Menu
NCOI Opleidingen - Marketing & Sales

Sales en Accountmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht...

Lees meer

Masteropleiding (2) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (2) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Masterclass (1) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate Degree (2) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (7) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (2) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (4) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding
NVAO-geaccrediteerd
4 maanden Vakopleiding

Training (16) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Optimale verkoopresultaten en sterke relaties met klanten. Dat is de kern van sales en accountmanagement. Wil je doelgericht nieuwe klanten benaderen? Koopsignalen leren herkennen, zodat je daarop kunt inspelen? En beter in staat zijn duurzame relaties op te bouwen met klanten? De opleidingen en trainingen van NCOI bereiden je voor om succesvol aan de slag te gaan in het vakgebied sales en accountmanagement.

Is werken in sales en accountmanagement iets voor jou?

Als sales- en accountmanager ben je het aanspreekpunt voor klanten, maar ga je ook op zoek naar nieuwe afnemers. Je houdt verkoopgesprekken, geeft advies en onderhandelt. Het doel is om de wensen en behoeften van klanten te matchen met de producten of diensten van uw organisatie. Zo behaal je mooie verkoopresultaten en kun je je klantenbestand blijven uitbreiden. Door middel van relatiemanagement bouw je een langdurige en sterke band op met klanten, zodat zij ook in de toekomst voor jouw organisatie blijven kiezen. Klinkt dat als een mooie uitdaging? Heb je een klantgerichte instelling, ben je sociaal en kun je goed netwerken? Dan is het vakgebied sales en accountmanagement echt iets voor jou. 

NIMA sales opleidingen

NCOI biedt je de mogelijkheid om een waardevol NIMA-diploma te behalen. Met de opleiding NIMA A Sales ontwikkel je je tot salesprofessional. Je geeft jeverkoopvaardigheden een boost en werkt aan jeonderhandelingsvaardigheden. Na deze sales opleiding behaal je gegarandeerd betere verkoopresultaten.

Tijdens de opleiding NIMA B Sales Accountmanager richt je je naast de uitvoering van het verkoopproces ook op de ontwikkeling van je vaardigheden als sales- en accountmanager. Je gaat aan de slag met het opstellen van een accountplan en -strategie, het samenstellen van een accountteam en het toepassen van effectieve gesprekstechnieken. Na deze opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om een verkoopplan op te stellen en uit te voeren en kun je leidinggeven aan een verkoopteam.

Opleiding over sales en marketing

Marketing en sales gaan hand in hand. Om klanten binnen te halen, moet je je organisatie of merk op een overtuigende wijze onder de aandacht brengen van de doelgroep. Wil je je meer richten op de marketingkant van het salesvak? Dan bieden wij je onder andere de volgende programma’s:

  • HBO Marketing en Sales
    Je leert hoe je door de inzet van de juiste marketinginstrumenten een belangrijke bijdrage levert aan de invulling van de gekozen merkstrategie. Je gaat aan de slag met onderwerpen als marktsegmentatie, positionering en branding, maar ontwikkelt ook de benodigde salesvaardigheden.
  • MBO Manager Retail niveau 4
    Met de interessante combinatie van onderwerpen als retailmanagement, marketing en praktisch leidinggeven word je voorbereid op de taak om samen met het personeel te zorgen voor meer bekendheid van een winkel en een stijging van de verkoopresultaten.
  • HBO Small Business en Ondernemerschap 
    Heb je net je eigen bedrijf opgestart? Of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan zul je de behoeften van je doelgroep moeten achterhalen en je organisatie in de markt moeten zetten. In dit programma leer je hoe dat moet. Je leert je eigen bedrijf opzetten, je onderzoekt hoe je kunt inspelen op klantbehoeften en je ontdekt hoe je de concurrentie voorblijft. 
 

De voordelen van studeren bij NCOI

NCOI Opleidingen is er speciaal voor werkenden. Door onze praktijkgerichte aanpak kun je in je werk direct aan de slag met de lesstof. Bovendien krijg je les van inspirerende professionals uit de praktijk. Zij weten als geen ander wat het vak inhoudt en vormen daarom de ideale sparringpartner voor je persoonlijke vraagstukken. Ook bieden wij meerdere startmomenten, verschillende studievarianten en leslocaties door heel Nederland. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je studeert.