Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Lean in de Zorg

Snel naar de kern om uw klanttevredenheid en kwaliteit te verbeteren - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer grip krijgen op processen om verbeteringen in uw zorgorganisatie daadwerkelijk te realiseren? Maar wilt u wel dezelfde hoeveelheid en kwaliteit van werk blijven leveren? Kies dan voor deze praktische training. Het programma biedt u de essentie van lean management en geeft u goed zicht op de mogelijkheden die lean brengt voor de eigen zorgorganisatie. NCOI verzorgt deze training met ervaren lean trainers. Zij zijn in staat om u in korte tijd een flinke stap te laten zetten.

Uw resultaat

Na afloop van de training heeft u kennis van de fundamentele thema’s die van belang zijn voor het optimaliseren van uw processen. U weet hoe u efficiënt en resultaatgericht kunt werken in uw zorgorganisatie. U past de uitgangspunten van lean toe in uw werk. U filtert op ballast en verspilling in processen.

Doelgroep

U bent werkzaam als manager, professional of adviseur in de zorg en u wilt meer en helder zicht krijgen op het verloop van de uitvoering van processen binnen uw organisatie. U wilt hierbij gebruikmaken van de lean methode.

Aanpak

De praktijkgerichte aanpak van NCOI zorgt ervoor dat u de nieuwe kennis omzet in vaardigheden. U gaat tijdens de trainingsdagen concreet aan de slag en u leert door te doen. Kortom: vooral zelf bezig zijn, onder de deskundige leiding van de trainer. U leert wat lean werken is en hoe u dat kunt toepassen in uw werk en organisatie. Door heel concreet te oefenen in verschillende situaties ontwikkelt u inzicht en vaardigheden op het gebied van lean management snel en effectief. Zo zorgt u voor efficiënt en resultaatgericht werken op uw afdeling of in uw organisatie.

De studie heeft een totale studiebelasting van 29 uur, waarvan 12 contacturen en 17 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 5, het maximum 12.

Professionals

In elke training is de professional van cruciaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met lean werken in de zorg. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Aan deze training is onder andere de volgende professional verbonden:

 • D.Q. van Kalken, docent bedrijfskunde en zorgmanagement en organisatieadviseur/verandermanager binnen de zorg- en welzijnssector
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De 5 principes van lean
 • Lean in de zorgsector
 • Een lean projectplan
 • Verbetertechnieken
 • Verandering en draagvlak
 • Het eerste lean traject in de zorgorganisatie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Lean in de Zorg'.

Accreditatie

Deze training is voorbereid voor registratie in het Kwaliteitsregister van V&VN en voorbereid voor accreditatie bij:

 • Keurmerk Fysiotherapie
 • KNGF Kwaliteitsdeel
 • ADAP
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 19 maart en 2 april 2020
 • 15 en 29 september 2020
 • 4 en 18 december 2020
 • 18 maart en 1 april 2021

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 590,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Lean in de Zorg

Snel naar de kern om uw klanttevredenheid en kwaliteit te verbeteren - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.