Gezondheid en Welzijn

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Binnen de Gezondheidszorg is er veel vraag naar goed geschoold zorgpersoneel. Wil jij graag binnen deze sector aan de slag of werk je al in de zorg en wil je je verder specialiseren, je kennis uitbreiden of je laten omscholen? Kies dan voor een Gezondheidszorg en Welzijn opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Binnen de Gezondheidszorg is er veel vraag naar goed geschoold zorgpersoneel. Wil jij graag binnen deze sector aan de slag of werk je al in de zorg en wil je je verder specialiseren, je kennis uitbreiden of je laten omscholen? Kies dan voor een Gezondheidszorg en Welzijn opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Binnen de Gezondheidszorg is er veel vraag naar goed geschoold zorgpersoneel. Wil jij graag binnen deze sector aan de slag of werk je al in de zorg en wil je je verder specialiseren, je kennis uitbreiden of je laten omscholen? Kies dan voor een Gezondheidszorg en Welzijn opleiding bij NCOI....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Binnen de Gezondheidszorg is er veel vraag naar goed geschoold zorgpersoneel. Wil jij graag binnen deze sector aan de slag of werk je al in de zorg en wil je je verder specialiseren, je kennis uitbreiden of je laten omscholen? Kies dan voor een Gezondheidszorg en Welzijn opleiding bij NCOI.

Ontwikkel je in het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied of wil je graag doorgroeien naar een specifieke functie binnen de gezondheidszorg? Kies dan voor een gezondheidszorg en welzijn opleiding van NCOI. Ons uitgebreide aanbod aan opleidingen, korte programma’s en trainingen voor de zorg is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 

Bekijk het aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Trends en ontwikkelingen

De zorg is een veranderlijk werkveld met veel nieuwe trends en ontwikkelingen. Als zorgprofessional moet je hierop inspelen. Drie belangrijke trends en ontwikkelingen van dit moment zijn:

 1. Vergrijzing - We worden allemaal steeds ouder, hierdoor neemt de zorgvraag toe. Oudere mensen zijn vaker chronisch ziek en hebben soms meerdere chronische aandoeningen tegelijk. In de zorg wordt om deze reden steeds vaker onderzocht hoe deze ziekten en klachten bij ouderdom preventief tegengegaan kunnen worden.
 2. Veranderende zorgvraag - Klachten, aandoeningen en ziekten worden steeds complexer. Dit resulteert steeds vaker in een multidisciplinaire zorgaanpak. Een dergelijke aanpak vraagt niet alleen om een sterke samenwerking tussen zorgverleners, maar ook om de juiste en proactieve informatievoorziening richting patiënten en mantelzorgers.
 3. Domotica, robotica, e-health - Ook binnen zorg spelen technologische ontwikkelingen en innovaties een steeds grotere rol. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat jij als zorgprofessional je werk sneller en beter uit kunt voeren.
 

Omscholen naar een zorgberoep

Denk je erover om je te laten omscholen naar een beroep in de zorg? Dan ben je bij NCOI aan het juiste adres. Wij helpen je namelijk graag bij je carrièreswitch en bieden je alle handvatten om je succesvol te laten omscholen naar de zorg. Wil je weten bij welke beroepen je de meeste kans maakt op het vinden van een baan of ben je benieuwd naar de mogelijke routes? Op onze pagina omscholen naar de zorg vind je hier alle relevante informatie over.

Populaire opleidingen

Kort HBO Social Work
Ben je werkzaam in de sociale hulpverlening of ambieer je een functie binnen dit vakgebied? Met het programma Kort HBO Social Work verwerf je kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van sociaal-maatschappelijke en pedagogische dienstverlening.

MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
De opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 bereid je voor op het werk in bijvoorbeeld een kinderopvang. Je verdiept je tijdens de modules van deze opleiding onder andere in de ontwikkeling van personen van 0 tot 23 jaar en je leert leer- en gedragsproblemen te herkennen en begeleiden. De opleiding is praktijkgericht en je kunt alles direct toepassen op je werkplek of stagebedrijf.

HBO Programma Jeugdzorg
Tijdens het HBO Programma Jeugdzorg leer je alles wat je moet weten over de jeugdzorg in Nederland. Je ontwikkelt hierbij vaardigheden om sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen te signaleren en de invloed op het gedrag van jongeren te onderzoeken. Op die manier leer je effectief jongeren begeleiden en deze begeleiding af te stemmen op de leeftijd en ontwikkelingsfase. Deze opleiding is geschikt als je de ambitie hebt je verder te professionaliseren in de jeugdzorg of actief bent in de jeugdzorg en je kennis en vaardigheden wil versterken.

HBO Programma Manager Kinderopvang
Heb je de ambitie om manager te worden bij een kinderopvang of gastouderbureau? In het HBO Programma Manager Kinderopvang verwerf je uitgebreide kennis van management en leidinggeven binnen dit vakgebied. Tijdens de eerste fase van het programma leer je op management gebied alles over de ontwikkelingen in de branche, kwaliteitsbeleid en -borging en budgettering. Vervolgens ontwikkel je gedurende de tweede fase leidinggevende vaardigheden zoals het creëren van draagvlak, performancemanagement en resultaatgericht werken.

MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
In de MBO niveau 2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn leer je alles over de verzorging, verpleging en begeleiding van cliënten. Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als helpende in de zorg en welzijn. Je kunt dan bijvoorbeeld helpen bij sociale en recreatieve activiteiten, je weet hoe je bijdraagt aan een veilige situatie en kunt ouderen ondersteunen bij hun dagelijkse bezigheden. 

Waarom volg je een opleiding Gezondheidszorg en Welzijn bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De Gezondheidszorg en Welzijn opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is dan ook zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

 • Je hoeft niet te leren wat je al weet
 • Een praktijkgerichte aanpak
 • Verschillende startmomenten per jaar
 • Studeer hoe en wanneer je wilt.
 • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees hier dan meer over onze unieke onderwijsmethode

BIG-register

Wist je dat alle zorgverleners zich moeten registreren in het BIG-register of het SKJ-register voor de jeugdzorg? Met deze registratie bewijs je je bevoegdheid als verpleegkundige of verzorgende. Voor je registratie of herregistratie moet je voldoen aan de ervarings- en scholingseisen.

Blogs over Gezondheid en Welzijn

De gezondheidszorg is altijd in beweging. Mensen blijven bijvoorbeeld langer thuis wonen en worden ook steeds ouder. In onze blog lees je de laatste trends en ontwikkelingen in de zorg en hoe je hier als zorgprofessional op inspeelt.

Er zijn veel mensen werkzaam in de zorg, maar er is ook een groot personeelstekort. Dit tekort wordt momenteel alleen maar groter waardoor werken in de zorg veel kansen en mogelijkheden geeft. Hier lees je alles over de kansen en mogelijkheden die je krijgt als je kiest voor een baan in de zorg.

Veelgestelde vragen over Gezondheid en Welzijn

Wat is gezondheidszorg?
Wat doe je als assistent in de gezondheidszorg?
Wat valt er onder gezondheidszorg?
Wat kun je met een opleiding gezondheidszorg en welzijn?
Is een opleiding gezondheidszorg en welzijn te combineren met werk?