Wat kun je met een HBO Associate degree?

Waarom is de Associate degree (Ad) zo in trek? In 2021 schreven zich maar liefst zo’n 9900 studenten in voor een Associate degree. De populariteit groeit al jaren gestaag. Wat veel mensen aanspreekt is dat je er slechts twee jaar over doet om een Ad-getuigschrift te behalen. Dit is een officieel erkend diploma op HBO-niveau. Een Ad maakt het mogelijk om in de door jou gekozen richting aan de slag te gaan, én op HBO-niveau. Een diploma dus dat veel deuren opent. In deze blog vertellen we je meer over de inhoud en de waarde van de Ad. 

HBO-getuigschrift in slechts 2 jaar 

Een Ad biedt je de unieke mogelijkheid om binnen twee jaar een officieel erkend diploma te behalen. Na een succesvolle afronding van de Ad, ontvang je een Ad-getuigschrift en mag je de wettelijke graad HBO Associate degree (Ad) voeren. In een relatief korte tijd studeer en werk je dus toe naar een diploma op HBO-niveau. De opleiding sluit goed aan op het werkveld. Daardoor kun je met je geleerde lesstof direct in je werk aan de slag. 

Praktijkgericht

De theorie die je opdoet in de Ad is praktijkgericht. Dat komt omdat de opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met ervaren docenten uit het werkveld. Je opleiding gaat daarom dus in op herkenbare praktijksituaties uit je eigen werkomgeving. Je past de opgedane kennis meteen toe in je werk. Heb je geen relevante werkplek, dan loop je stage.  

Andere werkzaamheden of een nieuwe functie 

Je kunt kiezen voor een Ad in de richting die jij op wilt. NCOI heeft een breed aanbod Associate degrees voor diverse vakgebieden. Een populaire Associate degree voor HR-professionals is de HBO Associate degree Human Resource Management. Wil je je binnen twee jaar ontwikkelen tot bedrijfskundige op HBO-niveau, dan is er de HBO Associate degree Bedrijfskunde. En wil jij je scholen of omscholen naar een kansrijk beroep in de IT? Kies dan voor de HBO Associate degree IT. Maar ook op het gebied van zorg, accountancy, salarisadministratie en ondernemerschap kun je een Associate degree volgen. En het aanbod is nog veel breder. Zie onze overzichtspagina voor ons complete aanbod Associate degrees.

Heb je eenmaal een Associate degree op zak, dan zet je de volgende stap in je carrière of start je bijvoorbeeld in een nieuwe functie in een nieuw werkveld.  

Beter carrièreperspectief en bijbehorende voorwaarden 

Het feit dat je nu op HBO-niveau aan het werk kunt, is een grote stap. Een Ad verbetert je carrièreperspectief. Voor veel functies is HBO-niveau vereist. Ook om een andere reden zien werkgevers graag een Ad op je CV. De populariteit stijgt en de naamsbekendheid onder werkgevers neemt toe. Zij herkennen de Ad op je CV steeds beter. De verwachting is dat er de komende jaren steeds meer vacatures komen, waarin specifiek wordt gevraagd naar het Ad-niveau en / of een Ad-functie. Naast je baanperspectief, verandert ook je salarisperspectief. Dit is uiteraard passend bij de nieuwe HBO-functie die je hebt of ambieert. 

Verder studeren 

Heb je je Ad afgerond, dan bieden wij jou de kans om verkort door te studeren naar jouw HBO Bachelor. Voor terugkomende modules die je al eerder volgde binnen jouw Ad, kun je vrijstelling krijgen in de Bachelor. Je studeert in je eigen tempo, zodat je dit kunt blijven combineren met werk en privé.

Wil jij je echte ambitie volgen? Vraag dan ons online HBO-magazine aan en laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Ja, stuur mij het HBO-magazine.

Meer weten? 

Wil je meer weten over onze Associate degrees? Of wil je graag een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs? We helpen je graag verder en kijken samen met jou naar wat het beste past bij jou en jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via 035 - 6400 1666 of vul ons contactformulier in.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.