Logistiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding logistiek volg je een veelzijdige opleiding waarin je leert plannen, goederen beheren, organiseren en uitvoeren. Er is grote vraag naar goed opgeleide logistiek professionals. Wil je werken als hoofd planning of aan de slag als supply chain manager? Volg dan een opleiding logistiek bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding logistiek volg je een veelzijdige opleiding waarin je leert plannen, goederen beheren, organiseren en uitvoeren. Er is grote vraag naar goed opgeleide logistiek professionals. Wil je werken als hoofd planning of aan de slag als supply chain manager? Volg dan een opleiding logistiek bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding logistiek volg je een veelzijdige opleiding waarin je leert plannen, goederen beheren, organiseren en uitvoeren. Er is grote vraag naar goed opgeleide logistiek professionals. Wil je werken als hoofd planning of aan de slag als supply chain manager? Volg dan een opleiding logistiek bij NCOI....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 37 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterprogramma (2)

Masterclass (2)

HBO Bacheloropleiding (5)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (13)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1)

MBO - Niveau 4 (2)

MBO - Niveau 3 (1)

MBO - Niveau 2 (1)

MBO-programma (9)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding logistiek volg je een veelzijdige opleiding waarin je leert plannen, goederen beheren, organiseren en uitvoeren. Er is grote vraag naar goed opgeleide logistiek professionals. Wil je werken als hoofd planning of aan de slag als supply chain manager? Volg dan een opleiding logistiek bij NCOI.

Wat is logistiek?

Logistiek is de verzamelterm voor alles wat bij het beheer en transport van goederen komt kijken. Een logistieke keten begint bij de inkoop van goederen en eindigt bij de aflevering van de goederen bij de eindklant of consument. Een goede logistiek betekent dat de goederen op de juiste tijd, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en tegen de juiste (minimale) kosten zijn geleverd. Dit vraagt om goede planning, beheer, organisatie en uitvoering.

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Logistics Management
Ambieer je een logistieke functie en daarmee een kernfunctie binnen een commerciële of publieke organisatie? Tijdens de HBO Bachelor Logistics Management ontwikkel je alle vaardigheden om goederen of diensten op de juiste tijd, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en tegen de juiste (minimale) kosten te kunnen leveren. Na het afronden van de opleiding kan je aan de slag in verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan hoofd planning, logistiek adviseur en warehouse of supply chain manager. Als goed opgeleide logistiek professional ben je extra gewild op de arbeidsmarkt, want er is een structureel tekort in dit vakgebied.

MBO Logistiek Supervisor Niveau 4
Wil je je graag verdiepen in de logistieke markt? Kies dan voor de MBO niveau 4 opleiding Logistiek Supervisor. Tijdens deze opleiding leer je onder andere de ketenlogistiek in kaart te brengen, het logistiek proces en transport te bewaken en input te leveren op het financiële beleid. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat klachtgericht te werken, het logistiek proces aan te passen naar de klantwens en werknemers hierin te begeleiden.

HBO Bachelor Logistics Management Specialisatie Procesoptimalisatie
Heb je interesse in logistiek management en wil je je specialiseren in het optimaliseren van logistieke processen? Het programma van de HBO Bachelor Logistics Management Specialisatie Procesoptimalisatie is hier goed op toegespitst. Na het afronden van deze specialisatie ben je in staat om processen binnen je organisatie optimaal in te richten en zo maximaal rendement te behalen. Op die manier draag je direct bij aan het behalen van de strategische business doelstellingen van je organisatie.

MHBO Logistiek Management
Wil je je kennis op het gebied van logistiek management uitbreiden en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de distributie en logistiek? Dan is de MHBO opleiding Logistiek Management geschikt voor je. Je gaat in op onderwerpen als logistiek, distributie en bevoorrading van goederen binnen een organisatie. Je verwerft hierbij inzicht in efficiëntie, concepten en verbeteringen rondom het logistiek proces. Deze opleiding vormt bovendien een uitstekende brug van MBO naar HBO.

MBO Specialist Transport en Logistiek niveau 4
Wil je je binnen de logistieke sector verder ontwikkelen naar de functie van manager of leidinggevende? Dan is deze MBO niveau 4 opleiding Specialist Transport en Logistiek een goede keuze. Tijdens deze opleiding verdiep je je namelijk in onderwerpen als voorraadbeheer en -onderhoud en daarbij ontwikkel je vaardigheden zoals het uitvoeren van vervoerscontracten, het adviseren van leidinggevenden over transportmaterieel en het plannen en organiseren van transporten.

Wat leer je tijdens een opleiding tot logistiek medewerker?

Tijdens een opleiding tot logistiek medewerker verwerf je alle kennis en kunde die je nodig hebt om aan de slag te gaan in een distributiecentrum of magazijn. Je behandelt belangrijke onderwerpen op het gebied van VAL- en VAS-activiteiten, zoals het ontvangen, opslaan, verzamelen, bewerken, verpakken en verzenden van goederen. Je doet kennis op over de ontvangst en verwerking van goederen, hoe je een veilige werkomgeving creëert en materialen en middelen effectief en verantwoord gebruikt.

Erkende MBO-opleiding Logistiek 

Op MBO-niveau kun je bij ons diverse kanten op. Bijvoorbeeld met de opleiding MBO Logistiek Teamleider niveau 3. Tijdens deze opleiding leer je op welke manier je een team logistiek medewerkers aanstuurt, zodat zij veilig en resultaatgericht werken. Daarbij verdiep je je in thema's als voorraadbeheer, veiligheid en intern transport.

Wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor de opleiding MBO Specialist Transport en Logistiek niveau 4 en leer vervoerscontracten en opslag opdrachten van je klanten op de juiste wijze uitvoeren.

Waarom volg je een logistiek opleiding bij NCOI?

Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. Daarom zijn de logistieke opleidingen bij NCOI speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Je hoeft niet te leren wat je al weet
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend
  • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Bacheloropleiding Logistiek

In onze officieel erkende HBO Bachelor Logistics Management word je opgeleid tot volwaardige Bachelor op het gebied van logistiek management. Je volgt tijdens de opleiding een breed en overzichtelijk opgebouwd programma. Daarin verdiep je je in verschillende onderwerpen zoals procesmanagement, supply chain management en projectmanagement. 

Leg je de lat nóg hoger, dan kun je bij ons kiezen uit Masterprogramma’s en Masteropleidingen op het gebied van logistiek en supply chain management. Zoals bijvoorbeeld het Masterprogramma Supply Chain Management.

Blogs over Logistiek

Wil je graag je kennis verbreden of ga je voor een carrière switch? Vind uit wat bij je past en waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap. Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips.

Als je een team aanstuurt of als er verandering binnen een organisatie nodig is, is het belangrijk dat er zo min mogelijk weerstand is onder de medewerkers. Hierbij is draagvlak onmisbaar. Benieuwd hoe je dit aanpakt? In ons blog lees je meer over het creëren van draagvlak.

Veelgestelde vragen over Logistiek

Wat doet een logistiek medewerker?
Wat doet een logistiek manager?
Wat is logistiek management?
Wat kan je met een opleiding logistiek?
Is een logistiek opleiding combineren met werk?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een logistiek opleiding?