Hogeschool NCOI

Alleen leren waar je in jouw werkveld écht iets aan hebt? Officieel erkend en met een volwaardige Bachelor- of Associate-degreegraad? Bij Hogeschool NCOI kun je terecht voor HBO Bachelors, Associate degrees en deelprogramma’s op HBO-niveau. Door de zeer gewaardeerde aanpak van NCOI Opleidingen versterk je jouw carrièreperspectief aanzienlijk. Uit onderzoek blijkt dat een diploma van Hogeschool NCOI zeer goed wordt gewaardeerd door werkgevers. Kortom: of je nu verder wilt studeren in jouw vak of je wilt laten omscholen, met Hogeschool NCOI maak je beslist de beste keuze.

Over NCOI

Hogeschool NCOI

Speciaal voor werkenden

Hogeschool NCOI is met 20.000 studenten per jaar de grootste Hogeschool van werkend Nederland. De praktijkgerichte en flexibele opleidingsmethode van NCOI is specifiek gericht op mensen met werkervaring en goed te combineren met een drukke baan en privéleven. 

Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree, Bachelor/Master) te verlenen. Naast volledige Bacheloropleidingen kun je bij NCOI ook kiezen voor Associate degrees en korte praktijkgerichte HBO-deelopleidingen. NCOI biedt alle Associate degrees en Bacheloropleidingen ter accreditatie aan bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Hiermee ben je ervan verzekerd dat alle opleidingen aan strenge, officiële kwaliteitseisen voldoen.

Ruim aanbod HBO Bacheloropleidingen

Hogeschool NCOI beschikt over een ruim aanbod officieel erkende HBO Bacheloropleidingen. Ons zeer uitgebreide aanbod bestaat onder andere uit HBO Bacheloropleidingen op het gebied van Bedrijfskunde, Management, Bestuurskunde, Projectmanagement, ICT, Financieel, Personeelsmanagement, Psychologie, Coaching, Communicatie, Onderwijs, Pedagogiek en Medisch en Paramedisch. 

Top 5 HBO-opleidingen

 

Associate degree

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige opleiding. Qua niveau zit deze opleiding tussen MBO niveau 4 en HBO Bachelor in. De opleidingen zijn modulair opgezet en specifiek ontwikkeld voor werkenden. Een Ad-opleiding is een volledig zelfstandige opleiding. Na het behalen van je Ad-diploma kun je mogelijk versneld doorstuderen voor je HBO Bachelordiploma. 

HBO in delen volgen

Hogeschool NCOI is dé specialist in erkende HBO-opleidingen voor werkenden. Wij snappen als geen ander dat zowel flexibiliteit als de combinatie van de opleiding met je privé- en werksituatie heel belangrijk zijn. Al onze HBO-opleidingen bestaan uit meerdere losse modules of combinaties van modules in afgeronde deelprogramma’s. Je hoeft dus niet meteen te kiezen voor een volledige HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding. Denk bijvoorbeeld aan een HBO-leergang: een belangrijk deel van de volledige Bachelor als compact geheel van vakgerichte modules. Of een HBO-programma rondom een onderwerp van jouw keuze. Zo ervaar je stapsgewijs hoe het is om naast je privé- en werksituatie te studeren. Overstappen naar een andere opleiding of doorstromen naar een hoger niveau kan meestal makkelijk, inclusief vrijstellingen. En door de flexibele opbouw in modules kun je de opleiding zelfs tijdelijk onderbreken, bijvoorbeeld als je van baan verandert, verhuist of zwanger raakt.

Klassikaal, e-learning en virtual classroom

Bij NCOI Opleidingen geloven wij sterk in leren van en met elkaar. In discussiëren over praktijksituaties en het delen van kennis en ervaringen. Tegelijkertijd moet het volgen van een opleiding wel in je leven passen. Daarom kun je bij ons kiezen uit 3 verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, virtual classroom en e-learning. Je bepaalt zelf welke variant het beste bij jou past. Bovendien kun je per module switchen van variant. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over opleidingsvarianten.

Toelatingsprocedure en de 21+ regeling 

Heb je een van de volgende diploma’s? Dan kun je direct aan een HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding beginnen: 
  • MBO-niveau 4 
  • HAVO 
  • VWO 


Heb je geen van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan de 21+ regeling. Deze regeling bestaat uit een intake, korte toets en een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Hierin onderzoeken we of je een reële kans maakt de opleiding succesvol af te ronden.

In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om eerst een korte en voorbereidende opleiding te volgen, zodat je uitstekend voorbereid aan de opleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij de intake. Onze opleidingsadviseurs adviseren je hier graag over.

Toelating tot een HBO Bacheloropleiding vanuit een HBO-programma of -leergang

Een volledig overzicht van de toelatingseisen voor een opleiding vind je in de betreffende Onderwijs- en Examenregeling. Eerder of elders door jou gevolgde programmaonderdelen, bijvoorbeeld in een 1-jarig HBO-programma, kunnen vrijstelling opleveren binnen de door jou gewenste HBO Bachelor vervolgopleiding. Op basis van inhoudelijke overeenkomsten en de datum van het al gevolgde onderwijs neemt de examencommissie hierover een besluit. Daarnaast gelden de algemene toelatingseisen.

Doorstromen vanuit een HBO Associate degree, HBO-programma of -leergang

Onze HBO Associate degrees, HBO-programma’s en HBO-leergangen maken vaak deel uit van een volledige HBO Bacheloropleiding. Deze opleidingen voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria als de volledige HBO Bachelors. Na afronding van een HBO Associate degree, HBO-programma of HBO-leergang heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de volledige opleiding. De door jou eerder gevolgde programmaonderdelen kunnen je dan vrijstellingen opleveren. 

Praktijkgerichte aanpak voor iedereen

Bij NCOI combineer je werken en leren op een uiterst doeltreffende manier. Je maakt praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Een deel hiervan verzamel je in een digitale werkmap: een portfolio. Deze praktijkopdrachten maken het leren leuk en efficiënt. Het is voor HBO Bacheloropleidingen van belang dat je werkplek goed aansluit bij de opleiding, zodat je de opdrachten goed kunt maken. Heb je geen passende baan in het werkveld? Dan loop je stage voor je HBO Bachelor. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig.

Erkenning van Verworven Competenties 

Als je door werkervaring kennis en vaardigheden op HBO-niveau hebt ontwikkeld, maar dat niet kunt aantonen met diploma’s of certificaten, kun je nog steeds in aanmerking komen voor vrijstelling. In dat geval is het zinvol voorafgaand aan de opleiding deel te nemen aan een EVC-procedure. Het is namelijk mogelijk dat je, op basis van je werkervaring en vooropleiding, bepaalde onderdelen van de opleiding van jouw keuze niet hoeft te volgen. In een EVC-procedure worden de kennis en ervaring die je in je werkpraktijk hebt opgedaan erkend in de vorm van een ervaringscertificaat. Aansluitend vindt mogelijk vrijstelling plaats. Soms is de opleiding om goede redenen zo opgebouwd dat niet alles wat in een EVC-procedure wordt erkend direct leidt tot vrijstelling. Dat hangt af van de richting die je kiest. Uiteraard wordt dit zorgvuldig met je afgestemd. Op onze pagina over EVC Centrum Nederland vind je hier meer informatie over. 

Vrijstellingsaanvraag 

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op HBO-niveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct geïnventariseerd. Je dient daarbij in alle gevallen diploma’s te kunnen overhandigen.

Subsidieregeling

Voor veel van onze opleidingen op HBO-niveau gelden diverse subsidies en andere financiële voordelen. Op onze pagina over voordelig studeren vind je hier meer informatie over.

Je echte ambitie volgen? Vraag ons online HBO-magazine aan

Beter worden in je werk of doorgroeien? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Met een HBO-opleiding van NCOI Opleidingen kun je je echte ambitie volgen. Of je nu werkt in de Techniek, IT, Zorg of Onderwijs, je vindt bij ons altijd een praktijkgerichte opleiding die past bij wat je echt wilt. Laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voor gingen. Lees het online magazine.

Studenten aan het woord

Portret Claudia Evers
Claudia Evers

HBO Bachelor Management

‘Ik wilde meer kansen in de toekomst en dat is nu al gelukt met deze opleiding’

Portret Marco Schoon
Marco Schoon

HBO Bachelor Werktuigbouwkunde

‘Ik zet me graag in om morgen beter te zijn in mijn vak dan vandaag’

Portret Annelou Stehouwer
Annelou Stehouwer

HBO Bachelor Management specialisatie Psychologie en coaching

‘Iedere maandagavond ging ik met veel plezier naar de bijeenkomsten van de opleiding’