Testimonial Peer Anink

Peer Anink is sinds 2012 docent bij NCOI Opleidingen. Hij geeft verschillende lessen op het gebied van organisatiekunde, capaciteitsmanagement en diverse soft skills. Wat wil hij studenten meegeven tijdens zijn lessen en hoe zorgt hij dat iedereen zijn persoonlijke leerdoelen behaalt? Hij legt het zelf uit.

‘Je leert altijd wel iets waar je in je werk meteen mee aan de slag kunt’

Combinatie van hard en soft skills

“Met de onderwerpen waarover ik lesgeef zit ik op het snijvlak van gelijk hebben en gelijk krijgen. Ik ben opgeleid als jurist en bestuurskundige, maar houd mij als trainer en coach ook veel bezig met adviesvaardigheden, projectmanagement, leiderschap en beïnvloedingsvaardigheden. Voor NCOI geef ik veel lessen op het gebied van capaciteitsmanagement, daarin komt de combinatie van hard en soft skills goed tot zijn recht. Dat doe ik meestal incompany, dus echt maatwerk voor een organisatie.”

Testimonial Peer Anink

Alles is direct toepasbaar in de praktijk

“Het leuke van mijn vakgebied vind ik dat het maatschappelijk relevant is. Ik geef bijvoorbeeld les bij de politie of bij gemeentes en wat ik de studenten leer, kunnen zij direct toepassen in de praktijk. Als burger merk je er daar meteen wat van en dat maakt het heel leuk. Daarnaast ben ik altijd heel nieuwsgierig en vind ik het interessant om te horen wat studenten zelf in hun werk tegenkomen of hoe zij over bepaalde ontwikkelingen in hun vakgebied denken. Daar hebben we het dan ook over tijdens de les en je merkt dat studenten daardoor ook weer van elkaar leren.
 
De studenten vind ik vaak heel nieuwsgierig en leergierig. Ze moeten tussen de lessen door ook opdrachten maken en werken aan een adviesnota. Dat wat ze leren, vinden ze ook echt nuttig. Ik vraag soms veel van ze, maar gelukkig lachen we ook heel veel.”

Van gigantisch blunderen leer je ook

“Studenten volgen een opleiding omdat ze simpelweg iets willen leren waar ze de organisatie mee helpen, maar ze hebben vaak ook persoonlijke leerdoelen. Daar houd ik als docent ook veel rekening mee en begeleid ik ze in. Ik start vaak de les met de vraag of de studenten iets te melden hebben of iets hebben meegemaakt wat interessant kan zijn. Soms hebben ze ook ergens gigantisch in geblunderd, maar dat is niet erg want daar leren ze ook weer van.”

Meer dan een gewone opleiding

“Dat de nadruk altijd op de praktijk ligt bij NCOI vind ik een grote meerwaarde. Je leert altijd iets waar je in je werk meteen mee aan de slag kunt. Het is meer dan een gewone opleiding, waarin alleen de theorie wordt behandeld. Aankomende studenten zou ik willen meegeven dat een opleiding volgen wel tijd kost. Bespreek daarom ook thuis dat je een opleiding gaat volgen en bedank ze ook af en toe. Trek ook op tijd aan de bel als je achterstand oploopt, want anders kom je straks in de knoei. Maar met een goede planning en een meewerkende organisatie en leidinggevende moet het lukken.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.