Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Introductie in de Elektrotechniek (I-ET)

Krijg inzicht in de basis en het werkveld van elektrotechniek - online

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je weten hoe elektriciteit nu echt werkt? De natuurkundige basisregels en uitgangspunten snappen? Wil je in een korte tijd een goed beeld krijgen van het vakgebied elektrotechniek? Na deze training begrijp je alles van spanning, stroom en weerstand en heb je inzicht in het werken in dit domein. Heb je nog geen kennis over elektrotechniek en wil je hierna doorleren met een erkende NCOI-opleiding in de elektrotechniek, dan is deze training geschikt.

Je resultaat

Na de training ben je vertrouwd met de basis van elektrotechniek:

  • Je kent de natuurkundige begrippen
  • Je begrijpt hoe energie opgewekt en gebruikt kan worden
  • Je hebt een beeld van het werkveld, zowel het werken bij consumenten als in de industrie en utiliteit

Na afloop van de training Introductie in de Elektrotechniek bezit je voldoende vaardigheden om een training, vakopleiding of opleiding op MBO-niveau 2/3 te gaan volgen in de richting elektrotechniek.

Doelgroep

Je hebt geen vooropleiding of voorkennis nodig. Je wilt meer weten van elektrotechniek, vanuit:

  • Persoonlijke interesse
  • Een overstap naar de elektrotechniek
  • Uw werk bij een elektrotechnisch bedrijf

Je wilt graag beter begrip krijgen van elektrotechnische terminologie of een betere gesprekspartner worden voor elektrotechniektechnici.

Aanpak

Je gaat zelfstandig aan de slag met de grondbeginselen van elektrotechniek. Zo bepaal je zelf wanneer, waar en hoe je leert. Je begint met de theorie en ontdekt wat de relatie is tussen spanning, stroom en weerstand. Hiermee heb je een goede basis om vervolgens te kijken naar elektrotechniek in de praktijk en de werkzaamheden in dit vakgebied. Aan het einde van de training is het mogelijk om met een aanvullende practicumopdracht aan de slag te gaan.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Electrical Engineer

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Introductie in de Elektrotechniek (I-ET)

Krijg inzicht in de basis en het werkveld van elektrotechniek - online

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.