Flexibel, dus goed te combineren met je baan

Voor mensen met een drukke baan en een druk privéleven is niets zo belangrijk als flexibiliteit. Bij NCOI kun je kiezen uit maar liefst 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij je past. Je kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of thuisstudie. Bovendien zijn er van verschillende opleidingen korte, intensieve varianten en varianten met een rustiger studietempo. En natuurlijk is het altijd mogelijk om tussentijds over te stappen naar een variant die jou op dat moment beter uitkomt. Deze flexibiliteit en de verschillende startmomenten per jaar maken dat onze opleidingen voor iedereen binnen handbereik zijn!

Dagopleiding

Met de dagopleiding volg je bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur op een doordeweekse dag. De planning is volledig afgestemd op mensen met een drukke baan. Wat betekent dat wij – afhankelijk van de duur van het programma – werken met maximaal 1 dagbijeenkomst per 2 weken. In een aantal situaties heb je 1 dagbijeenkomst per 3 of 4 weken. Naast koffie en thee wordt een lunch geserveerd. In het overzicht bij de beschrijving van de opleidingen zie je op welke dagen en in welke plaatsen de dagopleidingen worden aangeboden.

Avondopleiding

Niet iedereen kan zich op een doordeweekse dag vrijmaken voor een opleiding. Daarom biedt NCOI al jaren met veel succes ook opleidingen aan in de avonduren. De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur. Omdat de beschikbare hoeveelheid tijd bij deze bijeenkomsten beperkt is, wordt iedere week een bijeenkomst gepland. En natuurlijk hoort bij zo’n avond een arrangement met koffie en thee. Bij de beschrijving van de opleidingen zie je op welke avonden en in welke plaatsen de programma’s worden aangeboden.

Zaterdagopleiding

De opzet van de zaterdagopleiding is gelijk aan de dagopleiding. Je volgt de bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je combineert de voordelen van de dagopleiding met een fulltime functie. NCOI regelt voor de zaterdagopleidingen een dagarrangement, dat bestaat uit koffie, thee en een lunch.

Klassikaal, e-learning of Virtual Classroom

NCOI biedt een groot aantal opleidingen aan in verschillende studievarianten. Zo kun je kiezen voor klassikale lessen op een leslocatie naar keuze, maar ook voor e-learning of Virtual Classroom. Bij e-learning bestudeer je alle lessen zelfstandig in je eigen tempo. Daarbij maak je gebruik van de online leeromgeving e-Connect en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan een docent op afstand. Bij Virtual Classroom krijg je live via de computer les van een docent. Samen met je medestudenten zit je in een digitale lesomgeving. Hierin volg je de les, kun je vragen stellen aan de docent en samen met medestudenten aan opdrachten werken. Bij je inschrijving bepaal je zelf welke studievariant het beste bij jou past. Zo biedt NCOI je de maximale flexibiliteit om een erkende opleiding te combineren met je persoonlijke situatie. Een aanpak die werkt!

Verschillende startmomenten per jaar

Bij alle opleidingen en trainingen kun je op meerdere momenten gedurende het jaar starten. Voor elke studievariant geldt dat tijdens de schoolvakanties in de zomer en tijdens de kerstperiode geen georganiseerde studieactiviteiten plaatsvinden. Daarmee ontstaat een welverdiende periode van rust en tijd voor andere dingen, of je gebruikt deze periode om opdrachten uit te werken. Indien mogelijk wordt tussen de verschillende modules extra tijd ingepland in het geval je een schriftelijk examen moet maken. Je hebt dan meer studietijd voor de voorbereiding van het examen. De schriftelijke examens worden altijd op zaterdagen en centraal in Utrecht afgenomen.

Tempovariatie

Een aantal opleidingen wordt in verschillende varianten aangeboden. De standaardvariant, een variant ‘kort en intensief’ en een variant waarin het tempo wat lager ligt. De programma’s die in de intensieve variant worden aangeboden, worden aanbevolen aan diegenen die meer tijd kunnen besteden aan de opleiding, of die beschikken over een hogere vooropleiding dan de instroomeis. Het volgen van een intensieve opleiding betekent dat een groter beroep wordt gedaan op zelfstudie, omdat ook in een aantal situaties het aantal bijeenkomsten is aangepast om de kortere doorlooptijd te realiseren. Bij iedere opleiding is overzichtelijk aangegeven welke mogelijkheden je hebt.

Tussentijds overstappen

Je kunt indien gewenst tussentijds overstappen van de ene studievariant naar de andere. Je wil bijvoorbeeld overstappen van de dag naar de avond, of van een variant met bijeenkomsten naar afstandsonderwijs, of juist andersom. Of je wil je opleiding voortzetten in een andere opleidingsplaats, omdat je bent verhuisd. Wij regelen het graag voor je. Wij verzoeken je tijdig contact op te nemen met het studie-informatiecentrum, zodat wij de planning voor je kunnen aanpassen.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.