Managementvaardigheden

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je leidinggevende worden? Of wil je je managementvaardigheden verbeteren? Met een opleiding Managementvaardigheden creëer je een stevige basis. Zo geef je vol zelfvertrouwen leiding aan je team. Op zoek naar een opleiding tot leidinggevende? Bekijk dan snel het aanbod bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je leidinggevende worden? Of wil je je managementvaardigheden verbeteren? Met een opleiding Managementvaardigheden creëer je een stevige basis. Zo geef je vol zelfvertrouwen leiding aan je team. Op zoek naar een opleiding tot leidinggevende? Bekijk dan snel het aanbod bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je leidinggevende worden? Of wil je je managementvaardigheden verbeteren? Met een opleiding Managementvaardigheden creëer je een stevige basis. Zo geef je vol zelfvertrouwen leiding aan je team. Op zoek naar een opleiding tot leidinggevende? Bekijk dan snel het aanbod bij NCOI....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 34 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masteropleiding (1)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterprogramma (2)

Masterclass (1)

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Post Bachelor (2)

HBO-programma (7)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1)

MBO-programma (2)

Praktijkopleiding (1)

Vakopleiding (1)

Training (15)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je leidinggevende worden? Of wil je je managementvaardigheden verbeteren? Met een opleiding Managementvaardigheden creëer je een stevige basis. Zo geef je vol zelfvertrouwen leiding aan je team. Op zoek naar een opleiding tot leidinggevende? Bekijk dan snel het aanbod bij NCOI.

Wat zijn Managementvaardigheden?

Wil je als manager of als leidinggevende goed functioneren? Dan heb je specifieke managementvaardigheden nodig. Met deze vaardigheden zorg je er niet alleen voor dat het werk goed gedaan wordt, maar ook dat je de medewerkers gemotiveerd zijn om voor de organisatie te (blijven) werken.

Onder managementvaardigheden vallen daarom niet alleen bedrijfskundig inzicht , maar ook bijvoorbeeld communicatieve en sociale vaardigheden. Om dit goed onder de knie te krijgen, is het volgen van een opleiding een mooie stap in de richting van een succesvolle carrière. Bij NCOI vind je zowel volledige opleidingen als korte trainingen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen.

De belangrijkste managementvaardigheden voor teamleiders, managers en leidinggevenden

De functie van manager is door de jaren heen langzaam maar zeker veranderd. Vroeger had de manager vooral de taak om erop toe te zien dat de medewerkers hun werk goed deden. Alhoewel dat nog steeds heel belangrijk is, verschuift de functie van manager steeds meer naar de persoon die medewerkers motiveert zichzelf te ontwikkelen. Groei en ontwikkeling is namelijk belangrijk voor de carrière van de medewerkers, maar ook voor de organisatie waarin zij werken. Deze verschuiving zorgt ervoor dat het takenpakket van een manager er anders uit komt te zien, denk bijvoorbeeld aan het voeren van loopbaangesprekken.

Hieronder zie je een aantal belangrijke managementvaardigheden op een rij:

 • Leidinggeven
 • Motiveren
 • Medewerkers begeleiden in hun ontwikkeling
 • Samenwerken
 • Plannen
 • Feedback geven en ontvangen 
 

Wat leer je tijdens een opleiding managementvaardigheden?

Bij NCOI vind je veel verschillende opleidingen en trainingen voor het ontwikkelen van managementvaardigheden. Ga je voor een algemene opleiding tot leidinggevende? Volg dan de HBO Bacheloropleiding Management. Dan leer je alles wat je moet weten over leidinggeven: van welke leiderschapsstijl het best bij jou en jouw organisatie past, tot hoe je omgaat met conflicten en spanning. Je volgt vakken als Gedrag in organisaties, Kwaliteitsmanagement en Effectief leidinggeven. Na afloop van deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als procesmanager, teamleider of operations manager.

Ook als je alleen maar één bepaalde vaardigheid wilt leren, kun je bij NCOI terecht. Je vindt hier namelijk veel verschillende trainingen voor managers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Coachingsvaardigheden of Praktisch leidinggeven. Of volg de korte Basistraining Leidinggeven om in 4 dagen alle essentiële managementvaardigheden onder de knie te krijgen.

Populaire opleidingen

Masterprogramma Effectief Leiderschap
Het Masterprogramma Effectief Leiderschap is een onderdeel van de bredere MBA-opleiding. Binnen deze opleiding van 6 maanden volg je masterclasses in Persoonlijk Leiderschap en Effectief Beïnvloeden en Overtuigen. Zo ontwikkel jij je leiderschapscompetenties.

HBO Bachelor Bestuurskunde specialisatie Management en leidinggeven
In de HBO Bachelor Bestuurskunde specialisatie Management en leidinggeven krijg je praktische handvatten om je managementcompetenties te ontwikkelen. Ook focus jij je tijdens de opleiding op leidinggeven in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Post Bachelor Leidinggeven voor Teamleiders VO
Ben je een ambitieuze leraar in het voortgezet onderwijs en wil je je ontwikkelen tot teamleider? Dan is de Post Bachelor Leidinggeven voor Teamleiders VO echt iets voor jou. In deze praktijkgerichte opleiding van 6 maanden leer je een schoolbeleid te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.

HBO Programma Managementvaardigheden
Ben je een (beginnende) leidinggevende? Versterk met het HBO programma Managementvaardigheden jouw managementcompetenties. In zes maanden tijd werk je samen met ervaren managementtrainers aan jouw vaardigheden. Daarbij volg je masterclasses in Effectief Leiderschap en Effectief communiceren en beïnvloeden. 

MBO Vaardigheden voor Teamleiders
Ben je op zoek naar een opleiding op MBO-niveau? Ook dat is mogelijk bij NCOI. Volg het MBO programma Vaardigheden voor Teamleiders en ontwikkel je binnen 6 maanden tot leidinggevende. De opleiding is zeer praktijkgericht en daardoor direct toepasbaar in je werk. 

Ontwikkel je managementvaardigheden met een opleiding bij NCOI

Een opleiding volgen naast je baan? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm te vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

 • Keuze uit meer dan 20 managementvaardigheden opleidingen.
 • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel: zowel online als klassikaal te volgen en meerdere startmomenten per jaar.
 • Nederlandstalige lessen.
 • Docenten uit de praktijk: de leerstof en business cases raken aan de dagelijkse werkpraktijk.
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode

Blogs over Managementvaardigheden

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over Management en Leidinggeven.

Hier lees je bijvoorbeeld welke opleiding je nodig hebt om manager te worden. Ook als je meer wilt weten over de verschillen tussen management en leiderschap kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Managementvaardigheden

Wat zijn Managementvaardigheden?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding managementvaardigheden?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een opleiding managementvaardigheden?
Is een opleiding Managementvaardigheden te combineren met werk?