Menu

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij je als sales- of accountmanager verdiepen in je vak, nieuwe inzichten opdoen en je vaardigheden verder professionaliseren? Dan is dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma de keuze die je ontwikkeling versnelt. Samen met bevlogen trainers ga je aan de slag met vakvaardigheden als sales- en accountmanager, waarnaast je ook leiderschap ontwikkelt. Je leert om je medewerkers effectief aan te sturen en te motiveren. Ook ontdek je nieuwe technieken voor succesvol sales- en accountmanagement. Je oefent dit met een trainingsacteur aan de hand van onze bewezen succesvolle HIP-aanpak. Door in de oefeningen je nieuwe inzichten meteen toe te passen ontwikkel je snel en blijvend je vaardigheden. Je stuurt zo je team effectiever aan, wat zorgt voor betere verkoopcijfers.

Je resultaat

Na afloop van dit trainingsprogramma heb je de effectiviteit van je salesinspanningen aantoonbaar verhoogt. Ook heb je je communicatieve vaardigheden verbeterd. Hierdoor voer je met optimaal effect commerciële gesprekken met (potentiële) klanten. Je kent je sterke en zwakke punten als leidinggevende en zet je sterke punten effectief in. Ook weet je bij elke situatie de passende stijl van leidinggeven toe te passen. Zo ben je optimaal voorbereid op gesprekken die je voert in je rol als manager.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor alle salesmanagers, verkoopleiders en accountmanagers. Je wilt de verkoop stimuleren door je te verdiepen in je vak en je leidinggevende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Aanpak

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is gericht op jouw ontwikkeling als sales- en accountprofessional en als leider. In een online intake geef jij aan wat je specifieke leerwensen zijn en op welk vlak van sales- en accountmanagementvaardigheden jij je verder wilt ontwikkelen. De trainers nemen dit mee in het programma en komen hierop terug. Je houdt zelf je ontwikkeling en vervolgstappen bij in je persoonlijk actieplan, zodat je dit daadwerkelijk gaat toepassen in je werk.

De nadruk van dit programma ligt op de verdere ontwikkeling van jou als sales- en accountmanager. Daarom ga je in 2 trainingen aan de slag met accountmanagement en leidinggeven. In de training Sales- en Accountmanagement ga je diep in op de praktijk van sales- en accountmanagement: van ‘prospecting’ via het verkoopgesprek en de offerte tot het commercieel onderhandelen. Je kent alle ins en outs en door de oefeningen kun je dit ook in de praktijk toepassen of overdragen op medewerkers. Onderdeel van deze training is de game Nightmare Competitor, een van onze serious games.

Daarnaast werk je in de training Praktisch Leidinggeven aan je managementvaardigheden. Je krijgt inzicht in jezelf en het stimuleren van medewerkers. Daarbij ontdek je de kracht van communiceren en motiveren als leidinggevende. Je geeft effectiever leiding en vergroot de resultaatgerichtheid. Met je nieuwe inzichten en vaardigheden motiveer je je medewerkers tot het behalen van optimale resultaten. Ook in deze training neem je deel aan een serious game, de Oase game.

Met dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma ontwikkel jij je als verkoopleider met een optimaal commercieel resultaat.

Serious game

In dit trainingsprogramma worden 2 games ingezet. Een serious game maakt je leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stap je in een fictieve uitdagende werkelijkheid, waarbij je leert door ervaren en doen.

1 klant, 1 vraag en meerdere teams. In de game Nightmare Competitor vorm je met je team je eigen organisatie. Er komt een grote aanbesteding binnen die jullie willen winnen. Jullie zetten alles op alles om dat te bereiken. Tegelijkertijd staat de concurrentie uiteraard niet stil. Durf jij de strijd aan?

Tijdens de game Oase stap je in een businesssimulatie, waarbij je de praktische onderdelen van leidinggeven gaat toepassen. In een dag doorloop je de hele gesprekscyclus van een leidinggevende, waarbij je in teams leiding geeft aan een medewerker, gespeeld door een ervaren trainingsacteur.

High Impact Performance

De impact van het trainingsprogramma wordt vergroot door te oefenen met een trainingsacteur, aan de hand van de High Impact Performance-aanpak. Dat is een veilige én resultaatgerichte trainingsmethode die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in het effect van je handelen en gedrag.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.