Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Marije Molenkamp

Ik hoor vaak van studenten dat ze altijd al droomden van een baan als leraar. Als kind wilden ze al voor de klas staan, maar het kwam er niet van of ze maakten een andere keuze. Dat ze het nu alsnog doen, daar word ik heel blij van. Vooral als ik zie hoe ze stralen als ze over het vak praten, terwijl ze er dan nog niet eens heel veel van weten.

Hoe meer gemotiveerde mensen, hoe beter

Zelf heb ik jarenlang met veel plezier voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Behalve groep 3 en groep 8 heb ik alle klassen gehad. Naast dit werk ben ik mij altijd blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen gevolgd. Ik weet dus goed hoe het is om een opleiding te combineren met een baan. Behalve docent bij NCOI Opleidingen heb ik ook mijn eigen bedrijf waarmee ik leerkrachten in het basisonderwijs train, coach en begeleid. Ik heb een onderwijshart en hoe meer gemotiveerde mensen in het onderwijs, hoe beter. 

Omscholers staan vaak bekend om hun gedrevenheid. Ze hebben een bewuste keuze gemaakt om een ander vak te leren. Voor mij als docent is het heel leuk om les te geven aan zo’n gemotiveerde groep. Ze staan open voor het leren van nieuwe dingen en willen alles van de hoed en de rand weten. Bovendien brengen ze vaak een berg aan werkervaring mee. Het is niet zo dat ze daar nu niks meer mee kunnen. Ze kunnen deze ervaring juist meenemen in hun nieuwe baan. 

Steviger voor de klas

In de praktijk zie je dat omscholers heel snel heel veel kunnen leren. Ze zijn vaak al wat verder in hun leven en staan steviger in hun schoenen. Dat zorgt er ook voor dat ze steviger voor de klas staan. Juist door die levenservaring en werkervaring hebben ze de groep sneller onder controle. Ook schooldirecteuren zien dat en bieden een omscholer dan al snel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een dag per week een klas over te nemen. Het vertrouwen in omscholers is groot en dat is leuk want dat betekent dat je veel kansen krijgt om je te ontwikkelen. Je wordt al snel voor vol aangezien. 

Kan iedereen zich laten omscholen tot leraar? We kijken bij NCOI heel goed of je geschikt bent om voor de klas te staan. Voordat je wordt toegelaten tot het omscholingstraject zijn er assessments, worden er gesprekken gevoerd en moet je een portfolio inleveren waarin je je motivatie uitlegt. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van wie je bent en wat je kunt. Dit is ook belangrijk voor eventuele vrijstellingen. Als je dat goed hebt afgerond gaat het pas echt beginnen. 

De meerwaarde van omscholen bij NCOI is dat wij gewend zijn te werken met studenten die een opleiding naast hun werk doen. Heb je vragen of kom je er even niet uit, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Wij begrijpen dat het soms zwaar is om een studie te combineren met een baan en een gezin. We zijn heel betrokken. We kennen de opleiding en weten hoe de vakinhoud eruitziet. Dat zorgt ervoor dat wij studenten ook echt goed op maat kunnen begeleiden. 

Ga het avontuur aan

Omscholen doe je niet in een opwelling. Daar heb je vaak al lange tijd over nagedacht. Ik zou zeggen: twijfel niet langer, maar doe het gewoon. Als je het avontuur niet aangaat krijg je sowieso spijt. Wij staan als docenten voor je klaar, begeleiden je door de opleiding en helpen je waar nodig. Een waardevoller beroep dan leraar kan ik mij niet bedenken.

Naar overzichtspagina

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Marieke Pijler

Docent branding en marketingcommunicatie

“Mijn studenten gaan heel goed op mijn energie en zo houd ik ze ook scherp”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.