Beleid en Bestuur

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI beschikt over een ruim aanbod aan opleidingen en programma’s op HBO- en Masterniveau gericht op beleid en bestuur. Wil je binnen een organisatie bijdragen aan een effectief bestuur en beleid, en strategische adviezen geven? Kies dan voor een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI beschikt over een ruim aanbod aan opleidingen en programma’s op HBO- en Masterniveau gericht op beleid en bestuur. Wil je binnen een organisatie bijdragen aan een effectief bestuur en beleid, en strategische adviezen geven? Kies dan voor een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI beschikt over een ruim aanbod aan opleidingen en programma’s op HBO- en Masterniveau gericht op beleid en bestuur. Wil je binnen een organisatie bijdragen aan een effectief bestuur en beleid, en strategische adviezen geven? Kies dan voor een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 51 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masteropleiding (5)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterprogramma (12)

Masterclass (8)

HBO Bacheloropleiding (4)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (15)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

NCOI beschikt over een ruim aanbod aan opleidingen en programma’s op HBO- en Masterniveau gericht op beleid en bestuur. Wil je binnen een organisatie bijdragen aan een effectief bestuur en beleid, en strategische adviezen geven? Kies dan voor een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI.

Ontwikkel je verder met een Beleid en Bestuur opleiding

Beleid en bestuur gaat over de organisatie en aanpak binnen een bedrijf. Beleid omvat alle besluitvorming wat betreft regels en richtlijnen om bepaalde doelen te stellen. Het bestuur pakt vervolgens de leiding in het naleven van dit beleid en is hierin ook eindverantwoordelijke. Met een opleiding Beleid en Bestuur leer je beleidsdoelstellingen te vertalen naar concrete bedrijfsplannen en -processen.

Governance, het controleren en monitoren van alle processen, is een belangrijk onderdeel binnen dit traject. Je ontdekt tijdens onze opleidingen welke governance vormen er zijn, hoe je de kwaliteit ervan bewaakt en met welke juridische kaders je rekening moet houden. Wil je graag voor de overheid werken? Dat kan! We bereiden je zo goed mogelijk voor om verschillende beleidsfuncties binnen de overheid te kunnen bekleden. Je ontwikkelt bijvoorbeeld alle benodigde kennis en vaardigheden om strategische plannen op te stellen en te implementeren.

Wat leer je tijdens een opleiding beleid schrijven? 

Als beleidsmedewerker of - manager moet je regelmatig het bestuur van jouw organisatie of bedrijf adviseren. Je kunt nog wat handvatten gebruiken om jouw visie en inzichten zo helder mogelijk over te brengen. Hoe maak je beleid en hoe zorg je ervoor dat je anderen van jouw plannen kunt overtuigen? Dat leer je tijdens de opleiding Beleid Schrijven.

Van ontwerp naar beslissing en van uitvoering naar ­evaluatie; je leert het allemaal. Zo kun jij jouw kennis als beleidsmedewerker (bijvoorbeeld binnen de overheid) verbreden en jouw impact vergroten! Je krijgt les van ervaren docenten die al jarenlang meedraaien in vergelijkbare posities, waardoor je waardevolle cases uit de praktijk meekrijgt. Kortom, je wordt volledig klaargestoomd om na de opleiding direct aan de slag te kunnen. 

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Bestuurskunde
Wil jij de HBO Bachelor Bestuurskunde volgen? Als bestuurskundige ben je een bruggenbouwer en geef je richting aan veranderingen op verschillende beleidsterreinen zoals milieu, veiligheid, onderwijs, sport of werkgelegenheid. Tijdens deze opleiding leer je in drie fases hoe overheids- en maatschappelijke organisaties functioneren.

HBO Programma Beleidsadviseur 
Zoek jij een kort en praktijkgericht programma om te leren hoe je je beleidsvoorstellen en -adviezen kunt relateren aan strategische en politieke doelen? Dan is het HBO Programma Beleidsadviseur geschikt voor jou. Na afronding van dit programma kun je gedegen en onderbouwde adviezen in je eigen werkomgeving met overtuiging presenteren en met succes implementeren.

HBO Module Politiek en Bestuur
De HBO Module Politiek en Bestuur biedt je een introductie in de wereld van openbaar bestuur en bestuurskunde. Ben jij een ambtenaar of beleidsmedewerker of wil je een stevige basis creëren voor een toekomst in het openbaar bestuur? Dan is deze opleiding zeer geschikt.

Master Bestuurskunde
Ben jij klaar voor nieuwe inzichten en nieuwe kennis over complexe bestuurskundige vraagstukken? Tijdens de Master Bestuurskunde word je opgeleid om sturing te geven in de publieke sector en werk je aan je bestuurlijk leiderschap. De meest actuele onderwerpen op het gebied van bestuurskunde komen hierbij aan bod. Na afronding van de opleiding ontvang je een internationaal erkend getuigschrift en ben je direct van hoge waarde voor de arbeidsmarkt.

Masterclass Beleidsontwikkeling
Tijdens de Masterclass Beleidsontwikkeling analyseer je een complex maatschappelijk vraagstuk of evalueer je een bestaand beleid met behulp van bestuurskundige modellen en methodieken. Dit programma is bedoeld voor iedereen die op hoog niveau met bestuur en beleid te maken heeft en voor iedereen die dat hoge niveau wil bereiken.

Waarom volg je een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI? 

Een studie volgen én aan het werk zijn binnen jouw gekozen vakgebied? Dat klinkt als een uitdaging, maar bij NCOI zorgen we ervoor dat deze combinatie voor jou werkt. Er zijn nog meer voordelen aan het volgen van een opleiding Beleid en Bestuur bij NCOI, denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  1. Met maximale flexibiliteit volg je de lessen op jouw gewenste manier en rond je de opleiding op jouw tempo af. Zo kun je bij heel veel opleidingen, waaronder de HBO Bachelor Bestuurskunde, tussen drie lesvarianten kiezen. 
  2. De praktijkgerichte lessen en ervaren docenten bereiden je voor op het echte werk, zodat je de opgedane kennis direct toe kunt passen in de praktijk.
  3. Wil je je graag specialiseren? Bij een Master Bestuurskunde zijn er allerlei specialisatiemogelijkheden.
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Wat doet een beleidsmedewerker?

Wil je je graag ontwikkelen tot beleidsmedewerker en écht een verschil maken? Een beleidsmedewerker heeft een breed takenpakket op het gebied van bestuur en beleid. Deze analyseert bijvoorbeeld een bestaand beleid en ontwikkelt nieuwe voorstellen op basis van het onderzoek. Ze voeren beleid uit en beoordelen de effectiviteit ervan. Ook geven ze advies aan besluitvormers en analyseren ze hoe beleidskwesties het beste ondersteund kunnen worden. Op deze manier dragen ze bij aan de ontwikkeling van een effectief beleid dat inspeelt op de behoeften van hun organisatie of de samenleving in zijn geheel.

Blogs over Beleid en Bestuur

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld wat een bestuursadviseur doet. Ook als je wilt weten hoe jij kunt gaan voor wat je écht wilt kun je hier terecht voor inspiratie.

Veelgestelde vragen over Beleid en Bestuur

Wat is een beleid?
Wat is een bestuur?
Wat is governance?
Wat kun je met een opleiding Beleid en Bestuur?
Is een opleiding beleid en bestuur te combineren met werk?