Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Lean in de Zorg

Snel naar de kern om je klanttevredenheid en kwaliteit te verbeteren - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer grip krijgen op processen om verbeteringen in je zorgorganisatie daadwerkelijk te realiseren? Maar wil je wel dezelfde hoeveelheid en kwaliteit van werk blijven leveren? Kies dan voor deze praktische training. Het programma biedt je de essentie van lean management en geeft je goed zicht op de mogelijkheden die lean brengt voor de eigen zorgorganisatie. NCOI verzorgt deze training met ervaren lean trainers. Zij zijn in staat om je in korte tijd een flinke stap te laten zetten.

Accreditatie

  • Fysiotherapeut - KNGF - kwaliteitsdeel - 24 punten
  • V&VN - Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals - 12 punten
  • Diëtist - ADAP - Register Diëtist - 29 punten
  • Ergotherapeut - ADAP - Register Ergotherapeut - 29 punten
  • Logopedie - ADAP - Register Logopedist - 29 punten
  • Oefentherapeut - ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck - 29 punten

Je resultaat

Na afloop van de training heb je kennis van de fundamentele thema’s die van belang zijn voor het optimaliseren van je processen. Je weet hoe je efficiënt en resultaatgericht kunt werken in je zorgorganisatie. Je past de uitgangspunten van lean toe in je werk en filtert op ballast en verspilling in processen.

Doelgroep

Je bent werkzaam als manager, professional of adviseur in de zorg en je wilt meer en helder zicht krijgen op het verloop van de uitvoering van processen binnen je organisatie. Je wilt hierbij gebruikmaken van de lean methode.

Aanpak

De praktijkgerichte aanpak van NCOI zorgt ervoor dat je de nieuwe kennis omzet in vaardigheden. Je gaat tijdens de trainingsdagen concreet aan de slag en je leert door te doen. Kortom: vooral zelf bezig zijn, onder de deskundige leiding van de trainer. Je leert wat lean werken is en hoe je dat kunt toepassen in je werk en organisatie. Door heel concreet te oefenen in verschillende situaties ontwikkel je inzicht en vaardigheden op het gebied van lean management snel en effectief. Zo zorg je voor efficiënt en resultaatgericht werken op je afdeling of in je organisatie.

De studie heeft een totale studiebelasting van 29 uur, waarvan 12 contacturen en 17 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 5, het maximum 12.

Professionals

In elke training is de professional van cruciaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met lean werken in de zorg. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Aan deze training is onder andere de volgende professional verbonden:

  • D.Q. van Kalken, docent bedrijfskunde en zorgmanagement en organisatieadviseur/verandermanager binnen de zorg- en welzijnssector

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Verpleegkundige, Manager in de Zorg

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Lean in de Zorg

Snel naar de kern om je klanttevredenheid en kwaliteit te verbeteren - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.