Menu

Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om je staande te kunnen houden in een politiek-bestuurlijke omgeving moet je het krachtenveld kennen om dat vervolgens te kunnen beïnvloeden. Deze training biedt je de benodigde vaardigheden en technieken om sneller en effectiever invloed uit te oefenen in politiek-bestuurlijke situaties. Zo leer je meer over de politieke omgeving en hoe je daar je doel kunt bereiken. Je past beïnvloedingsstijlen toe en ontwikkelt effectieve gesprekstechnieken. Hierdoor opereer je optimaal in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Bestuursacademie Nederland.

Je resultaat

In deze training werk je aan twee belangrijke resultaten die elkaar versterken. Ten eerste krijg je sneller inzicht in politiek-bestuurlijke situaties, waardoor je je gedrag en optreden beter kunt aanpassen. Ten tweede ontwikkel je vaardigheden om in elke situatie sneller en effectiever invloed uit te oefenen.

Doelgroep

Je bent een beleidsmedewerker, -adviseur of een medewerker bij een lokale overheid of bij de Rijksoverheid.

Aanpak

Je gaat in deze training op zeer afwisselende wijze aan de slag met het thema politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zo krijg je tijdens de bijeenkomsten praktijkopdrachten, groepsopdrachten, voer je discussies en speel je rollenspelen. Tijdens de bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met de aspecten van stakeholders-/krachtenveldanalyses, het bepalen en vasthouden van een koers, de verbale en non-verbale communicatie, effectieve gesprekstechnieken, verschillende invloedstijlen en een effectieve aanpak van situaties. De verscheidenheid in de samenstelling van de trainingsgroep draagt bij aan de discussie, de kwaliteit van de oefeningen en de feedback. Dit wordt in reacties van deelnemers zonder uitzondering als een van de belangrijkste punten van deze training genoemd.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties - 3 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.