Welke HBO-variant past bij jou?

Je wilt een opleiding volgen op HBO-niveau, maar kies je dan voor een HBO Bachelor, Associate degree of een HBO-programma? Wat is het verschil tussen deze 3 HBO-varianten, welke past het beste bij jou en kies je dan voor klassikale lessen, lessen via Virtual Classroom of zelfstandig studeren in een e-learning? Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Wil jij je echte ambitie volgen? Vraag dan ons online HBO-magazine aan en laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Ja, stuur mij het HBO-magazine.

HBO Bachelor: zo breed mogelijk ontwikkelen met een officiële Bachelorgraad

Ben je op zoek naar een zo compleet mogelijke opleiding waarmee je je zo breed mogelijk ontwikkelt? Bijvoorbeeld omdat je wilt aantonen op HBO Bachelorniveau te werken en denken, je wilt laten omscholen of simpelweg zoveel mogelijk wilt leren? Dan is een HBO Bacheloropleiding een uitstekende keuze. Met deze opleiding behaal je een officiële Bachelorgraad en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren.
 
De Bacheloropleidingen van NCOI bestaan uit 3 fasen en een individuele afstudeerfase. De meeste studenten ronden de opleiding af in ongeveer 4 jaar, maar je mag er langer over doen. Als je een baan hebt die aansluit op de opleiding, maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Heb je dat niet, dan loop je een periode stage zodat je ervaring opdoet en al het geleerde leert toepassen in de praktijk. Op die manier ben je uitstekend voorbereid op een mooie carrière. 
 
Meer informatie over onze Bacheloropleidingen en ons aanbod vind je hier.

Associate degree: in 2 jaar een erkend HBO-diploma

Voor wie wél een erkende HBO-opleiding wil volgen, maar niet nog eens 4 jaar in de schoolbanken wil zitten, biedt de Associate degree uitkomst. Een Associate degree is een 2-jarige opleiding op HBO-niveau. Deze variant is ideaal voor iedereen die al een MBO-diploma niveau 4 op zak heeft en niet nog jarenlang wil studeren. Daarnaast zijn deze opleidingen ook zeer geschikt voor iedereen die in relatief korte tijd een erkend HBO-diploma wil behalen. 
 
Een Associate-degreeopleiding heeft een wettelijke duur van 2 jaar en richt zich meteen op de kern binnen een vakgebied. De opleidingen worden in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid ontwikkeld. Daardoor leer je datgene wat er in de praktijk toedoet en creëer je goede kansen op een baan. Deze variant levert je een diploma op tussen MBO 4- en HBO Bachelorniveau in. Een Associate degree bestaat vaak uit de helft van een Bacheloropleiding. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je doorstuderen in de Bacheloropleiding en zo in nog eens 2 jaar extra een HBO Bachelordiploma behalen. 
 
Meer informatie over onze Associate degrees en ons aanbod vind je hier.

HBO-programma: verkorte programma’s waarbij je je op HBO-niveau ontwikkelt

Een HBO-programma is ideaal voor je als je je in relatief korte tijd op HBO-niveau wilt ontwikkelen. De duur van een programma varieert namelijk van 3 maanden tot 2 jaar. Ook bij een HBO-programma hoef je geen stage te lopen of over een passende werkplek te beschikken. Voor de meeste HBO-programma’s is een vooropleiding op HAVO- of MBO-niveau vereist. Voor sommige programma’s is enige kennis over een bepaald onderwerp gewenst. Heb je na afloop van een HBO-programma de smaak te pakken en wil je alsnog een volledige Bacheloropleiding volgen? Met het diploma van je afgeronde HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling krijgen in een volledige HBO Bacheloropleiding.
 
Meer informatie over onze HBO-programma’s en ons aanbod vind je hier.

Keuze uit 3 verschillende lesvarianten

Omdat wij bij NCOI begrijpen dat een opleiding in je leven moet passen, werken wij vanuit maximale flexibiliteit. Behalve uit verschillende HBO-varianten, kun je ook nog kiezen uit meerdere lesvarianten.

Klassikaal les

Zo kun je kiezen voor klassikale bijeenkomsten op een leslocatie bij jou in de buurt. Onze klassikale opleidingen kun je op 3 momenten volgen: doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag. Bij de dagvariant en de zaterdagvariant volg je maximaal 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Deze bijeenkomsten duren van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Virtual Classroom

Voor wie wel live les wil volgen, maar bijvoorbeeld liever niet wil reizen, is de Virtual Classroom een uitstekende keuze. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. Omdat de Virtual Classroom vaak efficiënter werkt dan bijvoorbeeld de klassikale lessen op locatie zijn de lessen korter. Een les in de Virtual Classroom duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Studeren in een e-learning

Of wil je liever op je eigen tempo studeren? Vrijwel al onze opleidingen zijn ook te volgen als e-learning. In deze opleidingsvariant volg je geen bijeenkomsten, maar studeer je in je eigen tijd onder begeleiding van een docent op afstand. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Op onze pagina over onze lesvarianten vind je hier alle informatie over.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.