HBO Werktuigbouwkunde

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische omgeving en wil je je kennis op het gebied van werktuigbouwkunde verder ontwikkelen? Of ambieer...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische omgeving en wil je je kennis op het gebied van werktuigbouwkunde verder ontwikkelen? Of ambieer...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische omgeving en wil je je kennis op het gebied van werktuigbouwkunde verder ontwikkelen? Of ambieer...

Lees meer
  • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
  • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
  • Ervaren docenten uit de praktijk

HBO Werktuigbouwkunde: 8 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Opleidingen (8)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische omgeving en wil je je kennis op het gebied van werktuigbouwkunde verder ontwikkelen? Of ambieer je een baan in de techniek en wil je ter voorbereiding daarop een gedegen opleiding volgen? Met een opleiding HBO Werktuigbouwkunde van NCOI kun je je carrière een flinke impuls geven.

Wat houdt werktuigbouwkunde in?

Werktuigbouwkunde is de benaming voor een van de meest omvangrijke vakgebieden binnen de technische beroepsgroep. Er zijn talrijke deelgebieden, maar er is één gemeenschappelijke noemer: het uitvoeren van mechanische handelingen. 

HBO Werktuigbouwkunde bij NCOI biedt perspectief

Welk type HBO Werktuigbouwkunde je bij NCOI ook kiest, je hebt altijd zicht op een kansrijke loopbaan in dit boeiende vakgebied. In het bedrijfsleven is immers veel behoefte aan goed opgeleide mensen met verstand van techniek.
 
Wil je zo breed mogelijk opgeleid worden binnen dit vakgebied? Dan kun je kiezen voor een volledige Bacheloropleiding. In deze brede en praktijkgerichte opleiding ontwikkel je je tot een veelzijdige werktuigbouwkundige. Je doet een schat aan technische kennis op en kun je je onder meer specialiseren in installatietechniek en klimatisering, productmanagement en mechatronica. Na afloop kun je adviseren over efficiency, duurzaamheid, effectiviteit en doelmatigheid van de techniek.
 
Heb je geen behoefte aan een volledige opleiding, maar wil je in korte tijd veel leren of heb je al ervaring in de werktuigbouwkunde en wil je je kennis en vaardigheden nog wat verder ontwikkelen? Dan past een HBO-programma wellicht het best bij jou. Hierin maak je kennis met de belangrijkste aspecten van werktuigbouwkunde, maar je kunt je ook verder specialiseren in onderwerpen als thermodynamica en productietechniek. Voor onze opleidingen werktuigbouwkunde zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het van belang dat je beschikt over wiskundige basiskennis.

Wat heb je aan een opleiding HBO Werktuigbouwkunde?

Met een opleiding HBO Werktuigbouwkunde van NCOI verdiep je je in de nieuwste technologieën in de technieksector en ontwikkel je je tot innovatieve werktuigbouwkundige. Met de opgedane kennis en vaardigheden creëer je uitstekende vooruitzichten binnen de arbeidsmarkt. Zo kun je na afronding van de opleiding bijvoorbeeld gaan werken als constructeur, proces engineer, werkvoorbereider of project engineer.

Jouw praktijk staat centraal

In elk type HBO Werktuigbouwkunde van NCOI staat jouw eigen praktijk centraal. Dat houdt in dat je de kennis die je ontwikkelt direct in de praktijk brengt. Voor jou is dat prettig, want je hebt meteen profijt van de opleiding, maar ook je organisatie zal daar blij mee zijn. Daar loopt immers een medewerker met verstand van technische zaken rond die direct inzetbaar is. Je krijgt les van topdocenten, die ruime ervaring hebben in de werktuigbouwkunde.

HBO Werktuigbouwkunde combineren met een drukke baan

Een opleiding HBO Werktuigbouwkunde volgen naast een drukke baan? Bij NCOI is dat heel goed mogelijk. Niet voor niets zijn wij dé opleider voor werkenden. Wij houden er rekening mee dat studeren en werken in balans moeten blijven; het een mag niet ten koste gaan van het ander. Daarom bieden wij verschillende lesvarianten. Je kunt bij ons overdag, ‘s avonds en op zaterdag studeren. En wil je tussentijds van variant wisselen omdat dat je beter uitkomt, dan is dat geen enkel probleem. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid en zijn ze gemakkelijk bereikbaar. Er is altijd een locatie bij je in de buurt.