Menu
NCOI Opleidingen - MBO Opleidingen
  • Home
  • MBO Sales en Commercieel Medewerker

MBO Sales en Commercieel Medewerker

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de sales? Wil je je ontwikkelen tot een professionele medewerker in de binnen- of buitendienst?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de sales? Wil je je ontwikkelen tot een professionele medewerker in de binnen- of buitendienst?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de sales? Wil je je ontwikkelen tot een professionele medewerker in de binnen- of buitendienst?...

Lees meer

Meest bekeken MBO Sales en Commercieel Medewerker

MBO - Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan je eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (3) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de sales? Wil je je ontwikkelen tot een professionele medewerker in de binnen- of buitendienst? Of hogerop komen in de retailbranche, bijvoorbeeld als leidinggevende? NCOI Opleidingen biedt diverse opleidingen binnen het vakgebied sales en commercie op MBO-niveau. Deze zijn allemaal volledig afgestemd op werkenden. Dat betekent: studeren wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld overdag, ‘s avonds of via e-Learning, en een praktijkgerichte aanpak. Lees meer over de mogelijkheden.

Het vakgebied sales en commercie

Als sales- of commercieel medewerker ben je een belangrijke spil binnen de organisatie. Het is van belang dat je zeer verkoopgericht bent en klanten centraal stelt. Tijdens een opleiding MBO Sales en Commercieel Medewerker leer je alles over het verkooptraject. Als commercieel of salesmedewerker doe je marktonderzoek, bereid je verkoopgesprekken voor en voert deze uit. Na het sluiten van de ‘deal’ ben je verantwoordelijk voor het ordertraject en relatiebeheer. Wil je studeren in de richting van accountmanagement? Dan verdiep je je ook in marketing en commerciële vaardigheden.

Wat kun je met een opleiding MBO Sales en Commercieel Medewerker?

Bij NCOI kun je kiezen uit diverse lange én korte opleidingen op het gebied van sales en commercie. Ben je werkzaam bij een grote winkelketen en wil je graag doorgroeien? Met de 1-jarige MBO Vakopleiding Retailmanagement of de volledige opleiding MBO Manager Retail niveau 4 leer je alles over retailmanagement en leidinggeven aan verkooppersoneel.
 
Wil je niets liever dan verkopen en aan de slag als accountmanager in het mkb of voor grote ondernemingen? Kies dan voor de opleiding MBO (Junior) Accountmanagerniveau 4. Met deze opleiding word je op het hoogst erkende MBO-niveau opgeleid en behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Per opleidingsvariant hanteren we andere toelatingseisen. Voor de vakopleidingen en MBO-programma’s gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wil je een erkende MBO-opleiding volgen? Dan moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma MBO niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Inspirerende voorbeelden uit de praktijk

Welke opleiding MBO Sales en Commercieel Medewerker je ook volgt, jouw beroepspraktijk staat altijd centraal. Jouw docent heeft jarenlange ervaring in het werkveld en werkt met veel inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Zo kun je de kennis die je opdoet, direct toepassen op je werk. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook prettig voor je werkgever.

De voordelen van studeren bij NCOI

  • Hoog aangeschreven bij werkgevers
  • Meerdere leslocaties door heel Nederland
  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Docenten uit het werkveld
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Persoonlijke studiebegeleider