen binnen deze bestaande klantrelaties identificeren.

Door middel van relatiemanagement bouw je een langdurige en sterke band op met klanten, zodat zij ook in de toekomst voor jouw organisatie blijven kiezen. Klinkt dat als een mooie uitdaging? Heb je een klantgerichte instelling, ben je sociaal en kun je goed netwerken? Dan is het vakgebied sales en accountmanagement echt iets voor jou!

Wat leer je tijdens een HBO opleiding sales- en accountmanagement?

Werk je momenteel in een commerciële functie of ambieer je deze? Dan is de HBO module Sales en Accountmanagement een uitstekende keuze voor jou. Er komen tijdens deze korte opleiding thema’s aan bod als account- en salesmanagement met bijbehorende strategieën en doelstellingen. Daarbij ga je bijvoorbeeld aan de slag met verkooptechnieken en effectief onderhandelen. Ook ga je aan de slag met commerciële gesprekstechnieken, zodat je na het afronden van deze module over een uitstekende combinatie beschikt van kennis en vaardigheden op het gebied van sales- en accountmanagement.

Populaire opleidingen 

Masterclass Strategisch Sales en Accountmanagement
Tijdens de Masterclass Strategisch Sales en Accountmanagement ga je op basis van de missie en visie van je organisatie aan de slag met strategie, sales en account beleid. Je kijkt hierbij ook naar de implementatie hiervan in de organisatie. Zo ontwikkel je je op Masterniveau in strategisch sales- en accountmanagement.

Masterprogramma Salesmanagement
In het Masterprogramma Salesmanagement staan strategisch sales- en accountmanagement, business development en jouw leiderschap centraal. Met al deze thema’s ga jij praktisch aan de slag. Dit Masterprogramma Salesmanagement is bovendien uniek in Nederland en wordt verzorgd door NCOI.

HBO Bachelor Commerciële Economie Specialisatie Sales- en Accountmanagement
Deze HBO Bachelor Commerciële Economie met Specialisatie in Sales- en Accountmanagement is geschikt voor ambitieuze mensen die werkzaam zijn of willen zijn in een functie op het gebied van sales- en accountmanagement. Zo staan tijdens de opleiding de volgende onderwerpen centraal: de basis van commerciële economie, sales- en accountmanagement, business intelligence en business analytics.

HBO Module Commerciële Vaardigheden
Een krachtige presentatie geven en jouw klanten overtuigen van jouw product of dienst? Dat leer je tijdens deze HBO module Commerciële Vaardigheden. Na het afronden van deze module kun jij je goed inleven in je doelgroep, heb jij nieuwe luistervaardigheden onder de knie en herken je koopsignalen zonder problemen.

Waarom volg je een opleiding Sales- en Accountmanagement bij NCOI?

Je ontwikkelen waar en wanneer jij wilt? Opleidingen volgen op jouw tempo naast je werk? Bij NCOI kan het! Onze trainingen en opleidingen zijn zodanig vormgegeven dat ze goed te combineren zijn met werk en privé. Zo hoef je geen concessies te doen en hoeft je opleiding niet te wachten totdat je er ruimte voor hebt. Waarom je nog meer voor een Sales- en Accountmanagement opleiding bij NCOI moet kiezen:

  1. Ervaren topdocenten. Onze docenten komen uit het werkveld en kunnen al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden en illustreren met een praktisch voorbeeld.
  2. Leren waar en wanneer jij wilt. Je kunt ervoor kiezen om de lessen klassikaal bij te wonen, maar er zijn ook online lessen beschikbaar. Daarnaast kun jij de lessen in je eigen tempo volgen.
  3. Praktijkgericht leren. Je kunt alles wat je leert direct toepassen tijdens je huidige werk. Zo leer je ontzettend snel.
 

Wat is het verschil tussen een salesmanager en een accountmanager?

Een salesmanager leidt een verkoopteam en zorgt ervoor dat overkoepelende verkoopdoelen behaald worden. Daarnaast is deze ook verantwoordelijk voor strategieontwikkeling en teambeheer. Een accountmanager legt de nadruk meer op het onderhouden van relaties met bestaande klanten, het begrijpen van hun behoeften en het werken aan klanttevredenheid, meestal op individuele basis.

Beide functies zijn belangrijk voor bedrijfsgroei, maar de salesmanager concentreert zich op bredere verkoopstrategieën en teamleiderschap, terwijl de accountmanager meer betrokken is bij klantniveau-interacties en -behoeften.

Blogs over Sales- en Accountmanagement

Lees vooral ook onze informatieve blogs over Sales- en Accountmanagement. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen op managementgebied.

Of ga voor wat je echt wilt met onze 5 praktische tips en geef je carrière de boost die het verdient.

Veelgestelde vragen over Sales- en Accountmanagement

Wat is salesmanagement?
Wat is accountmanagement?
Wat doet een salesmanager?
Wat doet een accountmanager?
Wat kun je met een opleiding sales- en accountmanagement?