Menu

Masterclass Effectieve Beleidsontwikkeling

Onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde Master Bestuurskunde - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je in je functie veel te maken met het ontwikkelen van beleid? Dan is de Masterclass Effectieve Beleidsontwikkeling een goede keuze. In deze Masterclass leer je hoe een overheidsinstelling doelen realiseert. Daarbij worden lessen getrokken uit het verleden, onderzoek verricht naar mogelijke oplossingen en worden nieuwe ontwikkelingen meegenomen in de besluitvorming. In deze Masterclass begeleiden ervaren praktijkdocenten je naar uitstekende inzichten en vaardigheden die je direct kunt toepassen in je eigen werk.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de volledige Master Bestuurskunde en de Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) specialisatie Overheid en non-profit. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen.

Doelgroep

Je werkt binnen de overheid of in een non-profitorganisatie en hebt binnen je functie te maken met beleidsontwikkeling. Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau en wilt je op Masterniveau verder ontwikkelen op het vlak van beleidsontwikkeling.

Doel en opzet

Je verdiept je in deze Masterclass op het gebied van beleidsontwikkeling. Je stelt doelen en leert realistische beleidsplannen op te stellen om deze ook daadwerkelijk te behalen. Hierbij houd je rekening met de diverse factoren die van invloed kunnen zijn op je beleid. Je verzamelt de benodigde informatie, meningen en theorieën om met een solide voorstel te komen. Tijdens en na de uitvoering van het door jou gemaakte beleid evalueer je het verloop. Tijdens deze Masterclass heb je toegang tot actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Effectieve Beleidsontwikkeling

Onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde Master Bestuurskunde - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.