• Home
 • Overheid en Maatschappij

Overheid en Maatschappij

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een opleiding Overheid en Maatschappij bereid je goed voor op de steeds veranderende bedrijfsprocessen binnen een moderne overheid en non-profitorganisatie. Ambieer je een functie als beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie? Kies dan voor een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een opleiding Overheid en Maatschappij bereid je goed voor op de steeds veranderende bedrijfsprocessen binnen een moderne overheid en non-profitorganisatie. Ambieer je een functie als beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie? Kies dan voor een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een opleiding Overheid en Maatschappij bereid je goed voor op de steeds veranderende bedrijfsprocessen binnen een moderne overheid en non-profitorganisatie. Ambieer je een functie als beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie? Kies dan voor een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een opleiding Overheid en Maatschappij bereid je goed voor op de steeds veranderende bedrijfsprocessen binnen een moderne overheid en non-profitorganisatie. Ambieer je een functie als beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie? Kies dan voor een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI.

Ontwikkel je in het vakgebied Overheid en Maatschappij

Wil je jezelf graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied of wil je graag doorgroeien naar een functie als beleidsmedewerker of beleidsadviseur? Kies dan voor een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI. Ons uitgebreide aanbod aan opleidingen, korte programma’s en trainingen voor deze sector is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 

Bekijk het aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Trends en ontwikkelingen

Ook het werkveld van de overheid is onderhevig aan veranderingen. Dit komt mede door de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste jaren. Hieronder lichten we een aantal trends binnen de sector: Overheid en Maatschappij, voor je uit.

 • Digitale geletterdheid. Tegenwoordig worden steeds meer zaken digitaal geregeld en kunnen ook burgers veel zaken digitaal aanvragen. Dit vraagt om digitale geletterdheid bij de burger. Iemand die niet digitaal geletterd is of geen toegang tot digitale middelen heeft kan daardoor achterop raken of zich niet bewust zijn van ontbrekende of foutieve informatie. Dit kan grote gevolgen hebben en tot misstanden leiden.
 • Veiligheid en digitale weerbaarheid. Veel gevoelige en belangrijke (persoons)gegevens zijn tegenwoordig gedigitaliseerd. Door deze digitalisering is ook een toename van cybercrime te zien. Hierdoor is een goede digitale beveiliging steeds belangrijker
 • Publieke diensten op maat. De ‘menselijke maat’ is een nieuwe en veelgehoorde term in politiek Den Haag. Dit houdt in dat burgers als individu behandeld en gezien moeten worden en allemaal een persoonlijke aanpak verdienen. Er moet gezocht worden naar een flexibele dienstverlening die dit mogelijk maakt.
 

Populaire opleidingen

Masterclass organiseren in de publieke sector
Ben je beleidsmedewerker, beleidsadviseur of leidinggevende in een publieke of overheidsorganisatie? Met de Masterclass organiseren in de publieke sector ontwikkel je je verder op het gebied van organisatiekunde en management en leer je hoe je tot oplossingen voor managementvraagstukken bij overheidsinstanties komt.

HBO Management voor Overheid en Non-profit
Ben je geïnteresseerd in management binnen de publieke sector en wil je je hierin op HBO-niveau verder ontwikkelen? In het HBO Programma Management voor Overheid en Non-profit maak je kennis met de specifieke kenmerken van organisaties in de publieke sector. Ook verdiep je je in de manier waarop je deze effectief aanstuurt.

Informatiespecialist Overheid
Tijdens het HBO-programma Informatiespecialist Overheid leer je hoe je verbinding maakt tussen primaire taken, bedrijfsvoering, informatie en IT. Dit is erg belangrijk in de huidige maatschappij waar digitalisering, individualisering en informatisering de publieke organisaties ingrijpend veranderen. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.

HBO Bachelor Bestuurskunde
Heb je interesse in een functie als adviseur, procesbegeleider, manager of secretaris binnen een overheid of publieke sector? Dan is de HBO Bachelor Bestuurskunde een goede keuze. Het programma is een optimale voorbereiding om aan de slag te gaan als professioneel bestuurskundige in een beleidsfunctie bij instanties als gemeenten, provincies, zelfstandige uitvoeringsorganisaties of non-profitorganisaties.

Master of Business Administration (MBA) voor de Overheid
Ambieer je een functie binnen het hoger management in de overheidssector? Dan is de Master of Business Administration (MBA) voor de Overheid iets voor jou. Je ontwikkelt je tijdens deze opleiding op het gebied van management en bedrijfskunde. Dit doe je door je te verdiepen in onderwerpen op het gebied van organisatie management en verandering binnen overheidssectoren, netwerken en sturen in de publieke sector en financiële sturing geven aan projecten en besluiten.

Waarom volg je een opleiding Overheid en Maatschappij bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De Overheid en Maatschappij opleidingen bij NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

 • Je hoeft niet te leren wat je al weet
 • Een praktijkgerichte aanpak
 • Er zijn verschillende startmomenten per jaar
 • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend
 • Studeer in je eigen tempo
 

Wil je graag meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Omscholen Overheid

Werk je op dit moment in een ander vakgebied en ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je tal van opleidingen waarmee je je kunt omscholen naar een baan binnen de overheid. Ben je benieuwd naar je kansen en mogelijkheden? Op onze pagina over omscholen naar een baan binnen de overheid vind je hier meer informatie over. Bovendien zie je hier in een oogopslag welke functies hiervoor het meest geschikt zijn.

Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Wil je sneller en effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties? Kies dan voor de training Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding. Deze training voorziet je van de benodigde vaardigheden en technieken. Je leert onder meer effectieve gesprekstechnieken en beïnvloedingsstijlen toepassen en je doet kennis op over de politieke omgeving. 

Blogs over Overheid en Maatschappij

Wil je je kennis verbreden, verdiepen of ga je toch voor die carrière switch? Vind uit wat bij je past en waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap. Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips

Een bestuursadviseur is communicatief sterk, heeft strategisch inzicht en is geïnteresseerd in politiek-bestuurlijke onderwerpen. Met deze vaardigheden vormt de bestuursadviseur de schakel tussen bestuur en organisatie. In ons blog lees je meer over wat een bestuursadviseur doet.

Veelgestelde vragen over Overheid en Maatschappij

Wat kun je met een opleiding overheid en maatschappij?
Hoe kan ik omscholen naar een baan bij de overheid?
Is een opleiding overheid en maatschappij te combineren met werk?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding overheid en maatschappij?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een opleiding overheid en maatschappij?