Blog

Klaar voor het recht op thuiswerken?

Op Donderdag, 30 November, 2017, 10:36

Hij komt eraan: de Wet flexibel werken. Een paar weken geleden ging de Eerste Kamer akkoord met het initiatiefvoorstel daartoe, wat inhoudt dat werknemers dit jaar nog het recht krijgen om vanuit huis te werken op de uren die hen het beste uitkomen. Door de wet, die mensen in staat moet stellen werk en zorgtaken beter te combineren, zal het aantal thuiswerkers naar verwachting flink toenemen.

Lees meer
Thema's: ICT , Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Veel vraag naar ervaren ICT’ers en technici

Op Woensdag, 6 Juli, 2016, 06:34

Veel HR-managers in Nederland zitten met de handen in het haar. Ze hebben er een grote kluif aan om ervaren professionals in ICT, verkoop, techniek en productie in huis te halen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Techniek

49% meer vraag naar financieel specialisten

Op Vrijdag, 30 Oktober, 2015, 02:58

In het derde kwartaal van 2015 groeide de vraag naar financieel specialisten met maar liefst 49%. Deze groei is voornamelijk toe te kennen aan de stijgende vraag naar business analisten met een financiële achtergrond, de blijvende grote vraag naar accountants en de stijgende vraag naar project controllers. 

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Personeel en Organisatie

4 tips voor een succesvol site-ontwerp

Op Vrijdag, 23 Oktober, 2015, 02:21

Samenwerken met de opdrachtgever valt als webdesigner niet altijd mee. Met deze tips van Eric van Hall vergroot u de kans op een succesvol eindresultaat.

Lees meer
Thema's: ICT

Betrouwbare software belangrijk voor werknemer

Op Vrijdag, 26 Juni, 2015, 05:29

Onderzoeksrapport ‘Klaar voor de Cloud: De Cloud als strategische waarde voor kleine en middelgrote bedrijven’, dat is uitgevoerd door Kronos Incorporated, laat zien dat werknemers steeds meer waarde gaan hechten aan betrouwbare software op de werkvloer. Het onderzoek is uitgevoerd onder werknemers binnen het MKB in België en Nederland. Personeel eist flexibiliteit en IT is steeds belangrijker voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Nederlandse medewerkers hebben deze hoge verwachtingen van technologie doordat de mobiliteit steeds meer toeneemt. Uit het rapport blijkt dat software met 89 procent en betrouwbare hardware met 84 procent zelfs boven een competitief salaris en overige beloningen staat met 75 procent.

Lees meer
Thema's: ICT

Een succesvolle B2B website heeft deze 5 kenmerken

Op Donderdag, 23 April, 2015, 11:14

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf, groot of klein, wel een website. Hier worden product of dienst en bedrijf mooi gepresenteerd en kunnen geïnteresseerden allerlei informatie opzoeken of aanvragen. Wordt uw website te weinig bezocht of wilt u uw website vernieuwen? Lees dan onderstaande 5 kenmerken die u op weg helpen naar een succesvolle website. 

Lees meer
Thema's: Communicatie , ICT , Marketing en Sales , Nieuws

Arbeidsmarkt groeit dankzij toenemend vertrouwen Nederlandse professionals

Op Maandag, 23 Februari, 2015, 10:53

De Nederlandse banenmarkt groeit dankzij een toegenomen vertrouwen van Nederlandse professionals. Dat blijkt uit de European Job Index van Robert Walters over het vierde kwartaal vorig jaar. Een positief signaal voor de Nederlandse economie.

Lees meer
Thema's: ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Secretarieel en Support

Oudere werknemers gemotiveerd door goede scholingskansen

Op Vrijdag, 13 Februari, 2015, 09:33

Onder veel werkgevers en werknemers heerst het hardnekkige idee dat extra verlofdagen of een lichter takenpakket tot gemotiveerdere oudere werknemers leiden en dat investeren in scholing van oudere werknemers niet meer loont. Wetenschappelijk onderzoek van het ROA (Research Centre for Education and the Labour Market) van de Universiteit Maastricht onder 57.000 werknemers en 2.500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren laat echter het tegendeel zien.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Programming , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Meest kansrijke functies in 2015

Op Woensdag, 11 Februari, 2015, 09:30

Je zou het misschien niet verwachten in deze sombere economische tijden, maar er zijn nog steeds functies waarin wél werk te vinden is. Randstad publiceerde een lijst van 24 functies, verdeeld over 8 beroepsgroepen, waarvoor geldt dat de vraag groot is en het aanbod gemiddeld of schaars.

Lees meer
Thema's: Bouwkunde en Architectuur , Financieel , ICT , Marketing en Sales , Medisch en Paramedisch , Onderwijs en Pedagogiek , Secretarieel en Support , Techniek

Ook in 2015 toename van freelance opdrachten

Op Vrijdag, 30 Januari, 2015, 10:43

Uit de Freelance Markt Index (FMI) blijkt dat in veel branches de markt voor freelancers en kleine zelfstandigen verder aantrekt. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de gezamenlijke uitzendbureaus en de website Freelance.nl laten zien dat in 2014 het aantal opdrachten met ruim 12% toenam. Voor de circa 900.000 zelfstandigen in Nederland betekende dit een toename van tienduizenden opdrachten in 2014. Er wordt verwacht dat deze groei van opdrachten ook in 2015 doorzet.

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Techniek

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg