Wat kun je worden met de opleiding HBO Bouwkunde?

Bouwde je vroeger als kind al graag met LEGO? Vraag je je bij het zien van een imposant gebouw vaak af hoe de constructie bedacht is? En vind je het interessant om zelf gebouwen te ontwerpen en te realiseren? Met een opleiding bouwkunde word je opgeleid tot bouwkundige en kun je je ambities waarmaken. Maar het vakgebied bouwkunde is heel breed, dus je kunt veel verschillende kanten op. In deze blog vertellen we je er meer over.

Past een opleiding HBO Bouwkunde bij jou?

Bouwkunde is onlosmakelijk verbonden met de bouw. Of het nu gaat om huizen, kantoren, winkelcentra of andere gebouwen, het begint allemaal met een plan, een tekening en een bouwplaats. Vind je het leuk om dit soort constructies te ontwerpen en met je ruimtelijke inzicht en technische vaardigheden gebouwen tot leven te laten komen? Dan is een opleiding Bouwkunde wellicht iets voor jou.
 
Nauwkeurigheid, een goed ruimtelijk inzicht, sterke rekenvaardigheden en creativiteit zijn belangrijke competenties voor een bouwkundige. Het is namelijk wel de bedoeling dat het ontwerp klopt en er veilig en secuur gebouwd wordt. Je draagt dus veel verantwoordelijkheid.

Wat leer je tijdens een opleiding HBO Bouwkunde?

De bouwwereld staat niet bepaald stil. Je hebt vrijwel voortdurend te maken met nieuwe wet- en regelgeving, nieuwe technieken en nieuwe materialen. Bovendien spelen ook duurzaamheid en milieu een belangrijke rol bij bouwkunde. Je moet met veel verschillende aspecten rekening houden tijdens het ontwerpen en bouwen. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, ontwikkel je uiteraard alle nodige kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Of dat nu gaat om het ontwerp, de tekening, de technieken, de materialen, het opleveren of het onderhoud van gebouwen. Na afloop van je opleiding beschik je over gedegen kennis en vaardigheden en ben je in staat om uitstekend werk te leveren.

Welke functies kun je vervullen met een opleiding HBO Bouwkunde?

Als afgestudeerd bouwkundige ben je breed inzetbaar. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een architectenbureau, een aannemersbedrijf of bij de overheid. Functies waaraan je kunt denken zijn:

  • Bouwtechnisch tekenaar
  • Projectontwikkelaar
  • Werkvoorbereider
  • Technisch ontwerper

Wil je meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over een opleiding Bouwkunde of kunnen we je helpen bij het vinden van de geschikte opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.