Menu

Post Bachelor Intern Begeleider (IB)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je een visie op onderwijs en wil je dit verder ontwikkelen en praktisch toepassen om leerlingen effectief te coachen en te begeleiden bij hun ontwikkeling? Met deze Post Bachelor zet je dan de juiste stap. Je gaat aan de slag met coachingsvaardigheden en met het praktisch toepassen van leerlingenzorg binnen een school. Je ontwikkelt je tot een professionele intern begeleider en kunt een succesvolle zorgstructuur opstellen en uitvoeren, zodat kinderen en jongeren zich ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Doelgroep

Je geeft les in het primair of voortgezet onderwijs. Als je intern begeleider bent of als je de ambitie hebt om dit te worden, is deze opleiding zeer geschikt voor jou.

Doel en opzet

In deze zeer praktijkgerichte Post Bachelor Intern Begeleider (IB) ontwikkel je actuele kennis en vaardigheden waarmee je je functie als intern begeleider optimaal kunt uitoefenen. Je gaat aan de slag met coachings- en begeleidingsvaardigheden en het organiseren van leerlingenzorg. Je koppelt de theorie voortdurend aan je eigen werksituatie en je voert de praktijkopdrachten uit binnen je eigen school. Er is veel aandacht voor feedback van je collega's en het management van je school. Je leert van elkaar en van onze topdocenten, die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners voor jou zijn.

Tijdens deze opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Daarin vind je de lesvoorbereidingen, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Post Bachelor Intern Begeleider (IB)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.