Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Autismezorg

Actueel en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit boeiende programma ontwikkel je kennis van het autismespectrum en ga je aan de slag met de vaardigheden die voor de zorg van cliënten met autisme van belang zijn. Je verdiept je in verschillende symptomen en oorzaken en gaat aan de slag met het signaleren en observeren van autisme. Daarnaast ontwikkel je uitstekende begeleidingsvaardigheden om de cliënt en familie te ondersteunen. De praktijkgerichte aanpak van NCOI zorgt voor toepasbare kennis en kwaliteiten die je direct succesvoller in je werk maken. Al tijdens je studie zullen jij en je cliënten merken dat je effectievere zorg kunt verlenen.

Doelgroep

Je bent een professional in de zorg en wilt je extra ontwikkelen in de belangrijkste vaardigheden die voor succesvolle zorg bij autisme van belang zijn.

Doel en opzet

Dit programma bevat 2 modules waarin je je verdiept in het autismespectrum en pedagogische processen. Je leert omgaan met weerstand, probleemgedrag en agressie en ontwikkelt de kennis en vaardigheden om in elke situatie professioneel te handelen. Ook leer je diverse communicatie- en beïnvloedingstechnieken toepassen en ontdek je hoe je invloed kunt uitoefenen op de sociaal-emotionele ontwikkeling van cliënten. Tijdens dit programma word je begeleid door docenten die zelf ook werkzaam zijn in de zorg. Zij zijn in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Naast een verdieping in theorie werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je alles ook direct leert toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Autismezorg

Actueel en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.