Veel vraag naar ervaren ICT’ers en technici

Veel HR-managers in Nederland zitten met de handen in het haar. Ze hebben er een grote kluif aan om ervaren professionals in ICT, verkoop, techniek en productie in huis te halen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

‘Mismatch’ tussen vraag en aanbod

Technische en onderhoudsmedewerkers in de industrie zijn het moeilijkst te vinden. Ook vacatures voor ICT’ers bij financiële instellingen en in de groothandel blijven lang openstaan. Volgens ADP is er sprake van een ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Er bestaat vooral behoefte aan ervaren professionals, terwijl er nauwelijks vraag is naar starters.

Werkgevers zetten secundaire arbeidsvoorwaarden in

Vooral voor bedrijven in de financiële sector is het lastig om geschikte ICT’ers te werven. De onderzoekers wijten dat aan recente reorganisaties in deze sector. Mogelijk weerhouden die ICT’ers ervan te solliciteren. Verder valt op dat werkgevers bij de werving steeds vaker secundaire arbeidsvoorwaarden inzetten om zich van concurrerende bedrijven te onderscheiden. Bij hun zoektocht naar personeel benutten werkgevers de vertrouwde kanalen, zoals hun website, maar ook zoeken ze contact met opleidingsinstituten en beurzen.

Breed aanbod opleidingen en cursussen

Geïnteresseerd in een baan in één van de genoemde sectoren? NCOI Opleidingen heeft een breed aanbod opleidingen en cursussen, onder meer op het gebied van techniek en veiligheid, ICT en financiën.
 
Bron: NU.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.