HBO Associate degree
NVAO geaccrediteerd
24 maanden
September 2023
In deze HBO Associate degree Human Resource Management ga je aan de slag met alle essentiƫle aspecten van personeelsmanagement. Onder leiding van docenten met jarenlange praktijkervaring verdiep je je in organisatiegedrag. Zo ontdek je hoe je medewerkers kunt motiveren en het werkplezier kunt verhogen. In de opleiding wordt onder andere aandacht besteed aan werving en selectie, personeelsplanning, employee journey, digitalisering en arbeidsrecht. Daardoor ben je op alle terreinen van het HR-vak direct inzetbaar. Heb je de HBO Associate degree Human Resource Management succesvol afgerond? Dan kun je als je dat wilt verder studeren naar de volledige Bacheloropleiding HRM bij NCOI.
Na afronding van de HBO Associate degree Human Resource Management kun je onder andere de volgende functies vervullen:
Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn HBO Associate-degreeopleidingen geĆÆntroduceerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
Je wilt in 2 jaar tijd een officieel diploma behalen op het gebied van humanresourcesmanagement. Je bent ambitieus en je hebt belangstelling voor personeelsmanagement. Deze Ad HRM kun je in deeltijd volgen, waardoor je je inzichten direct in je werkpraktijk kunt toepassen.
Je kunt aan deze Associate degree Human Resource Management deelnemen met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Ben je niet in het bezit van een van deze diplomaās, en ben je minimaal 21Ā jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+Ā regeling van NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Je ontwikkelt je op een zeer praktische manier op erkend HBO-niveau. Onderwerpen op het gebied van HRM komen uitgebreid aan bod. Je verdiept je in het gedrag van medewerkers en ontdekt hoe je hier invloed op uitoefent. Je gaat aan de slag met praktische zaken, zoals de uitvoering van sollicitatiegesprekken en personeelswerving. Ook oefen je met het begeleiden van medewerkers tijdens veranderingen. Daarnaast verdiep je je in arbeidsrecht. Hierdoor ben je op de hoogte van alle regels en wetten rondom verzuim, re-integratie en ontslag.
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende Ad-getuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 2 jaar doorloop jij jouw HBO Associate degree. Je kunt instromen met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je deze diplomaās niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
In de eerste fase van deze opleiding ga je aan de slag met onderwerpen op het gebied van HR-management, recruitment en arbeidsrecht. Je leert hoe je werknemers werft, motiveert en beloont en ontwikkelt je communicatievaardigheden om bijvoorbeeld slechtnieuwsgesprekken of beoordelingsgesprekken te voeren. Ook ga je aan de slag met digitalisering en agile HRM.
In fase 2 verbreed en verdiep je je kennis en vaardigheden. Je gaat aan de slag met het herkennen van talenten en competenties van werknemers en leert hoe je deze tot uiting laat komen. Daarbij verdiep je je in diverse communicatiestijlen en ga je aan de slag met de psychologische aspecten van organisatiegedrag. Ook volg je in deze fase een module uit het keuzeprogramma, bijvoorbeeld HBO Arbeidsrecht of HBO Diversiteit en Inclusie in Organisaties.
Je sluit je Associate degree af met een praktische afstudeeropdracht, die je kunt toepassen in je eigen praktijk. Je kunt het resultaat dan direct gebruiken. Je wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de afstudeeropdracht vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed bent voorbereid.
Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fase rond je af met een integrale opdracht en gedurende de opleiding werk je aan een praktijkportfolio. Je sluit de Associate degree Human Resource Management af met een afstudeeropdracht.
Je behaalt met deze opleiding het officiƫle getuigschrift 'Associate degree Human Resource Management' van Hogeschool NCOI. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend Ad-getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.