Management voor Overheid en Non-profit

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar deze sector. Wilt u een goede basis hebben voor een managerspositie...

Lees meer

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar deze sector. Wilt u een goede basis hebben voor een managerspositie...

Lees meer

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar deze sector. Wilt u een goede basis hebben voor een managerspositie...

Lees meer

Management voor Overheid en Non-profit: 25 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heeft u het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Alle Masteropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (11) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Meest bekeken Management voor Overheid en Non-profit

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

De grootste opleider van werkend Nederland

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar deze sector. Wilt u een goede basis hebben voor een managerspositie bij de overheid of een non-profitorganisatie? Of heeft u dat al, maar wilt u zich verder ontwikkelen? Schrijf u dan nu in voor een opleiding bij NCOI Opleidingen!

Waarom een management opleiding voor overheid of non-profit volgen?

Organisaties in de sector overheid en non-profit hebben te maken met andere wet- en regelgeving dan commerciële bedrijven. Daarom is het als manager belangrijk dat u aan de ene kant weet wat de mogelijkheden en beperkingen van de sector zijn. Aan de andere kant moet u ook een echte manager zijn die mensen in beweging brengt. Met een opleiding management voor overheid en non-profit groeit u in uw rol als overheidsprofessional en als leidinggevende. Ook als u al een tijdje als overheids- of non-profitmanager werkt. 
 

Wat leer ik in de opleiding management voor overheid of non-profit bij NCOI?

U volgt een opleiding om (nog) beter te worden in uw werk. Dat begrijpen we bij NCOI als geen ander. Al onze opleidingen management voor overheid zijn daarom praktijkgericht en zo opgebouwd dat professionals hier optimaal van profiteren. Voor onze managementopleidingen overheid en non-profit krijgt u praktische vaardigheden die in uw werkveld van belang zijn. Denk daarbij aan zaken als strategisch en inspirerend leidinggeven, maar ook bijvoorbeeld beleidsadvies. Natuurlijk is iedere opleiding anders: bekijk snel welke opleiding het best bij u past.
 

Manager overheid en non-profit: welke opleiding kies ik?

Als professional heeft u uw eigen leerdoelen en –wensen. De opleidingen van NCOI sluiten hierop aan. U vindt bij ons verschillende managementopleidingen voor overheid en non-profit. Als beginnend manager volgt u bijvoorbeeld HBO Management voor Overheid en Non-profit- 1 jaar of de praktijkopleiding Middle Management voor Overheid en Non-profit. Hieronder leest u de verschillen tussen de verschillende soorten opleidingen.
 

HBO-programma: onderdeel van een HBO Bacheloropleiding

De hierboven genoemde HBO Management voor Overheid en Non-profit- 1 jaar is een HBO-programma. Dat betekent dat het een onderdeel is van een erkende HBO Bacheloropleiding. Als u uw HBO-programma afmaakt, kunt u als u wilt later nog uw Bachelordiploma halen. Andere HBO-programma’s die voor u interessant kunnen zijn, zijn HBO Beleidsadviseur en HBO Bestuurskunde – 1 (waarin u alles leert over openbaar bestuur). Dit laatste HBO-programma is onderdeel van de HBO Bachelor Bestuurskunde.
 

Praktijkopleiding: klaar voor de toekomst

Als u kiest voor een praktijkopleiding zoals Middle Management voor Overheid en Non-profit, dan leert u in korte tijd ontzettend veel. U krijgt geen erkend diploma, maar u ontwikkelt uzelf razendsnel als manager. Zo kunt u meteen aan de slag.
 

Masterclass: les op masterniveau

Bent u professional met meer ervaring en een hoog denk- en werkniveau, ga dan voor een Masterclass. Hierin verdiept u zich 10 weken lang met andere professionals in een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld de Masterclass Management voor Overheid en Non-profit, de Masterclass Toezicht en Governance of de Masterclass Sturing in de Publieke Sector. Bekijk snel ons gehele aanbod om erachter te komen welke opleiding het beste bij u past.
 

Management overheid en non-profit in deeltijd volgen

Bij NCOI volgt u uw opleiding in deeltijd. Hierbij kunt u vaak kiezen of u de klassikale opleiding (doordeweeks overdag, ’s avonds, of op zaterdag) of de e-learningvariant volgt. Ook bepaalt u zelf hoe lang u met uw opleiding bezig wilt zijn. U kunt bijvoorbeeld de HBO Bachelor Management specialisatie Overheid en non-profit of de HBO Bachelor Bestuurskunde volgen. U krijgt hierbij na 3 jaar uw officieel erkende Bachelordiploma. Liever een iets kortere opleiding doen? Ga dan bijvoorbeeld voor HBO Management voor Overheid en Non-profit – 2 jaar. Bent u al manager, maar nieuw in deze sector? Dan is de 1 jaar durende opleiding HBO Overheid en Bestuur wat voor u. Hierin krijgt u inzicht in de politieke en maatschappelijke verhoudingen en het management bij de overheid.