Rechten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding rechten op zak ben je een juridisch allrounder. Je weet hoe je regels en wetten interpreteert en vertaalt naar de praktijk. Wil je aan de slag op een juridische afdeling van een private- of publieke organisatie? Kies dan voor een praktijkgerichte rechten opleiding van NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding rechten op zak ben je een juridisch allrounder. Je weet hoe je regels en wetten interpreteert en vertaalt naar de praktijk. Wil je aan de slag op een juridische afdeling van een private- of publieke organisatie? Kies dan voor een praktijkgerichte rechten opleiding van NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding rechten op zak ben je een juridisch allrounder. Je weet hoe je regels en wetten interpreteert en vertaalt naar de praktijk. Wil je aan de slag op een juridische afdeling van een private- of publieke organisatie? Kies dan voor een praktijkgerichte rechten opleiding van NCOI....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 21 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterclass (2)

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (13)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1)

MBO-programma (3)

Praktijkopleiding (1)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding rechten op zak ben je een juridisch allrounder. Je weet hoe je regels en wetten interpreteert en vertaalt naar de praktijk. Wil je aan de slag op een juridische afdeling van een private- of publieke organisatie? Kies dan voor een praktijkgerichte rechten opleiding van NCOI.

Ga voor wat je echt wilt met een opleiding rechten

Iedereen heeft rechten. Maar welke regels zijn er allemaal en hoe vertalen deze zich tot wetten? Dat is een vraag waar je tijdens een opleiding Rechten antwoord op leert geven. Bij NCOI kun je kiezen uit een breed aanbod aan rechten opleidingen waarmee je je klaarstoomt als praktijkgericht jurist met een specialisatie die bij je interesse en ambitie past.

Heb je interesse in wet- en regelgeving en wil je op een juridische afdeling van een bedrijf, gemeente of non-profitorganisatie werken? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de HBO Module Inleiding Recht. Tijdens deze module leer je in 3 maanden tijd gerechtelijke situaties begrijpen en ontdek je meer over diverse juridische onderwerpen en juridische terminologie.

Wat leer je tijdens een HBO Bachelor Rechten?

Tijdens de HBO Bachelor Rechten ontwikkel jij jezelf tot een breed inzetbare professional in het juridische vakgebied. Je gaat aan de slag met bestuursrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht en je scherpt je adviserende- en onderhandelvaardigheden aan.

De opleiding bestaat uit 3 fases. In de eerste fase leg je een goede basis in het recht. Je maakt kennis met de basisbegrippen en gaat actief aan de slag met het aanleggen van dossiers. Je verdiept je in verschillende rechtsdomeinen en leert hoe rechtssystemen in elkaar zitten en welke procedures gevolgd moeten worden bij bijvoorbeeld een dagvaarding of proces.

In de tweede fase van deze bachelor verdiep je je in ondernemingsrecht, compliance en ethiek. Verder kies je een specialisatie waarbij je kunt kiezen uit verschillende richtingen, zoals: notarieel recht, veiligheid en crisisbeheersing en fiscaal recht.

De derde fase van de opleiding is een verdiepende fase waarin je onder andere de voorwaarden voor het afsluiten van huur- en koopcontracten, arbeidsovereenkomsten en voorwaarden van verzekeringen bestudeert. Daarnaast oefen je met gesprekstechnieken. 

Na het afronden van de derde fase rond je de opleiding af tijdens de afstudeerfase. Je afstudeeropdracht bestaat uit een onderbouwd advies dat gebruikelijk is binnen je beroepspraktijk.

Populaire opleidingen

Kort HBO Rechten
Als je in korte tijd je kennis op het gebied van het Nederlandse recht (verder) wilt uitbreiden, zit je met het Kort HBO Rechten programma goed. Je ontwikkelt toepasbare kennis en inzicht in verschillende rechtsgebieden. Daarnaast verwerf je de kennis om te zien welke juridische zaken binnen een organisatie je zelf kunt oppakken en welke je beter kunt uitbesteden aan een juridisch specialist.

HBO Module Contractenrecht
Het contractenrecht is onderdeel van het burgerlijke recht en houdt zich bezig met contracten en overeenkomsten en maakt deel uit van het burgerlijke recht. In de HBO Module Contractenrecht ontwikkel je de vaardigheden om overeenkomsten tot stand te laten komen en weet je waar ze aan moeten voldoen. Deze module is geschikt voor juridische medewerkers of als je in die richting werkzaam wilt zijn.

HBO Module Inleiding Rechten
Werk je op de juridische afdeling van een bedrijf, gemeente of non-profit organisatie en heb je interesse in wet- en regelgeving? In de HBO module Inleiding Rechten verdiep je je in de basis van het Nederlands recht en raak je bekend met de juridische terminologie. Zo leer je hoe je gerechtelijke situaties interpreteert en krijg je meer inzicht in juridische situaties.

HBO Module Juridische Vaardigheden
Heb je in je werk te maken met juridische zaken en wil je in korte tijd je communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de HBO Module Juridische Vaardigheden een goede keuze. In korte tijd leer je hoe je relevante wetteksten moet opzoeken, interpreteren, en op een begrijpelijke manier vertaalt naar je cliënt. Verder ontwikkel je vaardigheden om teksten op te stellen die juridisch, grammaticaal en taaltechnisch correct zijn.

MBO Module Publiekrecht
De MBO Module Publiekrecht is geschikt voor je als je interesse hebt in rechtssystemen. Je leert hoe burgers zich tot de overheid verhouden en welke onderdelen bij publiekrecht horen. Verder leer je alles op het gebied van wetten, regels en overeenkomsten. Na deze Module zijn alle staats-, bestuurs- en strafrechtelijke procedures je bekend.

Waarom volg je een opleiding Rechten bij NCOI?

Ben je al werkzaam in het juridische werkveld en wil je graag extra kennis en vaardigheden verwerven die passen bij je huidige werk? Dan kun je voor bepaalde vakken een vrijstelling aanvragen. Zo hoef je dus niet te leren wat je al weet. Onze unieke onderwijsmethode is onder andere zichtbaar in:

  • de praktijkgerichte aanpak. Het geleerde is direct toepasbaar in je werk. 
  • de verschillende startmomenten per jaar.
  • de diverse studievarianten. Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend. 
  • de mogelijkheid om in je eigen tempo te studeren en de opleiding tijdelijk te pauzeren als het even niet uitkomt.
 

Blogs over Rechten

In dit artikel leggen we uit wat je met een HBO opleiding rechten kunt worden en welke praktische vaardigheden je opdoet tijdens deze opleiding. Lees dus snel verder.

Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips. Of je nu je kennis wilt verbreden, verdiepen of kiest voor een volledige carrièreswitch, ga voor wat je écht wilt met een opleiding van NCOI.

Veelgestelde vragen over Rechten

Wat kun je worden met HBO rechten?
Waarom rechten studeren?
Wanneer ben je een meester in rechten?
Hoe lang duurt een rechten studie?
Welke soorten rechten zijn er?
Wat zijn de toelatingseisen voor een opleiding rechten?