NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Ben je er ook van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in de technische sector en het bedrijfsleven in het algemeen? Ook jij kent de berichten over grote branden of andere ongelukken en gezondheidsrisico’s bij bedrijven. Als preventiemedewerker of veiligheidskundige help je je bedrijf deze risico’s te beperken en te beheersen. Dat verkleint de kans op schade voor het bedrijf en de omgeving en het voorkomt letsel, ziekte en andere gezondheidsproblemen bij je collega’s.
Werk je in de industrie, de bouw of een andere branche waar veiligheidsrisico’s een rol spelen? Kies dan voor een training veiligheid op het gebied van BHV en EHBO voor bedrijfshulpverlening, VCA voor milieu en gezondheid, ATEX voor explosiegevaar of de NEN-normen voor de bouw. Natuurlijk komen ook process safety en machineveiligheid aan bod.
Opdrachtgevers in branches als de bouw, chemische industrie en elektrotechniek en procesbesturing stellen steeds vaker het VCA-certificaat verplicht vanwege risicovolle werksituaties. Na een VCA-cursus beschik je over kennis van VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) en werk je volgens de VCA-richtlijnen. VCA Basis is een diploma op het gebied van veilig en gezond werken voor uitvoerende medewerkers. Het CA VOL-diploma is voor leidinggevende medewerkers en zzp’ers.
Werk je als monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur met explosiegevaarlijke installaties of in explosiegevaarlijke zones? Houd je je bezig met explosieveiligheid? In een ATEX-cursus doe je de kennis en vaardigheden op om goed risico’s in te schatten en maatregelen te nemen in een explosiegevaarlijke omgeving.
Als je, bijvoorbeeld zelfstandig of als werkverantwoordelijke of installatieverantwoordelijke werkt aan, met of in de buurt van elektrische objecten in het laagspanningsgebied, is het verplicht om voldoende kennis te hebben van de NEN-normen. Certificering is daarbij belangrijk. Voor een herinstructie kun je praktijkgerichte trainingen met de normen van NEN volgen.
Ben je bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wil je dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens zo’n BHV-cursus leer je wat je moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten op de werkvloer, zoals ongevallen, brand(jes) en stroomstoringen. Maar je kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld het onwel worden van een collega.
Natuurlijk kun je bij NCOI Veiligheid ook terecht voor een EHBO-training. Als je de EHBO-cursus met een voldoende afrondt, ontvang je via het Rode Kruis een (EFAC, Europees erkend) EHBO-certificaat en EHBO-pas.