Wat kun je met technische bedrijfskunde?

Kies jij voor een opleiding technische bedrijfskunde? Dan kies je voor een toekomst vol mogelijkheden in het technische bedrijfsleven. De opleiding leert jou namelijk diverse bedrijfsprocessen te analyseren en deze met jouw technische kennis te verbeteren. Dat levert veel baankansen op. In deze blog lees je er meer over.

Wat is technische bedrijfskunde?

Technische bedrijfskunde is een specialisatie binnen het bredere vakgebied bedrijfskunde. Binnen de opleiding leer je technische problemen bij een bedrijf te analyseren en op te lossen. Je leert haperingen in bedrijfsprocessen te herkennen en weet op welke manier techniek deze kan verbeteren. Daarin combineer jij je opgedane kennis over techniek, bedrijfskunde en management. Na het afronden van de opleiding kan je zowel in een analyserende als in een leidinggevende functie bij diverse bedrijven aan de slag.

Technische bedrijfskunde verschilt op een aantal gebieden van algemene bedrijfskunde. Zo richt technische bedrijfskunde zich vooral op bètavakken en algemene bedrijfskunde juist op alfavakken. Meer weten over het verschil tussen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde? Lees het in de blog Wat is het verschil tussen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde?

Je wordt met technische bedrijfskunde opgeleid tot:

Als afgestudeerde technisch bedrijfskundige kan je vele kanten op. Zo kun je als productiemanager de leiding nemen over een productieproces, maar ook als sales engineer technische producten verkopen. Andere mogelijkheden zijn: 

  • Technisch adviseur
  • Technisch accountmanager
  • Data-analist
  • Logistiek manager
  • Projectleider
 

Baankansen na het afronden van je opleiding Technische Bedrijfskunde

Stap jij na de HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde gelijk de arbeidsmarkt op? Dan is de kans groot dat je snel een baan vindt. Uit de cijfers van Studiekeuze123 blijkt namelijk dat 93% van de afgestudeerde technisch bedrijfskundigen binnen anderhalf jaar een baan op niveau vindt. Daarvan vond zelfs 76% een baan binnen het vakgebied van de opleiding. Ook kun je rekenen op een goed startsalaris van gemiddeld €2.927,- bruto op basis van een 39-urige werkweek.

Doorstuderen na de HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde

Ook is het mogelijk om na de HBO Bachelor door te studeren. NCOI biedt diverse masteropleidingen waarin jij je kunt specialiseren. Zo kan je kiezen voor de algemene Master Technische Bedrijfskunde of een keuze maken uit onze masterspecialisaties. NCOI biedt de volgende specialisaties aan:

 

Volg een Technische Bedrijfskunde opleiding bij NCOI

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden en wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag als technisch bedrijfskundige? Meld je dan nu aan voor de HBO bachelor Technische Bedrijfskunde.

Volg je liever een algemene opleiding bedrijfskunde? Ook dat is mogelijk bij NCOI. Bekijk onze HBO Bachelor opleiding Bedrijfskunde en kies de opleiding die het beste bij jou past.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.