• Home
 • Master Business Engineering (MBE)

Master Business Engineering (MBE)

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer
 • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
 • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
 • Ervaren docenten uit de praktijk

Master Business Engineering (MBE): 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Opleidingen (11)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van Business Engineering? Bij NCOI Opleidingen vind je diverse opleidingen op Masterniveau die je hierin verder kunnen helpen.

Wat houdt business engineering in?

Het vakgebied business engineering gaat eigenlijk over 2 verschillende vakgebieden die hier samenkomen: techniek en organisatiekunde. Als business engineer houd je je namelijk bezig met het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, producten of trajecten. Welke techniek komt daarbij kijken en hoe zorg je dat ze technisch zo goed mogelijk in elkaar zitten? En sluiten ze voldoende aan bij de vraag naar deze goederen of diensten?
 
Als business engineer ben je vaak de schakel tussen de directie of het managementteam en de technische afdelingen. Je voorziet hen van de nodige informatie, kunt advies geven over vraagstukken en bedenkt oplossingen en antwoorden om de bedrijfsprocessen, producten of diensten zo sterk en goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Wat leer je in een Master Business Engineering (MBE)?

Wil je je op Masterniveau verdiepen in business engineering? Met de Master Business Engineering (MBE) ontwikkel je je tot een breed onderlegde professional op het gebied van business engineering. Je leert hoe een organisatie zich blijvend kan onderscheiden in een concurrerende markt en ontwikkelt diepgaande kennis op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, verbetering en evaluatie van processen en productontwikkeling. De techniek in het algemeen wordt steeds complexer. Daarom is er ook binnen veel organisaties behoefte aan hoogopgeleide technische bedrijfskunde master studenten. Dat betekent dat je met een Master Business Engineering uitstekende loopbaanperspectieven creëert.

Kiezen voor een volledige Master, een Masterprogramma of een Masterclass?

Afhankelijk van wat je ambities, wensen en behoeften zijn, kun je bij NCOI kiezen uit verschillende opleidingen op Masterniveau. Wil je je zo breed mogelijk ontwikkelen op het gebied van business engineering? Dan is een volledige Masteropleiding de beste keuze. Wil je niet meteen een gehele opleiding volgen, maar wel de belangrijkste onderwerpen binnen dit vakgebied behandelen? In dat geval kun je kiezen voor een Masterprogramma Business Engineering. Dit programma bestaat uit de eerste fase van de volledige Master Business Engineering. Mocht je na afloop verder willen studeren en alsnog de hele opleiding willen volgen, dan kun je mogelijk vrijstellingen krijgen voor de Master. Daarnaast kun je losse Masterclasses volgen bij NCOI. Zo is er bijvoorbeeld de Masterclass Operations Engineering of de Masterclass Business Process Modeling.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Afhankelijk van wat voor soort opleiding je kiest, gelden er verschillende vooropleidingseisen. Voor een volledige Masteropleiding moet je een HBO Bachelor- of WO-opleiding hebben afgerond. Wil je een Masterprogramma, Masterprogramma of Masterclass volgen? Daar heb je geen specifieke diploma’s voor nodig. Wel moet je beschikken over HBO- of WO-werk- en denkniveau.

Waarom een Master Business Engineering volgen bij NCOI?

 • Unieke aanpak, speciaal voor werkenden
 • Opleidingsplaatsen door heel Nederland
 • 1 avond per week, 1 dag in de 2 weken of e-learning
 • Uitstekend te combineren met gezin en werk
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Nederlandstalige lessen
 • Officieel erkende Mastergraad
 • Officieel erkend door het ministerie van OCW en NVAO-geaccrediteerd