Projectmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een van de effectiefste manieren om organisatiedoelen te behalen is samenwerken in projecten. Goede projectmanagers zijn daarom onmisbaar. Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement verbreden? Kies dan voor een projectmanagement opleiding bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een van de effectiefste manieren om organisatiedoelen te behalen is samenwerken in projecten. Goede projectmanagers zijn daarom onmisbaar. Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement verbreden? Kies dan voor een projectmanagement opleiding bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een van de effectiefste manieren om organisatiedoelen te behalen is samenwerken in projecten. Goede projectmanagers zijn daarom onmisbaar. Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement verbreden? Kies dan voor een projectmanagement opleiding bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 32 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masteropleiding (4)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterprogramma (5)

Masterclass (3)

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Post Bachelor (1)

HBO Associate degree (1)

HBO-programma (6)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1)

MBO-programma (1)

Vakopleiding (1)

Training (8)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een van de effectiefste manieren om organisatiedoelen te behalen is samenwerken in projecten. Goede projectmanagers zijn daarom onmisbaar. Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement verbreden? Kies dan voor een projectmanagement opleiding bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Wat is Projectmanagement?

Projectmanagement richt zich op het zo efficiënt en effectief mogelijk voorbereiden, plannen, aansturen en uitvoeren van projecten. Een projectmanager zorgt er hierbij voor dat een project vooraf opgedeeld wordt in duidelijke, afgebakende fases. Ook monitort de projectmanager de voortgang per fase, motiveert en geeft deze leiding aan het projectteam en bewaakt hij of zij de gestelde deadlines. Om het proces en het project te bewaken maakt projectmanagement vaak gebruik van agile werkmodellen, zoals Scrum, IPMA, Lean Six Sigma en PRINCE2. Hierover vertellen we je in de volgende alinea graag meer.

Projectmanagement methodieken

Het optimaliseren en aansturen van projectmanagement vindt vaak plaats met behulp van een model of framework. Een dergelijk framework maakt het mogelijk om zo flexibel, productief, efficiënt en kostenbesparend mogelijk aan het werk te gaan. Daarnaast zorgt dit framework voor de benodigde transparantie en meetbaarheid. Hieronder lichten we een aantal van dit soort modellen en frameworks aan je toe. 

 • Agile werkvormen. Een agile werkwijze is erop gericht grote projecten op te breken in kleinere projecten met duidelijke tussendoelen. In elke stap wordt er zodoende meer waarde aan het eindproduct toegevoegd. Door het stellen van deze tussendoelen kunnen eventuele problemen snel getackeld worden. Bekijk hier onze Agile opleidingen.
 • IPMA. IPMA staat voor International Project Management Association. Dit is een internationaal platform voor projectmanagers en projectmanagement. Hier kun je terecht voor een externe beoordeling van je projectmanagement competenties. Bovendien kun je hiermee een certificering behalen. Het IPMA platform is gericht op het delen, ontwikkelen en borgen van kennis en het organiseren van activiteiten. Bekijk hier de IPMA-projectmanagement opleidingen van NCOI.
 • PRINCE2. PRINCE2 is een flexibel en schaalbaar framework dat toegepast kan worden op allerlei projecten. Het framework maakt gebruik van 7 principes om naar het management, de besturing en de organisatie van een project te kijken. De 7 principes van PRINCE2 zijn: constante zakelijke rechtvaardiging, leren van ervaringen, rollen en verantwoordelijkheden vooraf definiëren, projecten opdelen in beheersbare stadia, escaleren bij uitzondering, op producten plannen en sturen en en tot slot het waar nodig schalen van methodes. Bekijk hier de PRINCE2 opleidingen van NCOI.
 • Scrum. Scrum is een Agile managementmethode die gericht is op snelheid, effectiviteit, flexibiliteit en motivatie. Scrum zorgt ervoor dat een team productiever aan een project werkt en eventuele problemen in een eerder stadium oplost.
 

Jezelf ontwikkelen tot projectleider

Geef je regelmatig leiding aan projecten en wil je je kennis verder verbreden? In onze Post Bachelor Projectmanagement ontwikkel je de kennis en vaardigheden waarmee je op een doeltreffende manier leiding leert geven aan projecten en projectteams. Je verdiept je in het volledige proces van voorbereiding, uitvoering tot afronding van het project en leert hoe je projecten budgettair, kwalitatief en organisatorisch kunt beheersen.

Populaire opleidingen

Master Project, Programma en Portfolio Management
Wil jij een bijdrage leveren aan het realiseren van oplossingen voor de strategische opgaven van organisaties of maatschappelijke thema's? De Master Project, Programma en Portfolio Management biedt je de kennis, vaardigheden en inzichten die je hiervoor nodig hebt. Het praktijkgerichte programma behandelt onderwerpen als strategisch management, leiderschap en project- en programmamanagement. Na het afronden van deze masteropleiding kun je aan de slag als programmamanager, adviseur of beleidsmedewerker.

Masterclass Projectmanagement
Wil je je op hoog niveau ontwikkelen op het gebied van projectmanagement? In de Masterclass Projectmanagement staat het opzetten en uitvoeren van projecten centraal. Je besteedt aandacht aan traditionele en hybride vormen van projectmanagement en agile werken. Na afloop van de Masterclass ben je in staat op krachtige en doeltreffende wijze sturing te geven aan een projectteam.

HBO Bachelor Bedrijfskunde Specialisatie Projectmanagement
Ben je een (aankomend) business analist, management consultant of projectmanager met belangstelling in projectorganisatie en verschillende projectmanagement methodieken? In de HBO Bachelor Bedrijfskunde Specialisatie Projectmanagement ontwikkel je het inzicht en de vaardigheden waarmee je vanuit een brede invalshoek projecten kunt organiseren, bijsturen en evalueren. Zo kun je vraagstukken binnen je organisatie projectmatig oplossen door het vraagstuk te vertalen naar een strategisch beleid voor operationele processen.

MBO Module Projectmatig Werken
Wil je je vaardigheden in projectmatig werken verder ontwikkelen? Dan is de MBO Module Projectmatig Werken een goede keuze. Je krijgt inzicht in de rollen en taakverdelingen binnen een project, leert werken met doelen en gaat aan de slag met projectplanningen. Na het afronden van de module ben je in staat projectmatig te werken.

Training Projectmanagement
Ben je als projectmanager verantwoordelijk voor projecten of ben je een medewerker met deeltaken op het gebied van projectmanagement? Tijdens de 3-daagse Training Projectmanagement leer je hoe je projecten faseert en opdrachten en resultaten formuleert. Je verwerft de kennis waarmee je projectplannen kunt maken en activiteiten leert plannen, zodat je een projectteam kunt opstarten en aansturen.

Waarom volg je een Projectmanagement opleiding bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De Projectmanagement opleidingen bij NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

 • Je hoeft niet te leren wat je al weet
 • Een praktijkgerichte aanpak
 • Meerdere startmomenten per jaar
 • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend
 • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Blogs over Projectmanagement

Wil je je kennis verbreden, verdiepen of ga je toch voor een complete carrière switch richting projectmanagement? Vind uit wat bij je past en waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap. Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips.

Integraal Projectmanagement (IPM) is een standaardisatie voor het uitvoeren van projecten binnen een organisatie. In ons blog lees je wat de voordelen van IPM zijn en wat het IPM-model is.

Veelgestelde vragen over Projectmanagement

Wat is projectmanagement?
Wat kun je met een opleiding projectmanagement?
Is een projectmanagement opleiding te combineren met werk?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een projectmanagement opleiding?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding projectmanagement?