Menu
NCOI Opleidingen - Sport & Beweging

Sportmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (6) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

MBO - Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Training (1) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal werknemers binnen de sportsector neemt nog steeds toe. De opleidingen Sportmanagement van NCOI Opleidingen bieden je de beste basis voor een brede, praktijkgerichte ontwikkeling op het gebied van sportmanagement. Op deze pagina vind je een volledig overzicht van de sportmanagementopleidingen.

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Ben je op zoek naar een kort en praktijkgericht programma over sport en voeding? Dan ben je bij NCOI Opleidingen aan het juiste adres. Met het programma HBO Sporttraining en Voedingsleer verdiep je je in 6 maanden in de kern van het vakgebied. Je gaat aan de slag met sporttraining en leert hoe energiesystemen in het menselijk lichaam werken. Je onderzoekt hierbij welk effect voeding op het energiesysteem heeft. Daarbij komen alle belangrijke voedingsstoffen aan bod, waaronder koolhydraten, eiwitten, vetten. Zo kun je anderen optimaal ondersteunen op weg naar een gezondere levensstijl.
 
Gaat je interesse meer uit naar sportmarketing? Wil je weten hoe je je sportonderneming het beste plaatst binnen de markt? Dan sluit het programma HBO Sportmarketing bij je aan. Dit betreft een praktijkgericht programma waarin je de markt in kaart brengt en de verschillende doelgroepen van elkaar leert onderscheiden. Ook de sponsormarkt komt aan bod, zodat je vaardigheden ontwikkelt om sponsoren voor je te winnen. Met praktijkopdrachten pas je wat je leert direct toe binnen je eigen sportorganisatie of binnen een vereniging bij jou in de buurt. Je zult direct merken dat de marketinginspanningen meer rendement opleveren.

HBO-programma Sportmanagement

Werk je binnen de sportsector? En wil je graag bijdragen aan managementbeslissingen? Kies dan voor HBO Sportmanagement en Strategie. Een compleet programma van 1 jaar waarin je aan de slag gaat met de ontwikkeling van sportbeleid. Hiervoor verdiep je je in samenwerkingsverbanden, ethische kwesties, maar ook publiek versus overheid. Je ontwikkelt vaardigheden om sport te stimuleren en beweegprogramma’s te ontwikkelen. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens dit programma opdoet, kun je sportbeleid vertalen naar een succesvolle sportstrategie. Daarmee draag je niet alleen bij aan het belang van een sportorganisatie of –vereniging, maar ook aan het maatschappelijk belang van sport.

Officiële HBO Bachelor Sportmanagement

Sportfaciliteiten worden steeds vaker geprivatiseerd en daarmee neemt de concurrentie toe. Om te blijven bestaan is het zaak dat je met je sportonderneming actief inspeelt op veranderende klantbehoeften, maar ook op trends en ontwikkelingen. In de HBO Bachelor Commerciële Economie leer je hoe je dit aanpakt. Wil je toch liever het accent meer leggen op het management van sportondernemingen? Dan past de HBO Bachelor Sportmanagement het best bij jou.

MBO-programma Sport en Bewegen

Ben je op zoek naar een programma in de richting van sport en bewegen op MBO-niveau? Ook dan kun je uitstekend terecht bij NCOI Opleidingen. Bijvoorbeeld met de opleiding MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4. Met deze opleiding kun je al binnen 2 jaar een officieel erkend MBO-diploma behalen.

Waarom Sportmanagement bij NCOI Opleidingen?

  • Begeleiding door ervaren sportdocenten uit de praktijk
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Flexibel studeren in deeltijd