Menu
NCOI Opleidingen - HBO Opleidingen
  • Home
  • HBO Ruimtelijke Ontwikkeling

HBO Ruimtelijke Ontwikkeling

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en wil je je kennis en vaardigheden op dat vlak verder ontwikkelen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en wil je je kennis en vaardigheden op dat vlak verder ontwikkelen?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en wil je je kennis en vaardigheden op dat vlak verder ontwikkelen?...

Lees meer

Meest bekeken HBO Ruimtelijke Ontwikkeling

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en wil je je kennis en vaardigheden op dat vlak verder ontwikkelen? Of ambieer je een carrière als bijvoorbeeld beleidsmedewerker op het beleidsterrein van ruimtelijke ordening bij een gemeente, waterschap, corporatie of adviesbureau? Dan ben je bij NCOI Opleidingen aan het juiste adres. Hier vind je namelijk diverse opleidingen en programma’s die je verder kunnen helpen in je loopbaan.

Het vakgebied ruimtelijke ontwikkeling staat niet stil

De ontwikkelingen en regelgevingen op het gebied van grond, milieu en natuur veranderen in rap tempo. Als professional op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling is het daarom van belang jezelf te blijven ontwikkelen en je kennis en kunde up-to-date te houden. En dat kan met een opleiding van NCOI. Wat je wensen, behoeften en ambities ook zijn, bij NCOI vind je diverse opleidingen en trainingen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

HBO ruimtelijke ontwikkeling volgen bij NCOI

Wil je je kennis en kunde op het gebied van de nieuwe natuurwet- en regelgeving, milieukunde, milieurecht en samenwerken met ketenpartners verder ontwikkelen? Dan is wellicht het programma HBO Expert Ruimtelijk Domein iets voor jou. In dit 6 maanden durende programma ga je aan de slag met al deze onderwerpen en til je je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau. Je kunt er ook voor kiezen om over een bepaald onderwerp meer te leren. Zo is er het programma HBO Expert Duurzaamheid, voor wie zich wil specialiseren in de Klimaatwet, de energietransitie en andere duurzaamheidsonderwerpen. Een volledig overzicht van al onze opleidingen en programma’s op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling vind je bovenaan deze pagina.

Welke vooropleiding heb je nodig voor een HBO-opleiding ruimtelijke ontwikkeling?

Voor onze HBO-programma’s gelden meestal geen specifieke vooropleidingseisen. Wel moet je bij HBO Expert Ruimtelijk Domein minimaal 1 jaar werkervaring hebben binnen het ruimtelijk domein. Om een HBO Bacheloropleiding te mogen volgen, moet je beschikken over een VWO-, HAVO- of MBO niveau 4-diploma. Je kunt ook eventueel instromen met een 21+ toets.

HBO ruimtelijke ontwikkeling volgen naast je drukke baan

NCOI is dé opleider voor werkend Nederland. Veel van onze studenten volgen dus een opleiding naast hun baan en drukke privéleven. Wij begrijpen dus als geen ander dat het volgen van een opleiding wel in je leven moet passen. Daarom hebben wij onze opleidingen zo flexibel en praktijkgericht mogelijk ontwikkeld.

Zo kun je kiezen uit verschillende varianten die bij jouw planning en wensen passen. Je kunt een volwaardige HBO Bacheloropleiding volgen van een paar jaar, maar ook een HBO-programma van een paar maanden. Ben je aan een opleiding begonnen, maar denk je dat een andere variant toch beter bij je past? Dan kun je altijd switchen. We geven onze lessen op locaties door heel Nederland, zodat je nooit ver hoeft te reizen. Daarnaast is de opleiding ook altijd gericht op je eigen praktijk. Tijdens de opleiding werk je aan opdrachten en cases waarin je je eigen werkpraktijk kunt betrekken. Zo leer je meteen de theorie aan de praktijk te koppelen en zie je snel resultaat.

Waarom een HBO-opleiding ruimtelijke ontwikkeling bij NCOI volgen?

  • Grootste hogeschool voor werkenden
  • 30 leslocaties door heel Nederland
  • Je bepaalt zelf hoe, waar en wanneer je studeert
  • Inspirerende topdocenten met jarenlange ervaring binnen het vakgebied
  • Zeer praktijkgericht onderwijs
  • Goed te combineren met werk en privé
  • Gewaardeerd diploma door werkgevers