Menu

Energietechniek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Werkt u in de sector techniek en heeft u belangstelling voor energietechniek? U leert er alles over met onze opleidingen Energietechniek....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Werkt u in de sector techniek en heeft u belangstelling voor energietechniek? U leert er alles over met onze opleidingen Energietechniek....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Werkt u in de sector techniek en heeft u belangstelling voor energietechniek? U leert er alles over met onze opleidingen Energietechniek....

Lees meer

Meest bekeken Energietechniek

Meest bekeken Energietechniek

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (5) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Werkt u in de sector techniek en heeft u belangstelling voor energietechniek? U leert er alles over met onze opleidingen Energietechniek. Het opleidingsniveau varieert van MBO tot HBO Bachelor.

Wat is energietechniek?

Energietechniek is de tak van de techniek die zich bezighoudt met energiesystemen. Meer specifiek gaat het om opwekking, transport en distributie van energie zoals elektrische energie, energieomzetting en elektromechanische machines. Daarnaast omvat energietechniek het ontwerpen en onderhoud van gerelateerde systemen als transformatoren, generatoren, motoren en vermogenselektronica. Energietechniek wordt opgedeeld in vier sectoren:

  • Opwekking
  • Transport
  • Distributie
  • Opslag

Opleiding energievoorziening

De HBO Bachelor Elektrotechniek specialisatie Energievoorziening bijvoorbeeld. Als u belangstelling heeft voor energietechniek, elektronica en techniek in het algemeen, zet u hiermee een mooie stap in uw loopbaan. De behoefte aan hoogopgeleide elekrotechnici met kennis van duurzame energievoorziening is momenteel groot. U ontwikkelt zich zo tot een elektrotechnicus waar veel vraag naar is.
 
Zoekt u wel een opleiding op hbo-niveau, maar is een volledige bachelor wat te veel van het goede? Dan is het 1-jarige programma HBO Energievoorziening iets voor u. Met dit programma ontwikkelt u zich op het gebied van productie, opslag en transport van energie in het algemeen en elektriciteit in het bijzonder.
 
Wilt u zich ontwikkelen tot een deskundig consultant op het gebied van duurzame energievoorziening? Het programma HBO Consultant Duurzame Energievoorziening gaat in op de nieuwste ontwikkelingen hierin. Daarnaast werkt u aan uw adviesvaardigheden.
 
Voor monteurs van duurzame klimaatsystemen bieden we met de 1-jarige opleiding MBO Adviseren over Energiebesparende Maatregelen de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een deskundig adviseur in energiebesparende maatregelen.

Opleiding Duurzame Energieproductie

Met het programma HBO Projectmanager Duurzame Energieproductie ontwikkelt u inzicht in duurzame energieproductie en projectmanagement en bent u klaar voor een toekomst in het groeiende werkgebied van duurzame energie.
 
Een ander interessant hbo-programma is HBO Duurzame Energieproductie. U verdiept zich in duurzame energieproductie en –opslag en bent klaar voor een toekomst in het groeiende werkgebied van duurzame energie.

HBO-opleidingen Energietechniek

Met het korte, praktijkgerichte programma HBO Hogere Energietechniek specialiseert u zich in het vakgebied van de energietechniek. Daarbij kunt u denken aan zonne-energie, ledverlichting, windenergie, energieopslag en duurzame energie.
 
Het programma HBO Organisatieadviseur Energietechniek leidt u in 1 jaar op tot een deskundig organisatieadviseur met inhoudelijke kennis van energietechniek en technische bedrijfskunde. U leert ook hoe u adviesgesprekken voert.
 
Vragen? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk opleidingsadvies.