Menu
NCOI Opleidingen - Facilitair

Facilitair Management

Als Facility Manager heb je een onmisbare functie. Je ondersteunt je organisatie bij de uitvoering van haar primaire proces. Hiervoor is het van belang dat je een breed inzicht hebt in...

Lees meer

Als Facility Manager heb je een onmisbare functie. Je ondersteunt je organisatie bij de uitvoering van haar primaire proces. Hiervoor is het van belang dat je een breed inzicht hebt in...

Lees meer

Als Facility Manager heb je een onmisbare functie. Je ondersteunt je organisatie bij de uitvoering van haar primaire proces. Hiervoor is het van belang dat je een breed inzicht hebt in...

Lees meer

Meest bekeken Facilitair Management

HBO Bachelor Facility Management
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die je interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. Je kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Als Facility Manager heb je een onmisbare functie. Je ondersteunt je organisatie bij de uitvoering van haar primaire proces. Hiervoor is het van belang dat je een breed inzicht hebt in de organisatie en alle lopende processen. Tijdens een opleiding Facility Management bij NCOI Opleidingen doe je deze benodigde kennis en vaardigheden op. Naast het uitgebreide aanbod aan opleidingen kies je voor het niveau dat het best bij je past: MBO, HBO of Master. Zo is er voor iedere werkende een passend opleidingstraject. Dit uitgebreide aanbod maakt dat wij continu de hoogste slagingspercentages realiseren.

Start je carrière binnen het Facility Management

Wil je kennismaken met het vakgebied? Dan is het programma MBO Facilitair Management bijzonder geschikt. In dit programma van 1 jaar ga je op praktijkgerichte wijze aan de slag met facilitaire planning, kostenbeheersing en operationeel plannen. Daarbij ontwikkel je leiderschapsvaardigheden zodat je een team van facilitair medewerkers effectief kunt aansturen. Wat je leert koppel je direct aan je eigen werkomgeving. Zo zie je niet alleen zelf, maar ook je werkgever direct wat je studie oplevert.

Officieel erkend MBO-diploma

Zie je een belangrijke leidinggevende rol voor jezelf weggelegd binnen de sector van Facility Management? Dan sluit de opleiding MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4 nog beter bij je aan. Alle onderwerpen op het gebied van facility en management komen uitgebreid aan bod. Zo leer je contracten afsluiten met leveranciers, de financiën bijhouden en planningen maken voor je team. Daarbij ontwikkel je leiderschapsvaardigheden, zodat je medewerkers optimaal motiveert en inspireert. Op deze manier stuur je effectief aan op realisatie van de gestelde organisatiedoelen.
 
Ook voor een officieel erkend MBO-diploma in de richting van Accountancy kun je uitstekend bij NCOI terecht. Bekijk bijvoorbeeld eens de opleiding MBO Junior Assistent-Accountant niveau 4. In dit programma leg je de basis binnen de accountancy. Je gaat aan de slag met financiële basiskennis en leert boekhouden. Ook debiteuren- en crediteurenbeheer komt uitgebreid aan bod. Daarmee kun je de accountant optimaal ondersteunen bij zijn werkzaamheden.

Behaal binnen 1 jaar je HBO-diploma

Met het programma HBO Facility Management - 1 jaar bieden wij je een unieke kans. Met dit programma kun je binnen één jaar het NCOI-diploma ‘HBO Facility Management’ behalen. Daarvoor verdiep je je in Management en organisatie, Procesmanagement, Bedrijfseconomie en Projectmanagementvaardigheden. Je past deze onderwerpen toe binnen je eigen organisatie.
Welke processen lopen er? Welke cultuur heerst er? En hoe worden projecten georganiseerd? De kennis en inzichten die je hierbij opdoet leer je vertalen naar een nieuwe, slimmere inrichting van het facility management.

Masterclass Financieel Management

Financiële resultaten zijn erg belangrijk voor uw organisatie. Daarom is het zaak dat je als strategische (facility)manager met je hoger management en directie kunt meepraten over de financiële status van je organisatie. Hoe staan we er financieel voor? En welke rol heeft facility management hierbinnen? In de Masterclass Financieel Management ga je met deze en vele andere complexe financiële vraagstukken aan de slag. Je verdiept je in investeringsbeslissingen, leert kosten- en opbrengstenrelaties analyseren en managementrapportages lezen. Met de kennis en vaardigheden die je hierbij opdoet word je als facility manager een onmisbare gesprekspartner voor je hoger management en directie.

Facility Management studeren bij NCOI Opleidingen

  • Kleine klassen en interactieve bijeenkomsten
  • Directe koppeling met je eigen praktijk
  • Topdocenten met jarenlange ervaring
  • Studeren waar en wanneer het jou uitkomt