Opbouw Masteropleidingen

Over NCOI

NCOI University of Applied Sciences

Opbouw Masteropleidingen

Zit je eraan te denken om je op hoog niveau te ontwikkelen? Bij NCOI University of Applied Sciences vind je een ruim aanbod van volledige Masteropleidingen, kortere Masterprogramma's en losse Masterclasses. Welke variant je ook kiest, ze zijn allemaal optimaal te combineren met een baan en privéleven en direct toepasbaar in de praktijk.

Opbouw Masteropleidingen

Bij NCOI bieden wij verschillende mogelijkheden om te starten met een Masteropleiding. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledige, erkende Master of alleen het eerste jaar van een Master. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kortere Masterprogramma, specifiek gericht op een bepaald onderwerp of een losse Masterclass.
 
Waar je ook start, alles sluit naadloos op elkaar aan en is mogelijk te combineren in een vervolgstudie met vrijstelling. In het schema hieronder zie je hoe je vanuit een Masterclass of Masterprogramma mogelijk kunt doorstromen.

De opbouw van masteropleidingen

Bepaal zelf je studietempo

Onze Masteropleidingen en programma’s zijn opgebouwd uit verschillende Masterclasses, die je telkens per stuk afrondt. In deze losse Masterclasses kun je je heel gericht verdiepen in een onderwerp waar je op dat moment meer kennis van nodig hebt. Bovendien kun je zo in je eigen tempo bouwen aan het totaal aantal Masterclasses voor de volledige Master.

Duur en opzet van een volledige Masteropleiding

Kies je voor een volledige Masteropleiding? Deze opleidingen bestaan uit 2 fases en zijn in de vorm van Masterclasses opgebouwd met een Kernprogramma en een Topprogramma. In fase 1 van de opleiding volg je het Kernprogramma met daarin 4 Masterclasses gericht op de kern van je opleiding. In fase 2 volg je het Topprogramma met daarin 2 vastgestelde Masterclasses en een keuzemasterclass. Je sluit de opleiding af met een praktijkopdracht en een afstudeeropdracht. Als je alle onderdelen succesvol hebt afgerond ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift en mag je de Master titel gebruiken.

Duur en opzet van een Masterprogramma en Masterclass

Een Masterprogramma is een samengesteld programma bestaande uit meerdere Masterclasses rondom een bepaald thema. De duur van een Masterprogramma varieert van 6 tot 12 maanden. Omdat een Masterprogramma een programma is van een volledige Masteropleiding, kun je na afronding van het programma mogelijk doorstromen naar de volledige opleiding, mits je toelaatbaar bent en de examencommissie dit besluit neemt. De duur van een Masterclass is 3 maanden.

Je echte ambitie volgen? Vraag ons online Mastermagazine aan
Wil jij beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Met een Masteropleiding van NCOI Opleidingen kun je je echte ambitie volgen. Of je nu specialist bent in finance, marketing, zorg of techniek of een managementfunctie hebt, je vindt bij ons altijd een opleiding die past bij wat je echt wilt. Laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Lees het online magazine.

Studenten aan het woord

Rinske Jansen-Van der Voort

Master of Business Administration (MBA) specialisatie Zorg en Welzijn

'Met een MBA ben je wendbaarder op de arbeidsmarkt.'

Portret Timo de Smidt
Timo de Smidt

Master of Business Administration (MBA) specialisatie HR

‘De MBA opent deuren’

Wahida Omar

Masterprogramma HRM en Arbeidsrecht

'Ik wil sowieso steeds meer leren en werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling om zo de beste versie van mezelf te zijn.'