Menu
NCOI Opleidingen - HR

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie - 1 dag

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Per 1 januari 2020 is de nieuwe WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) van kracht. Deze regeling maakt de arbeidsmarkt niet alleen aantrekkelijker voor vast personeel, maar ook voor oproepkrachten. Ook is het ontslagrecht, de ketenregeling en de WW-premie aangepast. Na afloop van deze training bezit je actuele kennis over de aangepaste wet en ben je in staat om dit in de praktijk toe te passen.

Je resultaat

Na deze training bezit je actuele kennis met betrekking tot arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Zo heb je inzichtelijk dat oproepkrachten meer zekerheid krijgen op het werk, payrollwerknemers een betere rechtspositie krijgen en werkgevers een lagere WW-premie gaan betalen voor werknemers met een vast contract.

Aanpak

Je wordt op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen binnen de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Zo verdiep je je in de verscherpte ontslagregeling, de veranderingen rondom de werknemers die op payrollbasis werken en transitievergoeding. Tijdens deze training word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij geven je diepgaand inzicht in dit vakgebied. Ook heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie, zoals de planning van de bijeenkomsten en studiemateriaal.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je werkt als casemanager bij de arbodienst of je werkt als verzuimspecialist bij een HR-/OR-afdeling.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wet Arbeidsmarkt in Balans

(1 dag)

 • De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
 • Wet werk en zekerheid (WWZ)
 • Doel en achtergronden van de wetten
 • Tijdelijke contracten, oproepcontracten, nul-urencontracten
 • Beperking payrollmogelijkheden
 • Verandering ketenregeling ex art. 7:668a BW
 • Ontslagprocedures en WAB
 • Ontslag en dossiervorming
 • Scholings- en herplaatsingsverplichting
 • Transitievergoeding en compensatie
 • WAB in relatie tot WW-premie?
 • Actuele casuïstiek en jurisprudentie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag. De bijeenkomst vindt plaats op:

 • 18 mei 2021
 • 17 november 2021
 • 21 januari 2022
 • 17 maart 2022
 • 24 mei 2022

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Virtual Classroom en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.590,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel

Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie - 1 dag

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.