Makelaardij en Taxatie opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding tot makelaar of taxateur leg je een stevig fundament waarop je verder kunt bouwen aan een glans- en kansrijke loopbaan binnen dit unieke vakgebied. Is dit precies wat je zoekt? Bekijk op deze pagina dan het actuele aanbod aan makelaardij en taxatie opleidingen en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding tot makelaar of taxateur leg je een stevig fundament waarop je verder kunt bouwen aan een glans- en kansrijke loopbaan binnen dit unieke vakgebied. Is dit precies wat je zoekt? Bekijk op deze pagina dan het actuele aanbod aan makelaardij en taxatie opleidingen en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding tot makelaar of taxateur leg je een stevig fundament waarop je verder kunt bouwen aan een glans- en kansrijke loopbaan binnen dit unieke vakgebied. Is dit precies wat je zoekt? Bekijk op deze pagina dan het actuele aanbod aan makelaardij en taxatie opleidingen en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 23 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (2)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (2)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (1)

Vakopleiding (15)

Training (3)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding tot makelaar of taxateur leg je een stevig fundament waarop je verder kunt bouwen aan een glans- en kansrijke loopbaan binnen dit unieke vakgebied. Is dit precies wat je zoekt? Bekijk op deze pagina dan het actuele aanbod aan makelaardij en taxatie opleidingen en kies de opleiding die bij jou past.

Opleiding makelaar

Taxaties, marketing, sales, financiering en recht zijn zaken waar je als makelaar mee te maken krijgt. Wil jij je verdiepen in het makelaarsvak? Dan heb je bij NCOI keuze uit een aantal opleidingen op dit gebied. Bekijk het aanbod en kies de opleiding die het beste bij jou past.

Kandidaat-Makelaar Wonen (KRMT)
Wil je aan de slag in vastgoed of makelaardij met de specialisatie wonen? Dan is de 2-jarige opleiding Kandidaat-Makelaar Wonen (KRMT) een goede keuze.

Assistent-Makelaar Wonen (ARMT)
Assistent-Makelaar Wonen (ARMT) is dé opleiding voor iedereen die graag makelaar wilt worden. Je sluit deze makelaarsopleiding af met examinering bij SVMNIVO. Dus na afloop kun je je officieel registreren in het Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT) en kun je de titel KRMT voeren.

Register Makelaar-Taxateur (RMT)
Wil je officieel gecertificeerd makelaar worden en ingeschreven staan in het Register-Makelaar (RM)? Met de opleiding Register Makelaar Wonen (RM) kun je het diploma Register-Makelaar behalen en je certificeren als RM. Je bent erkend Register-Makelaar (RM) en kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid.

Makelaar Landelijk Vastgoed
Werk je als taxateur of in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed en wil je je ontwikkelen tot makelaar? Onze opleiding Makelaar Landelijk Vastgoed leidt je in 2,5 jaar op tot erkend Makelaar Landelijk Vastgoed.

Wat leer je tijdens een opleiding tot makelaar?

Wil jij werken als (zelfstandig) makelaar? Met een makelaarsopleiding bereid jij je optimaal voor op deze stap in je carrière. Tijdens de opleiding verdiep jij je in verschillende aspecten van de makelaardij. Zo krijg je les in de basistheorie van bouwkunde, privaat- en publiekrecht, financiën en fiscaliteiten en vastgoedeconomie. Daarnaast zijn de opleidingen van NCOI zeer praktijkgericht waardoor je ook tijdens de opleiding al praktisch met de leerstof aan de slag kunt. 

Populaire opleidingen

Algemene Taxatieleer
Wil jij graag aan de slag als taxateur? Met de training Algemene Taxatieleer leer je alle regels en afspraken rondom taxeren. Daarbij verdiep jij je in onderwerpen als Ethiek, Integriteit, Waarderingsleer en Vastgoedrekenen.

HBO Module Makelaardijleer en Taxaties
Ambieer je een functie binnen de makelaardij? Dan is de HBO Module Makelaardijleer en Taxaties wellicht iets voor jou. Tijdens dit programma komen onderwerpen aan bod zoals koop en verkoop, huur en verhuur, erfpacht en pacht en beleggen in vastgoed.

HBO Programma Vastgoed en Makelaardij
Tijdens het HBO Programma Vastgoed en Makelaardij ontwikkel je kennis en vaardigheden binnen juridisch, commercieel en bouwkundig gebied. Daarbij krijg je bovendien les in Makelaardijleer en taxaties, Marketing en sales voor de makelaar en Financiering en recht voor de makelaar.

HBO Bachelor Bouwkunde specialisatie Vastgoed en makelaardij
Ben je op zoek naar een volledige en erkende HBO-opleiding? Dan is de HBO Bachelor Bouwkunde specialisatie Vastgoed en makelaardij wellicht iets voor jou. In drie jaar tijd combineer je de ontwikkeling van je bouwkundige kennis en vaardigheden met juridische en commerciële aspecten van vastgoed en makelaardij.

Waarom volg je een opleiding makelaardij en taxatie bij NCOI?

Een Makelaardij en Taxatie opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm beschikbaar die aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen
  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel: zowel online als klassikaal te volgen en meerdere startmomenten per jaar.
  • Studeer in je eigen tempo
  • Docenten uit de praktijk: de leerstof en business cases raken de dagelijkse werkpraktijk.
 

Meer weten? Lees hier dan alles over onze unieke onderwijsmethode.

Opleiding tot vastgoeddeskundige volgen

Wil je je ontwikkelen tot gecertificeerd (kandidaat)makelaar of taxateur? Met een of meer van de onderstaande opleidingen vastgoed en makelaardij in deeltijd ben je op de goede weg.

 

Grondverwerving en schadevergoeding

Houd je je bezig met grondaankopen, andere onroerend goed-activiteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen? En wil je je hier verder in ontwikkelen? Dan is de vakopleiding Grondwerving en Schadevergoedingen een goede keuze. Je leert onder meer de beginselen van schades taxeren en hoe je privaat- en publiekrechtelijke belemmeringen kunt wegnemen.

Volg een opleiding tot rentmeester

Het rentmeester-beroep bestaat al heel erg lang, maar de betekenis is door de jaren heen flink veranderd. Vroeger was een rentmeester namelijk iemand die het beheer van grootgrondbezitters op zich nam. Tegenwoordig wordt een rentmeester gezien als een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Werkzaamheden die daarbij onder andere bij komen kijken zijn het geven van advies op juridisch gebied over claims en aanspraken op de grond.

Om je optimaal voor te bereiden op deze functie kun je de Rentmeestersopleiding bij NCOI volgen. In deze opleiding verdiep jij je in onderwerpen als Praktijkleer makelaar landelijk vastgoed, Theorie rentmeester en Vaardigheden rentmeester. Na een succesvolle afronding van de opleiding kun je aan de slag als NVR-erkende rentmeester.

Blogs over Makelaardij en Taxatie

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld de blog Wat doet een makelaar? Ook als je meer wilt weten over Hoe word je makelaar? kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Makelaardij en Taxatie

Wat doet een makelaar?
Wat doet een assistent-makelaar?
Wat is een rentmeester?
Wat doet een rentmeester?
Wat doet een taxateur?