Menu
NCOI Opleidingen - Management

Management voor Overheid en Non-profit

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar...

Lees meer

Meest bekeken Management voor Overheid en Non-profit

Professional Master Bestuurskunde
12 maanden Master/Professional Master
HBO Bachelor Bestuurskunde
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding
HBO Bestuurskunde
12 maanden HBO/HBO-programma

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (7) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Masterclass (12) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (7) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Goed management is een belangrijk thema voor overheid en non-profit. Burgers en media kijken immers steeds kritischer naar deze sector. Wil je een goede basis hebben voor een managerspositie bij de overheid of een non-profitorganisatie? Of heb je dat al, maar wil je je verder ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor een opleiding bij NCOI Opleidingen.

Waarom een management opleiding voor overheid of non-profit volgen?

Organisaties in de sector overheid en non-profit hebben te maken met andere wet- en regelgeving dan commerciële bedrijven. Daarom is het als manager belangrijk dat je aan de ene kant weet wat de mogelijkheden en beperkingen van de sector zijn. Aan de andere kant moet je ook een echte manager zijn die mensen in beweging brengt. Met een opleiding management voor overheid en non-profit groei je in je rol als overheidsprofessional en als leidinggevende. Ook als je al een tijdje als overheids- of non-profitmanager werkt. 

Wat leer ik in de opleiding management voor overheid of non-profit bij NCOI?

Je volgt een opleiding om (nog) beter te worden in uw werk. Dat begrijpen we bij NCOI als geen ander. Al onze opleidingen management voor overheid zijn daarom praktijkgericht en zo opgebouwd dat professionals hier optimaal van profiteren. Voor onze managementopleidingen overheid en non-profit krijg je praktische vaardigheden die in je werkveld van belang zijn. Denk daarbij aan zaken als strategisch en inspirerend leidinggeven, maar ook bijvoorbeeld beleidsadvies. Natuurlijk is iedere opleiding anders: bekijk snel welke opleiding het best bij jou past.

Manager overheid en non-profit: welke opleiding kies ik?

Als professional heb je je eigen leerdoelen en –wensen. De opleidingen van NCOI sluiten hierop aan. Je vindt bij ons verschillende managementopleidingen voor overheid en non-profit. Als beginnend manager volg je bijvoorbeeld HBO Management voor Overheid en Non-profit- 1 jaar, HBO Manager in de Overheid en Non-profit of de HBO Bachelor Management specialisatie Overheid en Non-profit. Hieronder lees je de verschillen tussen de verschillende soorten opleidingen.

HBO-programma: onderdeel van een HBO Bacheloropleiding

De hierboven genoemde HBO Management voor Overheid en Non-profit- 1 jaar is een HBO-programma. Dat betekent dat het een onderdeel is van een erkende HBO Bacheloropleiding. Als je je HBO-programma afmaakt, kun je mogelijk vrijstellingen ontvangen en zo alsnog in kortere tijd je Bachelordiploma behalen. Andere HBO-programma’s die voor jou interessant kunnen zijn, zijn HBO Beleidsadviseur en HBO Bestuurskunde – 1 jaar (waarin je alles leert over openbaar bestuur).

HBO Bachelor: ontwikkel je breed binnen het vakgebied

Met een HBO Bacheloropleiding van NCOI volg je een brede en complete opleiding waarmee je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet die je nodig hebt om als professional in de praktijk te fungeren. HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar, maar bij NCOI kun je korter of langer over je opleidingstraject doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de HBO Bachelor Management specialisatie Overheid en non-profit of de HBO Bachelor Bestuurskunde.

Masterclass: les op masterniveau

Ben je professional met meer ervaring en een hoog denk- en werkniveau, ga dan voor een Masterclass. Hierin verdiep je je 10 weken lang met andere professionals in een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld de Masterclass Management voor Overheid en Non-profit, de Masterclass Toezicht en Governance of de Masterclass Sturing in de Publieke Sector. Bekijk snel ons gehele aanbod om erachter te komen welke opleiding het beste bij jou past.

Management overheid en non-profit in deeltijd volgen

Bij NCOI volg je je opleiding in deeltijd. Hierbij kun je vaak kiezen of je de klassikale opleiding (doordeweeks overdag, ’s avonds, of op zaterdag) of de e-learningvariant volgt. Daarnaast starten al onze opleidingen en trainingen meerdere keren per jaar en kun je kiezen uit meer dan 30 opleidingslocaties door heel Nederland.