Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Installaties en Systemen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer
Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm water en het bereiden van eten. Dat betekent in veel gevallen dat de warmtepomp uiteindelijk de cv-ketel zal vervangen. Deze techniek met warmtepompen is al een trend in veel bouwprojecten.
Bij NCOI Techniek vind je opleidingen en trainingen in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek op MBO- en HBO-niveau en een aantal PBNA Praktijkopleidingen. Of je je wilt ontwikkelen op het gebied van warmtepompen, koeltechniek, klimaattechniek, F-gassen of koudemiddelen. Je vindt het hier.

HBO Klimaattechniek

Met de opleiding HBO Klimaattechniek leert u zelfstandig installaties ontwerpen. Ook kun je na het volgen van deze opleiding ontwerpen die anderen aanleveren, controleren op juistheid. Daarbij is er aandacht voor belangrijke aspecten als energiebesparing en comfortverbetering.

MBO Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Op MBO-niveau heb je de keuze uit opleidingen als MBO Installatietechniek en MBO Installateur. Met deze opleidingen leer je meer over installatietechniek. Zo komen de onderwerpen als centrale verwarming en waterbehandeling, warmtetransport en –afgifte, stooktechniek, Ketels en branders, NEN-normen en voorschriften, duurzame energieopwekking en onderhoud en beheer.
Bij de opleiding tot installateur volg je bovendien de module Installeren, inregelen en testen. Je kunt dan machines en installaties inregelen en afstellen, maar ook onder meer storingen zoeken en verhelpen.

Trainingen Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Als je graag praktische vaardigheden in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek wilt ontwikkelen kun je kiezen uit een flink aantal trainingen in uiteenlopende specialismen en technieken.

Klimaattechniek

Bijvoorbeeld onze training Basis Klimaattechniek (KLI) voor nieuwe medewerkers in klimaattechniek. Je leert hoe je eerstelijnsonderhoud pleegt en storingen verhelpt. Als je storings-, onderhouds- of installatiemonteur bent, ontwikkel je je verder met de training Klimaattechniek Algemeen (KLI-A), Na het volgen van deze training kun je onder meer tweedelijns onderhoud uitvoeren aan klimaatinstallaties en storingen zoeken en oplossen. Heb je in je werk te maken met complexe storingen in klimaatsystemen? Met de training Storingsanalyse in Klimaatsystemen (KLI-B) leer je hoe je die kunt analyseren en oplossen. Ook kun je onder meer eenvoudig technisch advies geven over klimaatsystemen. Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C) is een training voor werkvoorbereiders, projectleiders, ontwerpers en engineers. Je leert hoe je klimaatinstallaties berekent en ontwerpt en hoe je technisch advies geeft over klimaatinstallaties. Het is niet per se nodig om de training KLI-B te volgen voordat je KLI-C gaat volgen. Klimaattechniek in de Praktijk (KLI-P) is een praktische training voor bijvoorbeeld storings-, onderhouds-, installatiemonteurs of medewerkers technische dienst die hun praktische vaardigheden verder willen ontwikkelen. De training vindt plaats op een praktijklocatie en bestaat helemaal uit het oefenen van werkzaamheden.

Koeltechniek

Wil je werkzaamheden verrichten aan koel- en klimaattechnische installaties? Dan is het diploma F-gassen wettelijk verplicht. NCOI biedt speciaal voor het behalen van dit diploma de training F-gassen Categorie I (FGC1) aan. Na tien dagen theorie én praktijk ben je klaar voor het examen.
Ook in de training Koeltechniek Algemeen (KT-A) komt de theorie voor het examen F-gassen uitgebreid aan bod. Daarnaast leer je in deze training alles over de werking van en onderhoud aan diverse soorten koelinstallaties. Aansluitend heb je de mogelijkheid om de training Koeltechniek Algemeen Praktijk (KT-AP) te volgen. Deze training richt zich vooral op de uitvoerende aspecten van het vak, zoals het in en uit bedrijf nemen van koelinstallaties, ledigen en vullen, montage, installatie en inspectie. Deze opleiding vormt bovendien een goede voorbereiding op het praktische gedeelte van het examen F-gassen.
Koeltechnische Installaties Ontwerpen (KT-C) (12 dagen) is dé training voor engineers, adviseurs en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, advisering of aanschaf van koeltechnische installaties en zich hier verder in wil verdiepen. Als je deze training hebt gevolgd, dan kun je zelfstandig koeltechnische installaties ontwerpen en berekenen.

Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing

Ben je storingsmonteur, onderhoudsmonteur, installatiemonteur of medewerker technische dienst en wil je je kennis of vaardigheden van meten en regelen in de klimaattechniek vergroten? Kijk dan eens naar de 1-daagse training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing (MRK-A). Als je deze training hebt afgerond, versterk je met de praktische training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing Praktijk (MRK-B) in 4 dagen je uitvoerende vaardigheden.