Wat kun je worden met HBO Rechten?

HBO Rechten is een praktijkgerichte opleiding die jou een brede kijk op het juridische werkveld geeft. Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende rechtsgebieden en specialiseer jij je in de richting die jou het meeste aanspreekt. Benieuwd wat deze rechtenstudie precies inhoudt? Je leest het in deze blog.

Wat leer je tijdens een HBO opleiding rechten?

De opleiding HBO Rechten is opgedeeld in verschillende fases. In de eerste fase volg je inleidende vakken in bestuursrecht, arbeidsrecht, ondernemersrecht, privaatrecht, strafrecht en publiekrecht. Vervolgens is het in de tweede fase mogelijk je te specialiseren in het rechtsgebied waarin jij het meest geïnteresseerd bent. Na de opleiding weet je uiteenlopende juridische problemen te analyseren en deze door middel van wet- en regelgeving op te lossen.

Combineer je de opleiding met een juridische baan? Dan kun je de huiswerkopdrachten in je eigen werkomgeving maken. Als dit niet het geval is, kun je tijdens de opleiding stage lopen om dezelfde praktijkervaring op te doen. Daardoor ben je na afloop van de opleiding breed inzetbaar in het juridische vakgebied. 

Baankansen na het afronden van je HBO opleiding Rechten

Door de brede opbouw van de HBO opleiding Rechten kun je, na het behalen van je diploma, vele kanten op. Wanneer je gelijk de arbeidsmarkt opstapt, kun je bijvoorbeeld als juridisch medewerker aan de slag in de advocatuur, het bedrijfsleven of bij de overheid. Andere mogelijke beroepen zijn:

  • Jurist
  • Juridisch adviseur
  • Paralegal
  • Compliance officer
  • Privacy officer
 

Daarnaast blijkt uit de gegevens van Studiekeuze123 dat 79% van de afgestudeerde rechtenstudenten binnen anderhalf jaar een baan op niveau vindt. Ook geeft 72% aan dat ze binnen anderhalf jaar een baan in het vakgebied van hun opleiding hebben gevonden. Het gemiddelde startsalaris ligt rond de 2.500 euro bruto op basis van een 33-urige werkweek. 

Let op!
HBO Rechten leidt niet op tot rechter of advocaat. Voor deze beroepen kun je, na het HBO, een master aan een universiteit volgen.  

Doorstuderen na een HBO bachelor rechten

Wil je na de HBO Rechten opleiding doorstuderen en jezelf verder ontwikkelen in één van de rechtsgebieden? Dan biedt NCOI verschillende juridische vervolgopleidingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een Post HBO opleiding bedrijfsjurist of een Masterprogramma arbeidsrecht. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Je vindt het gehele juridische aanbod op onze website.

Volg een HBO rechten opleiding bij NCOI

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden? En wil je het liefst zo snel mogelijk als jurist aan het werk? Meld je dan nu aan voor de  HBO opleiding Rechten bij NCOI.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.