Social Work

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Social Work is het werkveld dat zich bezighoudt met mensen en hun functioneren in de maatschappij. Wil jij hier op professionele wijze een bijdrage aan leveren? Volg dan een opleiding Social Work bij NCOI en ga aan de slag als sociaal werker....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Social Work is het werkveld dat zich bezighoudt met mensen en hun functioneren in de maatschappij. Wil jij hier op professionele wijze een bijdrage aan leveren? Volg dan een opleiding Social Work bij NCOI en ga aan de slag als sociaal werker....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Social Work is het werkveld dat zich bezighoudt met mensen en hun functioneren in de maatschappij. Wil jij hier op professionele wijze een bijdrage aan leveren? Volg dan een opleiding Social Work bij NCOI en ga aan de slag als sociaal werker....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 41 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (4)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (26)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Social Work is het werkveld dat zich bezighoudt met mensen en hun functioneren in de maatschappij. Wil jij hier op professionele wijze een bijdrage aan leveren? Volg dan een opleiding Social Work bij NCOI en ga aan de slag als sociaal werker.

Wat is Social Work?

Social Work houdt in dat je ondersteuning biedt aan mensen die moeite hebben met functioneren in de maatschappij. Een social worker ondersteunt deze mensen op professionele wijze door ze te stimuleren mee te doen in de samenleving. Social Work opleidingen zijn er op meerdere niveaus en richten zich op diverse thema’s. NCOI heeft verschillende HBO- en MBO-opleidingen en programma’s waarmee je alle kennis en vaardigheden opdoet om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld jeugdzorgmedewerker, jongerenmedewerker of woonbegeleider.

Wat leer je tijdens een HBO opleiding Social Work?

Tijdens een HBO opleiding Social Work wordt je opgeleid om te gaan werken in de sociale hulpverlening. Tijdens de opleiding verwerf je de sociaal-maatschappelijke en pedagogische kennis, inzichten en vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Je volgt meerdere modules waarin je kennis maakt met de kernbegrippen en de wet- en regelgeving waar je als social worker mee te maken krijgt.

Zo richt je je tijdens de module ontwikkelings- en levensfasepsychologie bijvoorbeeld op de ontwikkelfasen van de mens: van baby tot adolescentie. De module psychologie en gezondheid focust zich dan juist weer op gezond gedrag en hoe je anderen hierbij coacht. Al de verworven kennis leer je in de laatste fase van de opleiding omzetten in methodieken zoals systeem- en oplossingsgericht werken en het leiden van gesprekken.

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd
Wil je kinderen en jongeren begeleiden bij het opgroeien in complexe situaties? Dan is de HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd geschikt voor je. Je verwerft hierbij kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van sociaal-maatschappelijke en pedagogische dienstverlening met daarbij de focus op kinderen en jeugd. Na het afronden van deze opleiding kun je je bovendien registreren in het SKJ-register.

HBO Bachelor Social Work profiel Zorg afstudeerrichting GGZ-agoog
Tijdens de HBO Bachelor Social Work profiel Zorg afstudeerrichting GGZ-agoog ontwikkel je vaardigheden om cliënten met beperkingen te ondersteunen in hun functioneren. Zo kun je een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun capaciteiten en vaardigheden. Na het succesvol afronden van de opleiding kun je je bovendien laten registreren als erkend GGZ-agoog op het Registerplein van COOAB.

HBO Bachelor Social Work profiel Welzijn en samenleving
Ben je op zoek naar een opleiding waarin je leert mensen te ondersteunen bij vraagstukken omtrent hun leefomgeving? In de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Social Work profiel Welzijn en samenleving ontwikkel je de vaardigheden om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Na afronding kun je aan de slag als bijvoorbeeld groepsleider, jeugdzorgwerker of reclasseringswerker.

HBO Bachelor Social Work profiel Zorg
Wil je mensen met complexe en langdurige zorgvragen ondersteunen bij hun functioneren binnen de maatschappij? Tijdens de HBO Bachelor Social Work profiel Zorg ontwikkel je alle vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Zo ga je aan de slag met onderwerpen als ontwikkelings- en levensfasepsychologie, verslavingszorg en psychische stoornissen. Na het afronden van de opleiding kun je onder andere werken in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, psychiatrie of verslavingszorg.

HBO Programma Maatschappelijk Werk
Ben je medewerker in de maatschappelijke hulpverlening of ambieer je een functie binnen dit vakgebied? Met het HBO Programma Maatschappelijk Werk verwerf je kennis over maatschappelijke hulpverlening en ontwikkel je de benodigde vaardigheden waarmee je hulp verleent. Je ontwikkelt begeleidingsvaardigheden, onderzoekt maatschappelijke ontwikkelingen binnen het sociaal domein en bekijkt de invloed daarvan op het huidige maatschappelijk werk. 

MBO Sociaal Werker niveau 4
Tijdens de MBO niveau 4 opleiding Sociaal Werker leer je cliënten ondersteunen en adviseren, zodat ze kunnen meedoen in de samenleving. Na het afronden van de opleiding kun je onder andere aan het werk met daklozen, mensen met psychische problemen en ouders met opvoedvragen. 

Social Work MBO

Voor wie op zoek is naar een opleiding social work op MBO-niveau, is de officieel erkende opleiding MBO Sociaal Werker niveau 4 een interessante keuze. Als sociaal-maatschappelijk werker help je cliënten zo goed mogelijk hun draai te vinden in de maatschappij en probeer je hun zelfredzaamheid te vergroten.

Ook kun je kiezen voor de MBO niveau 4 opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Hierbij leer je kinderen te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Waarom volg je een opleiding Social Work bij NCOI?

De Social Work opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Praktijkgerichte aanpak
  • Verschillende startmomenten per jaar. 
  • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend
  • Studeer in je eigen tempo 
 

Meer weten? Lees op de site alles over onze unieke onderwijsmethode.

MWD & SPH-opleidingen

De opleidingen HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) zijn landelijk samengevoegd tot de overkoepelende HBO Bachelor Social Work. Je kunt bij de Bachelor Social Work kiezen uit de specialisaties Jeugd, Welzijn en samenleving en Zorg. Hiermee kun je je ontwikkelen in de richting die het beste bij je past.

Blogs over Social Work

Met een opleiding social work leer je mensen begeleiden die door verschillende problemen moeite hebben met functioneren in de maatschappij. In ons blog lees je meer over wat je kunt worden met een social work opleiding.

Wil je je kennis verbreden, verdiepen of ga je voor een complete carrière switch? Vind uit wat bij je past en waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap. Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips.

Veelgestelde vragen over Social Work

Wat is Social Work?
Wat kun je worden met Social Work?
Is een Social Work opleiding te combineren met werk?