Testimonial Colette Cohen

Colette Cohen is docent bij NCOI Opleidingen voor de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen. Naast haar docentschap is ze werkzaam als juridisch adviseur bij een advies- en accountancyorganisatie voor het mkb. Hoe vult zij haar lessen in en weet ze haar studenten te enthousiasmeren?

‘Met een gedegen opleiding onderscheid je je als professional pas écht’

De dagelijkse praktijk staat centraal

“Ik ben al jaren verbonden aan de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen en combineer het docentschap met een baan als juridisch adviseur bij een accountantskantoor. Daarnaast ben ik ook beëdigd rentmeester. Tijdens mijn lessen vertel ik mijn studenten vaak over zaken uit de dagelijkse praktijk en ik merk dat dat zeer gewaardeerd wordt.

Testimonial Colette Cohen

Als docent wil ik mijn studenten meenemen op een juridische reis door en langs alle verschillende facetten van het vastgoedrecht. Ik probeer dat te doen door inzicht te geven in de bepalingen zoals deze zijn opgenomen in de wet en verduidelijk de bepalingen met voorbeelden uit de praktijk. Op die manier krijgt recht een gezicht en gaan studenten het op een andere manier beleven. Doordat het gaat leven is het bijvoorbeeld ook een stuk minder moeilijk om een interessant essay te schrijven.”

Inspelen op actualiteiten en ontwikkelingen

“Binnen de juridische vastgoedpraktijk spelen veel actualiteiten die de aandacht vragen en het vakgebied interessant maken. Het nieuwe omgevingsrecht is op komst en de problematiek met betrekking tot de toekenning van fosfaatrechten is een issue. Uiteraard worden zaken als natuurbescherming en de stikstofproblematiek ook steeds belangrijker. Tijdens mijn lessen speel ik altijd in op deze ontwikkelingen en actualiteiten. Je ziet ook dat de studenten tijdens de lessen vaak moeilijke vraagstukken die zij in hun eigen praktijk ervaren bespreken. Op die manier heeft de opleiding een belangrijke toegevoegde waarde voor de studenten. In een veilige leeromgeving kunnen zijn hun ervaringen met elkaar delen en hun kennis verbreden.”

Jezelf onderscheiden als professional

“Lesgeven doe ik altijd met heel veel plezier. De studenten van NCOI zijn enthousiast, ambitieus en leergierig. Ze stellen veel vragen en houden zo elkaar, maar ook mij, scherp. Tegenwoordig kun je alles vinden via zoekmachines als Google. Het kennisniveau van de gehele beroepsbevolking neemt toe en strategisch advies op hoog niveau kunnen geven, is steeds belangrijker. Ik denk dat je je als professional daarom pas écht kunt onderscheiden met een gedegen opleiding. Daarmee leer je niet alleen op hoog niveau adviseren, maar verrijk je ook jezelf.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.