Een Associate degree volgen?

Heb je de ambitie om een erkend HBO-diploma te behalen, maar zie je op tegen vier jaar studeren? Dan biedt een Associate degree uitkomst. Hiermee behaal je in kortere tijd een wettelijk diploma op HBO-niveau. Bovendien vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en word je nog waardevoller voor werkgevers.

Wat is een Associate degree (Ad)?

Een Associate degreeopleiding is een tweejarige opleiding op HBO-niveau. Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en tegelijkertijd het gat tussen een MBO-opleiding niveau 4 en een HBO Bacheloropleiding te dichten. Een Associate degree is ideaal voor iedereen die zich in relatief korte tijd op HBO-niveau wil ontwikkelen. Je behaalt met een Associate degree namelijk een wettelijk erkend HBO-diploma, maar hoeft er niet vier jaar voor te studeren.
 
Qua niveau zit een Associate degree tussen een MBO-opleiding niveau 4 en een HBO Bacheloropleiding in. Kenmerkend voor deze opleidingen is dat ze sterk op de praktijk zijn gericht en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid zijn ontwikkeld. Met een Associate degree rond je een deel van een HBO Bacheloropleiding af. Mocht je daarna nog verder willen studeren, dan kun je in nog eens twee jaar je HBO Bachelordiploma behalen.

Voor wie is een Associate degree geschikt?

Iedereen die zich op HBO-niveau wil ontwikkelen en in het bezit is van een diploma VWO, HAVO of MBO niveau 4 kan zich inschrijven voor een Associate degree. In de praktijk is gebleken dat de Associate degrees een uitstekende opstap zijn voor mensen die eerder al een MBO-opleiding hebben gevolgd en nu hun kennis en vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.

De Associate degrees van NCOI

Bij NCOI vind je een uitgebreid aanbod Associate degrees in deeltijd, onder andere op het gebied van Bedrijfskunde, Commerciële Economie, HRM en Management. Ben je benieuwd of er een opleiding voor jou bij zit? Hieronder vind je een overzicht van onze Associate degrees.

Waarom kiezen voor een Associate degree Bij NCOI?

  • Ruim aanbod Associate degrees voor diverse vakgebieden
  • Binnen twee jaar een erkend HBO-diploma
  • Praktijkgericht en flexibel onderwijs
  • Les van docenten die zelf uit het vakgebied komen
  • Mogelijkheid tot doorstuderen voor een HBO Bachelordiploma
  • Je bepaalt zelf hoe, waar en wanneer je studeert
  • De opleidingen staan hoog aangeschreven bij werkgevers

Meer informatie

Wil je meer weten over onze Associate degrees? Of wil je graag een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs? We helpen je graag verder en kijken samen met jou naar wat het beste past bij jou en jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.