Menu
NCOI Opleidingen - HBO Opleidingen

HBO Verpleegkunde

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de zorg als verpleegkundige of ben je dit al en wil je je expertise verder ontwikkelen? Kies dan voor...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de zorg als verpleegkundige of ben je dit al en wil je je expertise verder ontwikkelen? Kies dan voor...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de zorg als verpleegkundige of ben je dit al en wil je je expertise verder ontwikkelen? Kies dan voor...

Lees meer

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de zorg als verpleegkundige of ben je dit al en wil je je expertise verder ontwikkelen? Kies dan voor een HBO-opleiding verpleegkunde in deeltijd van NCOI Opleidingen. Hier vind je een ruim aanbod opleidingen en programma’s waarmee je uitstekende kansen en mogelijkheden creëert voor een succesvolle carrière en patiënten de beste zorg kunt bieden die er is.

HBO verpleegkunde studeren biedt perspectief

Binnen de zorg is de vraag naar goed opgeleid zorgpersoneel de afgelopen jaren sterk gestegen. Daardoor biedt het volgen van een opleiding verpleegkunde veel perspectief en zijn de kansen op het vinden van een geschikte baan groot. Daarnaast til je met een HBO-opleiding verpleegkunde je kennis en kunde naar een nóg hoger level en leer je hoe je nog betere zorg en begeleiding kunt bieden aan patiënten.

Veelgekozen opleidingen HBO verpleegkunde

Wat je wensen ook zijn, bij NCOI vind je altijd wel een opleiding die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een volledige HBO Bacheloropleiding, maar ook voor een korter HBO-programma. Heb je bijvoorbeeld nog geen ervaring in de zorg of wil je een erkend HBO-diploma halen, kies dan voor de HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (HBO-V). In deze opleiding leer alles wat je als verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. Ben je al werkzaam als verpleegkundige, heb je een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z en sta je geregistreerd in het BIG-register? Dan kun je deze opleiding ook in de verkorte variant volgen.
 
Voor wie niet een volledige 4-jarige opleiding wil volgen, of eerst wil onderzoeken of de opleiding en het studeren wel bij hem of haar past, is er de mogelijkheid om een HBO-programma te volgen. HBO Verpleegkunde is de eerste fase van de volledige Bacheloropleiding en is bedoeld om je kennis op het gebied van verpleegkunde te versterken. In een jaar tijd bouw je aan een brede en complete kennisbasis op het gebied van verpleegkunde. Wil je na afloop van het programma verder studeren? Dan kun je doorstromen in de volledige HBO Bacheloropleiding en ontvang je vrijstelling voor de onderdelen die je al hebt afgerond.

Andere opleidingen verpleegkunde

Ben je op zoek naar een andere opleiding Verpleegkunde of wil je liever voor een ander opleidingsniveau gaan? Naast HBO-opleidingen vind je bij NCOI ook opleidingen op MBO- of Masterniveau en korte trainingen. Je vindt het complete overzicht op onze speciale pagina over al onze opleidingen en trainingen op het gebied van verpleegkunde.

Welke vooropleiding heb ik nodig voor HBO verpleegkunde?

Onze HBO-programma’s worden allemaal op HBO-niveau verzorgd. Voor de programma’s gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Voor onze HBO Bacheloropleidingen moet je in het bezit zijn van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4, maar je kunt ook instromen door middel van een 21+ toets.

Waarom HBO verpleegkunde volgen bij NCOI?

  • Grootste hogeschool voor werkenden
  • 30 leslocaties door heel Nederland
  • Je bepaalt zelf hoe, waar en wanneer je studeert
  • Inspirerende topdocenten met jarenlange ervaring binnen het vakgebied
  • Zeer praktijkgericht onderwijs
  • Gewaardeerd diploma door werkgevers