Menu

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Per 1 januari 2020 is de nieuwe WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) van kracht. Deze regeling maakt de arbeidsmarkt niet alleen aantrekkelijker voor vast personeel, maar ook voor oproepkrachten. Ook is het ontslagrecht, de ketenregeling en de WW-premie aangepast. Na afloop van deze training bezit je actuele kennis over de aangepaste wet en ben je in staat om dit in de praktijk toe te passen.

Je resultaat

Na deze training bezit je actuele kennis met betrekking tot arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Zo heb je inzichtelijk dat oproepkrachten meer zekerheid krijgen op het werk, payrollwerknemers een betere rechtspositie krijgen en werkgevers een lagere WW-premie gaan betalen voor werknemers met een vast contract.

Doelgroep

Je werkt als casemanager bij de arbodienst of je werkt als verzuimspecialist bij een HR-/OR-afdeling.

Aanpak

Je wordt op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen binnen de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Zo verdiep je je in de verscherpte ontslagregeling, de veranderingen rondom de werknemers die op payrollbasis werken en transitievergoeding. Tijdens deze training word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij geven je diepgaand inzicht in dit vakgebied. Ook heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie, zoals de planning van de bijeenkomsten en studiemateriaal.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wet Arbeidsmarkt in Balans

(1 dag)

 • De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
 • Wet werk en zekerheid (WWZ)
 • Doel en achtergronden van de wetten
 • Tijdelijke contracten, oproepcontracten, nul-urencontracten
 • Beperking payrollmogelijkheden
 • Verandering ketenregeling ex art. 7:668a BW
 • Ontslagprocedures en WAB
 • Ontslag en dossiervorming
 • Scholings- en herplaatsingsverplichting
 • Transitievergoeding en compensatie
 • WAB in relatie tot WW-premie?
 • Actuele casuïstiek en jurisprudentie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

 • 18 november 2020
 • 22 januari 2021
 • 18 maart 2021
 • 18 mei 2021

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.590,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.