Testimonial Audrey Breijman

Audrey Breijman is zelfstandig organisatiepsycholoog en sinds 2007 werkzaam als docent psychologie bij NCOI Opleidingen. Omdat elke groep anders is en mensen vaak hun eigen leerstijl hebben, past ze haar lessen altijd aan op de doelgroep. Hoe ze dat doet en wat ze studenten te bieden heeft, vertelt ze zelf.

‘Mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen; dat is voor mij de uitdaging’

Mensen in beweging brengen

“Ik houd van afwisseling en diversiteit en vind het ontzettend leuk om mensen verder te helpen. Na jaren in loondienst gewerkt te hebben, ben ik in 2007 voor mezelf begonnen. Als zelfstandig organisatiepsycholoog doe ik veel trainings-, coachings- en interim projectmanagementklussen. Mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen; dat is voor mij de uitdaging. Ook bij lesgeven. Daarnaast leer ik er zelf ook veel van. Ik verdiep mij als docent continu in de lesstof, de studenten en het werkveld.”

Testimonial Audrey Breijman

Interactieve werkvormen en jip-en-janneketaal

“Ik laat mijn lessen altijd aansluiten bij de doelgroep. Elke groep is anders en mensen hebben een eigen leerstijl. Om iedereen bij de les te houden gebruik ik regelmatig interactieve werkvormen. De ene keer zijn dat filmpjes, de andere keer werken we met mindmaps of laat ik studenten zelf een (kennis)quiz opstellen. Door te leren en reflecteren, in combinatie met de koppeling met het werkveld en allerlei voorbeelden, blijft kennis veel beter hangen. En hoe cliché het ook klinkt, moeilijke stof leg ik uit in jip-en-janneketaal en mijn studenten waarderen dat enorm. Het is mooi om de kwartjes te zien vallen.”

Ontwikkelingen binnen het vakgebied psychologie

“Psychologie is breed toe te passen. Organisaties zijn bijvoorbeeld steeds meer op zoek naar managers die niet alleen technisch inhoudelijke en planmatige kennis hebben, maar ook de menselijke, psychologische kant van projecten en processen begrijpen. Waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren? En hoe pas je jouw gedrag daarop aan? Het is fijn te weten op welke figuurlijke knoppen je moet drukken voor een efficiënter bedrijfsproces. Noem het gezond manipuleren.

Ik merk in de markt ook de opkomst van evidence based management; professionals nemen hun beslissingen op gevoel, maar zoeken naar verantwoording. Klopt het wat ik doe? Psychologische kennis en een theoretische inbedding biedt hen die houvast.”

De juiste houding ontwikkelen

“Professionals in het psychologiewerkveld moeten de vraag achter de vraag willen weten en goed kunnen luisteren helpt hen daarbij. Nieuwsgierigheid is hun basis en een onbevooroordeelde houding is cruciaal. Want hoe kun je bijvoorbeeld een medewerker die tegen een burn-out aan loopt begrijpen en begeleiden, wanneer jij een 60-urige werkweek normaal vindt en dat van iedereen verwacht? In mijn lessen helpen ervaringsleren en gesprekstechnieken enorm bij het ontwikkelen van de benodigde houding. Sommigen vinden mij misschien een overenthousiaste docent, maar iedereen gaat altijd met nieuwe inzichten en blij naar huis.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.